Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2021 11:56

Στο... Πι και Φι: Η ώρα του Λεβαντόφσκι

Γράφτηκε από τον

Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα η δράση στο Euro 2020.

Στις 4 μ.μ. η Σκωτία θα αναμετρηθεί με την Τσεχία για τον 4ο όμιλο. Τρεις ώρες αργότερα, τη σκυτάλη θα πάρουν η Πολωνία με τη Σλοβακία σε ματς της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου και για το ίδιο γκρουπ στις 10 μ.μ. θα παίξουν η Ισπανία με τη Σουηδία.
Σκωτία και Ισπανία θα αγωνιστούν ενώπιον του κοινού τους, καθώς τα ματς γίνονται σε Γλασκώβη και Σεβίλλη, αντίστοιχα, ενώ το ματς της Πολωνίας με την Σλοβακίας διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος (Αγ. Πετρούπολη).
Ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, Σκωτία και Τσεχία γνωρίζουν ότι είναι τα αουτσάιντερ σε όμιλο με Αγγλία και Κροατία. Ως εκ τούτου, το μεταξύ τους ματς θεωρείται καθοριστικό για την πρόκριση, μιας και προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων.
Η Σκωτία επιστρέφει σε τελική φάση Euro μετά από 23 χρόνια και θα μπει με ενθουσιασμό, έχοντας και την ώθηση της εξέδρας. Η Τσεχία όμως έχει έμπειρους παίκτες και ξέρει ότι αυτό είναι το πιο βατό ματς από τα τρία που θα δώσει. Το σετ αποδόσεων είναι ισορροπημένο (2,74- 2,90 - 2,50) και πράγματι το ματς είναι τριπλή. Θα αποφύγουμε το σημείο και θα ποντάρουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
Στη Ρωσία, η Πολωνία θα αναμετρηθεί με τη Σλοβακία σ' ένα επίσης αμφίρροπο ματς. Η Πολωνία όμως διαθέτει τον πιο "καυτό" επιθετικό της διοργάνωσης, τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος μπορεί με μια ενέργεια να κρίνει το ματς. Ο Πάουλο Σόουζα σκοπεύει να παρουσιάσει ένα επιθετικό σύνολο, ώστε να εκμεταλλευτεί αυτό το... "φονικό όπλο". Αν θέλει η Πολωνία να ελπίζει στην πρόκριση, πρέπει να κερδίσει σήμερα τη Σλοβακία, η οποία υστερεί σε ποιότητα και έχει θέματα στο επιθετικό κομμάτι.
Ισπανία και Σουηδία θα παίξουν γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα του ομίλου. Και οι δύο ομάδες ταλαιπωρήθηκαν από κρούσματα κορονοϊού και ίσως παραταχθούν με ελλείψεις. Η Ισπανία είναι το φαβορί του ομίλου και θέλει να το επιβεβαιώσει από το ξεκίνημα. Αν εμφανιστεί σοβαρή δεν θα έχει πρόβλημα (θυμίζουμε το 6-0 με τη Γερμανία), αν όχι ίσως δυσκολευτεί (π.χ. 1-1 με την Ελλάδα). Περιμένουμε να συμβεί το πρώτο και για να ανεβάσουμε την απόδοση θα πάρουμε τον άσο από το ημίχρονο.

ΠΡΟΤΑΣΗ

107. Σκωτία - Τσεχία G.G. 1.97
108. Πολωνία - Σλοβακία 1 1.79
109. Ισπανία - Σουηδία 1 ημίχρονο 1- τελικό 2.01