Παρασκευή, 02 Ιούλιος 2021 12:43

Euro 2020: Με Ισπανία και Βέλγιο

Γράφτηκε από τον
Euro 2020: Με Ισπανία και Βέλγιο

Μετά από διήμερο ρεπό, επιστρέφει η δράση στο Euro 2020.

Στις 7 μ.μ. στην Αγία Πετρούπολη η Ελβετία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία και στις 10 μ.μ. στο Μόναχο, το Βέλγιο θα παίξει με την Ιταλία, με έπαθλο το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Οι προημιτελικοί είναι νοκ – άουτ και αν δεν αναδειχθεί νικητής στα 90 λεπτά, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Η Ελβετία απέκλεισε στη “ρώσικη ρουλέτα” το μεγάλο φαβορί του τουρνουά Γαλλία, ενώ η Ισπανία χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο για να νικήσει την Κροατία. Το Βέλγιο νίκησε με το... παλιό “ιταλικό κατενάτσιο” την πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία και η Ιταλία, αφού σώθηκε από το VAR (ακυρώθηκε γκολ της Αυστρίας) στην κανονική διάρκεια, προκρίθηκε στην παράταση.
Οι νικητές των δύο σημερινών ζευγαριών θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά, που όπως και ο τελικός θα γίνουν στο Γουέμπλει.
Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας, η Ισπανία είναι το φαβορί και θα μπει... υποψιασμένη στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας τι έπαθαν οι Γάλλοι. Η Ελβετία έχει κάνει ήδη υπέρβαση με την πρόκριση στους “8”, αλλά τρώγοντας έρχεται η... όρεξη. Πρόκειται για ομάδα που έχει χαρισματικούς επιθετικούς, αλλά στην άμυνα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Ενδεικτικό ότι έχει δεχτεί γκολ σε όλους τους αγώνες και δύσκολα θα κρατήσει ¨άσφαιρο” τον Μοράτα. Επιπλέον έχει τη σημαντική απουσία του Τσάκα, που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας με την επιθετική γραμμή.
Η Ισπανία υπερέχει σε ποιότητα, έχει μεν αδυναμίες και αυτή στα μετόπισθεν, αλλά μπορεί να βάλει περισσότερα γκολ από όσα δεχτεί, με αντιπάλους σαν την Ελβετία. Θα πάμε με το συνδυαστικό στοίχημα 2 και όβερ 2,5 περιμένοντας ένα ανοιχτό παιχνίδι.
Αντίθετα το Βέλγιο – Ιταλία δεν υπόσχεται πολλά γκολ και αναμένεται να δούμε παιχνίδι σκοπιμότητας.
Το Βέλγιο έδειξε άλλωστε με την Πορτογαλία, πως ξέρει να παίζει και άμυνα, ενώ η Ιταλία δεν θα ρισκάρει όπως στους ομίλους, έχοντας απέναντι της το Νο 1 της κατάταξης. Οι μπουκ δίνουν φαβορί την Ιταλία λόγω των ενδεχόμενων απουσιών Ε. Αζάρ και Ντε Μπρόινε Δύο κομβικοί παίκτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Βέλγιο δεν έχει πιθανότητες.
Διαθέτει άλλωστε το μεγάλο “όπλο” που λέγεται Λουκακου, που γνωρίζει καλά τους Ιταλούς αμυντικούς από τη θητεία του στην Ιντερ και στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων είναι “φωτιά”.
Στο 3,08 αξίζει να ποντάρουμε στο Βέλγιο, που ήδη έχει δώσει ένα μεγάλο ντέρμπι σε αντίθεση με την Ιταλία και έχει την εμπειρία τέτοιων αγώνων και από το Μουντιάλ, όπου έφθασε στα ημιτελικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ
108. Ελβετία – Ισπανία 2 και οβερ 2,5 2,49
109. Βέλγιο – Ιταλία 1 3,08