Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2021 12:40

Euro 2020: Ημιτελικός με γκολ

Γράφτηκε από τον

Ραντεβού με την ιστορία έχουν απόψε στις 10 στο Γουέμπλει η Αγγλία με τη Δανία.

Η πρώτη θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και οι “βίκινγκς” να φθάσουν ξανά έως το τέλος της διαδρομής, όπως το 1992, που σήκωσαν το τρόπαιο στη μεγαλύτερη μέχρι τότε ποδοσφαιρική έκπληξη, διότι ακολούθησε το 2004 το ελληνικό “θαύμα”.

Ο σημερινός ημιτελικός έχει φαβορί και είναι η Αγγλία που θα παίξει στο σπίτι της, μπροστά σε 65,000 φιλάθλους, αλλά η Δανία δεν είναι χαμένη από χέρι στο Λονδίνο. Πως άλλωστε μπορείς να ξεγράψεις αυτή την ομάδα, που πέρασε όσα πέρασε με τον Ερικσεν, και όχι μόνο δεν λύγισε, αλλά έγινε πιο ισχυρή χωρίς τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της. Προκρίθηκε από τον όμιλο (με Βέλγιο, Ρωσία, Φινλανδία) και απέκλεισε στα νοκ – άουτ, Ουαλία, Τσεχία. Στα τελευταία τρία ματς έχει σκοράρει μάλιστα δέκα φορές και με 11 συνολικά γκολ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.
Απέναντι της θα βρει ωστόσο την κορυφαία άμυνα του Euro 2020, καθώς η Αγγλία δεν έχει δεχτεί ακόμα γκολ.
Ο Πίκφορντ κράτησε ανέπαφη την εστία του, με Κροατία, Σκωτία, Τσεχία, Γερμανία και Ουκρανία και θέλει να κάνει το ίδιο και σήμερα, ώστε να πανηγυρίσουν τα “τρία λιοντάρια” την πρόκριση στον τελικό.
Θεωρούμε, ωστόσο, ότι το σερί θα σπάσει. Η Δανία βγάζει ένταση στο παιχνίδι της, ψυχή, πάθος και στην κόντρα θα βρει τις ευκαιρίες της, είτε με τον Ντόλμπεργκ, είτε με τον Ντιλέινι, που είναι μέσος που πατάει περιοχή.
Στον αντίποδα η Αγγλία αναμένεται να μπει με ενθουσιασμό και την ώθηση της κερκίδας και είναι αυτή που θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Κέιν “ξεμπούκωσε” με τα δύο γκολ κόντρα στην Ουκρανία, ο Στέρλινγκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αν ξεκινήσει και ο Γκρίίλις η επίθεση των Αγγλων θα είναι “φωτιά”.
Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αλλά παρά την κρισιμότητα του ματς, πιστεύουμε ότι ο ημιτελικός θα έχει ρυθμό και γκολ.
Θα ποντάρουμε στο όβερ 2,5, αποφεύγοντας το σημείο, γιατί σ’ ένα τέτοιο παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
113. Αγγλία – Δανία όβερ 2,5 2,15