Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 13:48

Κρατάει η Λάτσι, με κάλυψη Βάασα και Βίκινγκουρ

Γράφτηκε από τον

Οδεύοντας προς το τέλος της εκπληκτικής διοργάνωσης που διεξάγεται εδώ και περίπου ένα μήνα στα γήπεδα της Βραζιλίας, του Μουντιάλ 2014, γνωρίζουμε πλέον από χθες το ζευγάρι του μεγάλου τελικού. Την Κυριακή στις 22:00 στο στάδιο «Μαρακανά» η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι θα αγωνιστεί κόντρα στη Γερμανία των Μίλερ, Κρος και Νόιερ.

Μία μέρα πριν στο μικρό τελικό η Βραζιλία θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το 7-1 στον ημιτελικό με τα «πάντσερ» κόντρα στην Ολλανδία που «ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προκρίθηκε απέναντι στην Κόστα Ρίκα, στα πέναλτι.

Το σημερινό πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει παιχνίδια για τους επαναληπτικούς του 1ου προκριματικού γύρου του Europa League.

Διπλή ευκαιρία για τη Λάτσι

Αρχίζουμε τις σημερινές μας προβλέψεις για στοίχημα με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το 1Χ της Λάτσι από την Αλβανία κόντρα στη ΝΚ Ρούνταρ από τη Σλοβενία σε απόδοση 1.90. Με το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ επέστρεψε από τη Σλοβενία και την αναμέτρηση κόντρα στη ΝΚ Ρούνταρ η Λάτσι. Η ομάδα του Στάβρι Νίτσα παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας συνολικά έξι προσπάθειες για γκολ (οι δύο από αυτές βρήκαν στόχο), μία από τις οποίες κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση των 90’ οι Αλβανοί κέρδισαν κόρνερ, με τον Αντενίγι να ισοφαρίζει σε 1-1 μετά από ασίστ του Νιμανί.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συγκαταλέγεται η απόφαση του προπονητή της Λάτσι να πραγματοποιήσει μόλις μία αλλαγή αντικαθιστώντας τον 18χρονο Νιγηριανό μέσο, Κεχίντε Οβοϊγιέ, με τον 20χρονο Αλβανό μέσο, Έντισον Ντρέτσα, στο 39’.

+1 η Βέρις στο ημίχρονο

Συνεχίζουμε με ακόμα ένα δυνατό σημείο της ημέρας που είναι το +1 της Βέρις στο ημίχρονο κόντρα στη Λίτεξ Λόβετς σε απόδοση 1.73. To στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Βέρις στο ημίχρονο. Αν η Βέρις ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά στο ημίχρονο τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα. Έχοντας μόλις τρία χρόνια ζωής (ιδρύθηκε στις 26 Μαΐου 2011), η Βέρις παρουσίασε ένα αρκετά καλό πρόσωπο στο πρώτο ματς και είναι αποφασισμένη στη σημερινή ρεβάνς να διεκδικήσει όσες πιθανότητες της αναλογούν. Με τον Λίλιαν Ποπέσκου στον πάγκο τους, οι Μολδαβοί δίνον για πρώτη φορά το «παρών» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας κατακτήσει την 3η θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα της σεζόν 2013/14 (71 βαθμοί σε 33 ματς).

Η Βέρις εδρεύει στη μολδαβική πρωτεύουσα Κισινάου και είναι αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια της για όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό τεσσάρων νικών και τριών ισοπαλιών. Το ρόστερ της αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από Μολδαβούς ποδοσφαιριστές.

 

Διπλό DNB για τη Βίκινγκουρ

Συνεχίζουμε με το «Διπλό» Draw No Bet (σ.σ: σε περίπτωση ισοπαλίας μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας) της Βίκινγκουρ κόντρα στην Νταουγκάβα σε απόδοση 3.25. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην πόλη Jurmala και το γήπεδο Slokas, το οποίο βρίσκεται 248 χλμ. μακριά από τη φυσική έδρα της Νταουγκάβα στην ομώνυμη πόλη της Λετονίας. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τάρτου Σάντος-Τρόμσο (0-7 η πρώτη αναμέτρηση) στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Προβάδισμα πρόκρισης στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League έχει η Βίκινγκουρ, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Νταουγκάβα.

 

Τα γκολ για το συγκρότημα του Σίγκφριουρ Κλέμεντσεν σημείωσαν οι Τζουστίνοσεν (23’) και Όλσεν (59’), με το δεύτερο να περνάει στη θέση του Χόενσεν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο 26χρονος επιθετικός από τα Νησιά Φερόε έγινε αλλαγή στην αλλαγή δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90’ και στη θέση του πέρασε ο Βατνχαμάρ.

Η Βίκινγκουρ μετά από 15 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της χώρας της βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς.

 

Νίκη για Φλαμουρτάρι

Από την αναμέτρηση Φλαμουρτάρι – Σιόνι Μπολσίνι επιλέγουμε τον «Άσσο» σε απόδοση 2.12. «Χρυσό» διπλό για τους Αλβανούς της Φλαμουρτάρι την προηγούμενη εβδομάδα και μάλιστα με ανατροπή κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν μπορεί να θεωρηθεί υποδεέστερός τους. Το ματς βέβαια όπως φαίνεται κι από την εξέλιξή του ήταν αρκετά ισορροπημένο, με το συγκρότημα του Γκιόκα ωστόσο να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που είχε, σε αντίθεση με τους Γεωργιανούς. Ο Αλβανός τεχνικός τόνισε πως η ομάδα του θα παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμη στο αποψινό παιχνίδι, όπου δεδομένα έχει τον πρώτο λόγο και πηγαίνει ουσιαστικά για δύο αποτελέσματα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Φλαμουρτάρι έπειτα από πέντε συνεχόμενες ευρωπαϊκές ήττες, ενώ απόψε ψάχνει και την πρώτη στο γήπεδό της μετά από τέσσερα χρόνια, μαζί βέβαια με τη δεύτερη μόλις πρόκρισή της έπειτα από εκείνη επί της Μπούντουντσνοστ το 2011.

 

Κρατάει η Βάασα κόντρα στην Μπρομαποϊκάρνα

Μεταφερόμαστε στη Σουηδία όπου η Μπρομαποϊκάρνα υποδέχεται τη Βάασα και εμείς θα πάμε με το Χ2 σε απόδοση 1.83. Έχοντας την τύχη του πρωτάρη, η Μπρομαποϊκάρνα γλύτωσε με το 2-1 απ' τη Βάασα την περασμένη εβδομάδα και σήμερα έχει τη δυνατότητα να προκριθεί. Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της (κέρδισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ μέσω του fair play) έδειξε να μην ανταποκρίνεται, καθώς είχε αρκετά αμυντικά προβλήματα, δέχτηκε πίεση απ' τον αντίπαλο, δεν κατόρθωσε να κρατήσει μπάλα και μοιραία δεν απείλησε. Ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική της ευκαιρία, ωστόσο σ' ένα "νεκρό" λεπτό δέχτηκε δύο τέρματα (το δεύτερο έπειτα από ολέθριο σφάλμα στη μεσαία γραμμή) και ηττήθηκε δίκαια.

 

Σήμερα δίνει το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας της, όχι όμως στη φυσική της έδρας, αλλά στο αχανές Ολυμπιακό Στάδιο της Στοκχόλμης, το οποίο λογικά θα έχει πολύ μικρή πληρότητα στις κερκίδες. Έπειτα από 13 αγωνιστικές στην Α' Κατηγορία Σουηδίας η Μπρομαποϊκάρνα είναι ουραγός με μόλις 6 πόντους (ρεκόρ 1-3-9) και είναι δεδομένο ότι πρωταρχικός της στόχος είναι η παραμονή, ωστόσο είναι σίγουρο ότι σήμερα θα παίξει για την πρόκριση.

Ο κόουτς, Στέφαν Μπίλμπορν, επεσήμανε: «Δε θα μου προκαλούσε εντύπωση αν το πρώτο ματς έληγε 0-0. Η Βάασα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ εμείς πιο οργανωμένο και με περισσότερη υπομονή. Αν κατορθώσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει θα έχουμε το πλεονέκτημα». Καλή εμφάνιση για την Μπρομαποϊκάρνα την Κυριακή κόντρα στην πρωτοπόρο Μάλμε, πήρε εντός έδρας ισοπαλία, αλλά έχασε τον μέσο Οζκάν με τραυματισμό. Στον αντίποδα όμως, επιστρέφει ο Πέτροβιτς (ME 10/4).

Κρατάει το χάντικαπ +1 η Σιλάμαε Κάλεβ

Κλείνοντας θα πάμε με το +1 Ασιατικό χάντικαπ της Σιλάμαε Κάλεβ κόντρα στη Χόνκα σε απόδοση 2.00. Έκλεψε τις εντυπώσεις η Σιλαμάε Καλέβ την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Χόνκα, της οποίας επικράτησε 2-1. Καθαρή και απόλυτα δίκαιη η επικράτηση των Εσθονών, επιβλήθηκαν των αντιπάλων τους στους περισσότερους τομείς του αγώνα και ίσως να δικαιούνταν μεγαλύτερη διαφορά στο τελικό σκορ. Το 2-1 τους δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης, ειδικά αν κατορθώσουν να σκοράρουν, ωστόσο είναι ριψοκίνδυνο.

Αν κρίνουμε απ' την παραγωγικότητα της Σιλαμάε σε εγχώριο επίπεδο, το πιθανότερο είναι σήμερα να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας του εσθονικού πρωταθλήματος, έχοντας την κορυφαία επίθεση με 53 γκολ ενεργητικό σε 18 ματς, δηλαδή περίπου 3 γκολ ανά παιχνίδι. Στα τελευταία 7 παιχνίδια έχει σκοράρει συνολικά 28 τέρματα, δηλαδή ακριβώς 4 ανά αγώνα! Πρόκειται για μια ομάδα που δε διαθέτει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η προηγούμενη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έγινε το 2010, όπου γνώρισαν δύο συντριβές από την Ντιναμό Μινσκ (συνολικό σκορ 1-10). Φέτος έδειξαν ότι είναι περισσότερο προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι και απ' το πρώτο ματς κόντρα στη Χόνκα φάνηκε ότι έχουν τα φόντα να κάνουν την έκπληξη.