Πέμπτη, 17 Ιούλιος 2014 13:55

Εξάδα προτάσεων από το Γιουρόπα Λιγκ

Γράφτηκε από τον

Τα πρώτα παιχνίδια για το 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη και σήμερα τη «σκυτάλη» παίρνει το Γιουρόπα Λιγκ. Υπάρχει, μάλιστα, και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς ο Αστέρας Τρίπολης στις 19:00 αντιμετωπίζει στη Φινλανδία τη Ροβανιέμι, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλά παιχνίδια, ορισμένα από τα οποία παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά.

 

Κερδίζουν Σαράγιεβο και Μπότεφ Πλόβντιβ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από το «δυνατό» σημείο της ημέρας, το οποίο είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.81 στον αγώνα Σαράγιεβο – Χάουγκεσουντ. Στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Βοσνίας τερμάτισε πέρυσι την προσπάθειά της η Σαράγιεβο. Η ομάδα της πρωτεύουσας έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ το 20007-08, τον τρίτο προκριματικό γύρο του κυπέλλου UEFA το 1982-83, το ίδιο επίτευγμα έκανε και στο Γιουρόπα Λιγκ το 2012-13, ενώ το 2009-10 αποκλείστηκε στο play off round από την Κλουζ. Βρίσκει απέναντί της μία Χάουγκεσουντ που στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στη 14η θέση και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που πέρυσι εντυπωσίασε τους πάντες με την απόδοσή της. Παρατάσσεται, δε, στη σημερινή αναμέτρηση με σημαντικές απουσίες και οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Ακόμη ένας ελκυστικός «Άσσος» είναι αυτός στο Μπότεφ Πλόβντιβ – Σεντ Πόλτεν σε απόδοση 1.73. Το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ είναι η Μπότεφ Πλόβντιβ κόντρα στη Σεντ Πόλντεν. Παρά το γεγονός ότι οι Βούλγαροι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, αυτό δεν αναιρεί το ότι διαθέτουν πιο ποιοτική ομάδα και δίκαια έχουν πάρει το προβάδισμα και στις αποδόσεις. Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν με πολύ μεγάλη ευκολία την αδύναμη Λιμπερτάς απ' το Σαν Μαρίνο και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στο Γιουρόπα Λιγκ στα 8 σερί παιχνίδια! Από την άλλη, έχοντας "ζωή" μόλις 14 ετών, η Σεντ Πόλντεν δε θα μπορούσε να έχει "χρυσές" σελίδες ευρωπαϊκής ιστορίας. Πρόκειται για ομάδα που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στην πρώτη κατηγορία του αυστριακού ποδοσφαίρου, αλλά το ονειρεύεται, το θέλει και θέλει κάποια στιγμή να το πετύχει. Δεν τα κατάφερε πέρυσι, καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 4η θέση, στο -20 απ' την πρωταθλήτρια Ράιντορφ (ανεβαίνει μόνο ο πρώτος), ωστόσο η χρονιά κρίθηκε πετυχημένη εξαιτίας της "τρελής" πορείας στο Κύπελλο. Έκανε δύο πολύ μεγάλες εκπλήξεις η Σεντ Πόλντεν και έστειλε σπίτι τους τις Στουρμ Γκατς και Ριντ, για να παίξει στον τελικό με την υπερδύναμη της χώρας, Σάλτσμπουργκ. Εκεί παραδόθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου, εντούτοις είχε κερδίσει ήδη το εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Δε χάνουν Λάτσι και Ίντερ Μπακου

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Λάτσι – Ζόρια Λουάνσκ, με την επιλογή μας να είναι το «1Χ» σε απόδοση 1.95. Ισότιμη ήταν η μάχη της Λάτσι με τη Ρούνταρ στον 1ο γύρο, με τους Αλβανούς να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι και να παίρνουν τελικά την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λάτσι προκρίνεται στο 2ο γύρο, καθώς πέρσι γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Ντιφερντάνζ με δύο ήττες, ενώ τη σεζόν 2010/11 αποκλείστηκε από τη Ντνεπρ Μογκίλεφ με μία ισοπαλία (1-1 εντός) και μία βαριά ήττα (7-1 εκτός). Η Ζόρια Λουάνσκ, από την πλευρά της, ξεκινάει σήμερα τη φετινή ευρωπαϊκή της «περιπέτεια», ενώ στις 26 Ιουλίου θα δώσει και το εναρκτήριο ματς για το νέο ουκρανικό πρωτάθλημα, υποδεχόμενη τη Μέταλιστ. Το σύνολο του Γιούρι Βέρνιντουμπ τερμάτισε στην 7η θέση του περσινού πρωταθλήματος, ενώ στην πεντάδα φιλικών προετοιμασίας μέτρησε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Να τονιστεί, επίσης, ότι η φετινή είναι η παρθενική συμμετοχή της ουκρανικής ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. 

Στο ματς της Έλφσμποργκ με την Ίντερ Μπακού, η πρότασή μας είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.50. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε συνθήκες πλήρους αγωνιστικής δράσης, κατέχοντας αυτή τη στιγμή την 4η θέση στον πίνακα της εγχώριας λίγκας, με συγκομιδή 25 βαθμών σε 14 ματς, ενώ η επανεκκίνηση του σουηδικού πρωταθλήματος τον Ιούλιο συνοδεύτηκε από δύο «κολλητές» ισοπαλίες (1-1 με Τζουργκάρντεν εκτός, 2-2 με Μπρομαποϊκάρνα εντός). Η Ίντερ Μπακού, με τη σειρά της, ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια, μετά τον αποκλεισμό της Τιρασπόλ στον 1ο γύρο (με δύο δύσκολες νίκες). Οι Αζέροι τερμάτισαν στη 2η θέση του περσινού εγχώριου πρωταθλήματος, συλλέγοντας 67 βαθμούς σε 36 παιχνίδια. Η επίθεση της Ίντερ πετάει πραγματικά... φωτιές, καθώς στην τελευταία τετράδα αγώνων (επίσημοι και φιλικού χαρακτήρα) έχει σκοράρει από τρία γκολ και σήμερα έχει τη δυνατότητα να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από τη Σουηδία.

Λουκέρνη με χάντικαπ, Καϊράτ με κάλυψη

Επόμενη πρόταση από τον αγώνα Λουκέρνη – Σεντ Τζόνστον, με την επιλογή μας να είναι η Λουκέρνη με χάντικαπ -1 (το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Λουκέρνης με δύο γκολ διαφορά, αν η Λουκέρνη επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Επιστρέφει στην Ευρώπη η Λουκέρνη, μ' ένα παιχνίδι κόντρα στη Σεντ Τζόνστον για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Έπειτα από μια αρκετά καλή σεζόν, οι Ελβετοί τερμάτισαν στην 4η θέση της βαθμολογίας, στο +3 απ' την 6η Τουν, αλλά μακριά απ' την πρώτη τριάδα. Ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί επιθετικά, παρά αμυντικά (τρίτη χειρότερη άμυνα), γι' αυτό και στο μεταγραφικό παζάρι προσπάθησαν να ενισχυθούν σ' αυτό το κομμάτι. Αν κρίνουμε απ' τα αποτελέσματα των φιλικών, ο Κάρλος Μπερνέγκερ (συνεχίζει στον πάγκο) φτιάχνει κάτι καλό, καθώς οι Ελβετοί έκαναν 5/5 νίκες κόντρα σε Βίντερτουρ, Σαφχάουζεν, Βιλ, Σπαρτάκ Μόσχας και Μπιέλ-Μπιέν και πιστεύουμε ότι σήμερα μπορούν να καλύψουν το χάντικαπ απέναντι στους Σκωτσέζους και να επιβεβαιώσουν το στοίχημα που προτείνουμε.

Ολοκληρώνουμε τα σημερινά μας προγνωστικά για τα παιχνίδια που υπάρχουν στο κουπόνι πάμε στοίχημα με το ματς Καϊράτ – Έσμπιεργκ στο οποίο θα πάμε το τον «1 DNB» σε απόδοση 2.10 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Καϊράτ μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στην Κουκέσι, όμως τελικά κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για το 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας πλέον μία δυσκολότερη αντίπαλο. Το θετικό για την Καϊράτ είναι ότι διανύει περίοδο πλήρους αγωνιστικής δράσης, καθώς το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κατάκτηση της 5ης θέσης στο περσινό δανέζικο πρωτάθλημα έφερε την Έσμπιεργκ απευθείας στο 2ο γύρο του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Οι φιλοξενούμενοι απέχουν από επίσημες υποχρεώσεις από τον περασμένο Μάιο, ενώ μέτρησαν μία νίκη και μία ήττα στα δύο φιλικά του καλοκαιριού και θα ποντάρουμε στο μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας των γηπεδούχων.