Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2021 12:13

Στο... Πι και Φι: Ζυρίχη για... πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Ζυρίχη για... πρωτάθλημα

Καλημέρα σας. Επιλογές από πέντε πρωταθλήματα έχει το μενού της στήλης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Στη Γερμανία, η Αϊντραχτ είναι μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου οι πιο φορμαρισμένες ομάδες. Η πρώτη υποδέχεται την Μάιντς που βρίσκεται επίσης σε καλό φεγγάρι, αλλά στη Φρανκφούρτη η Αϊντραχτ έχει τον πρώτο λόγο. Με σερί νικών έχει βρεθεί από την ουρά στις ευρωπαϊκές θέσεις και η φόρμα δείχνει άσο.

Στην Ελβετία, η Ζυρίχη “χτυπάει” φέτος πρωτάθλημα. Με πέντε σερί νίκες, έχει αποσπαστεί 5 βαθμούς από τη δεύτερη Βασιλεία και οχτώ από την τέταρτη Γ. Μπόις. Εχει κατακτήσει ήδη τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα και όμως οι μπουκ, δίνουν τον άσο κόντρα στην 8η Σεν Γκάλεν στο 1.85. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και εκτός έδρας μετρούν 2 νίκες και 6 ήττες, την ώρα που η Ζυρίχη στο γήπεδό της μετρά 6 νίκες και 2 ισοπαλίες.
Στην Αγγλία, η Αρσεναλ έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανοδική πορεία με νίκη στην έδρα της 16ης Λιντς, που προέρχεται από το “βαρύ” 7-0 με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει και σημαντικές απουσίες.
Η Αρσεναλ νίκησε 2-0 τη Γοέστ Χαμ και σκαρφάλωσε στην 4η θέση. Από την Πρέμιερ Λιγκ θα κρατήσουμε και το γκολ – γκολ στη συνάντηση της Νιούκαστλ με την πρωτοπόρο Σίτι. Τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν πολλά γκολ (2-1, 2-2, 3-4 τα αποτελέσματα στα τρία τελευταία) και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.
Στην Ιταλία, η Εμπολι βαδίζει από νίκη σε νίκη. Τελευταίο “θύμα” στο πρωτάθλημα η Νάπολι και όμως το διπλό στην έδρα της Σπέτσια που παλεύει για την παραμονή, προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ (2.55). Για μια ομάδα που έχει πέντε διπλά σε 8 εξόδους, αξίζει και με το παραπάνω.
Τέλος στην Ισπανία , η Αθλ. Μπιλμπάο δίνει δεύτερο σερί εντός έδρας ματς και δύσκολα θα μείνει πάλι στο μηδέν. Με τη Σεβίλλη το 0-1 ήταν μαγική εικόνα. Η Μπέτις όμως φιγουράρει στην 3η θέση και σκοράρει συνέχεια. Ματς που μπορεί να πάει παντού. Επιλέγουμε το αμφίσκορο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
187. Αϊντραχτ – Μάιντς 1 2.10
276. Ζυρίχη – Σεν Γκάλεν 1 1.85
282. Λιντς – Αρσεναλ 2 2.02

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
427. Σπέτσια – Εμπολι 2 2.55
435. Νιούκαστλ – Μ. Σίτι G.G. 1.92
448. Αθλ. Μπιλμπάο – Μπέτις G.G. 1.85