Κυριακή, 17 Αύγουστος 2014 14:38

Betarades: Με Γκρόνινγκεν και Μπρόντμπι

Γράφτηκε από τον

Αρκετά γεμάτο το κουπόνι της Κυριακής, με τη δράση στα πρωταθλήματα σε Ευρώπη και Αμερική να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Πέντε παιχνίδια έχουμε ξεχωρίσει από το σημερινό πρόγραμμα και θα στηρίξουμε κατά κύριο λόγο ομάδες που αγωνίζονται στις έδρες τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις μας.

 

Στήριγμα η Γκρόνινγκεν

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την Ολλανδία και το παιχνίδι Γκρόνινγκεν – Χέρακλες, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.73. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στην πρεμιέρα η Γκρόνινγκεν που νίκησε με 3-2 εκτός έδρας την Γκόου Αχέντ Ίγκλς. Όχι μόνο για τη νίκη, αλλά και γιατί έπαιξε στρωμένο ποδόσφαιρο, με γρήγορες αντεπιθέσεις, αλλά και αρκετά μακρινά σουτ, με τους παίκτες της να δείχνουν εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Απογοητευτική ήταν η Χέρακλες, από την άλλη, στον αγώνα της πρεμιέρας γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 απ’ την Άλκμααρ εντός έδρας. Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική, ενώ ζήτημα είναι αν είχε δύο, τρία καλά σουτ σε όλο το 90λεπτο. Πολύ δύσκολο το έργο της απέναντι στην Γκρόνινγκεν μιας και θα πρέπει να διορθώσει πολλά αν θέλει να καταφέρει κάτι τη φετινή χρονιά, ενώ για τον αγώνα δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Βουγίσεβιτς, Χέερκες και Χέμινκ.

 

Νίκη για Μπρόντμπι

Συνεχίζουμε από τη Δανία και την αναμέτρηση Μπρόντμπι – Σοντερίσκε, στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.86. Όταν δεν βάζεις εσύ το γκολ, είναι "νόμος" πως θα το δεχτείς. Όπερ κι εγένετο, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Οντένσε για τη Μπρόντμπι που έχασε μισή ντουζίνα καθαρές ευκαιρίες για γκολ, δεν τις εκμεταλλεύτηκε ποτέ όμως κι αντί να φτάσει σε μία άνετη, αλλά κι ευρεία νίκη, αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένει με μόλις ένα τρίποντο μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών. Αυξάνεται η πίεση για τον τεχνικό Τόμας Φρανκ και οι τρεις βαθμοί σήμερα αποτελούν «μονόδρομο». Η Σοντερίσκε, από την πλευρά της, είχε μία καλύτερη ομάδα απέναντί της όπως η Μίντιλαντ και η ήττα που δέχτηκε ήταν σίγουρα εντός προγράμματος. Συνεχίζει με μόλις μία νίκη σε τέσσερα παιχνίδια και εκείνο που συνεχίζει να προβληματίζει είναι η επιθετική της δυστοκία. Σαν να μην έφτανε αυτό δε, έχασε κι έναν από τους καλύτερους επιθετικούς της, τον Αμπσάλονσεν, που χτύπησε και θα μείνει εκτός για ένα μήνα.

 

Over στη Μαδέιρα

Από την Πορτογαλία, επιλέγουμε το Over 2.5 γκολ στο Νασιονάλ Μαδέιρα – Μορεϊρένσε σε απόδοση 2.25, περιμένοντας ένα «ανοιχτό» παιχνίδι. Να ξεκινήσει με νίκη θέλει το πρωτάθλημα Πορτογαλίας η Νασιονάλ Μαδέιρα κόντρα στη Μορεϊρένσε, η οποία την περασμένη σεζόν έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Estádio da Madeira» επικρατώντας με 2-1. Ο προπονητής του συλλόγου, Μανουέλ Μασάδο (ο οποίος είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2012), μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση είπε: «Είναι πολύ σημαντικό ξεκινήσουμε με μία νίκη ώστε να δημιουργήσουμε ένα θετικό κλίμα στην ομάδα». Όλους τους ποδοσφαιριστές θα έχει στη διάθεση του ο προπονητής της Μορεϊρένσε, Μιγκέλ Λεάλ για τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Νασιονάλ Μαδέιρα στο πλαίσιο της πρεμιέρας της μεγάλης κατηγορίας ποδοσφαίρου της χώρας στην οποία επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας η ομάδα. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο 49χρονος τόνισε: «Ελπίζω να έχουμε ένα καλό ντεμπούτο. Δουλέψαμε για να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Οι ποδοσφαιριστές μου θα πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά ώστε να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα».

 

Νορβηγικός «Άσσος»

Επόμενη επιλογή ο «Άσσος» σε απόδοση 1.90 στο ματς της Ουλενσάκερ με την Τρομσντάλεν για το πρωτάθλημα της Β’ Νορβηγίας. Δεν καταθέτει τα "όπλα" η Ουλενσάκερ στη μάχη του υποβιβασμού, έστω και αν το έργο της είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στο -7 απ' τη γραμμή της σωτηρίας, διαφορά που δεν κατάφεραν να μειώσουν στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές, όπου κέρδισαν μόλις μια φορά. Προέρχονται απ' την εκτός έδρας ήττα με 2-1 απ' την Μπρίνε, ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Θα πάρει βοήθειες η Ουλενσάκερ απ' τις μεταγραφές, το θέμα όμως είναι αν αυτό θα συμβεί έγκαιρα. Σήμερα πάντως είναι το φαβορί για την επικράτηση, ενισχυμένη απ' τις επιστροφές των Μορκ (ΜΕ 18/3) και Γιέρσταντ (ΜΕ 18/0).

 

Προβάδισμα η Παλμέιρας 

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας προτάσεις από τη Βραζιλία και τον «1 DNB» σε απόδοση 2.02 στην αναμέτρηση Παλμέιρας – Σάο Πάολο. Αναβολή για μία ακόμα αγωνιστική πήρε η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Παλμέιρας μετά την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας απ’ τον Ρικάρντο Καρέκα. Ο Αργεντινός προπονητής μετράει τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στο Brasileirao με τη «verdao» και επιθυμεί όσο τίποτα να έρθει το πρώτο «τρίποντο» μπροστά στον κόσμο της ομάδας και απέναντι στη συμπολίτισσα Σάο Πάολο. Αποκλεισμός «σοκ» για τη Σάο Πάολο, από την άλλη, στην τρίτη φάση του κυπέλλου Βραζιλίας, καθώς μετά το νικηφόρο 2-1 στην έδρα της Μπραγκαντίνο, ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα της και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς αφού μεγάλος στόχος της είναι η επιστροφή στην κορυφή της Βραζιλίας, αλλά και η έξοδος στο Κόπα Λιμπερταδόρες μέσω της πρώτη τετράδας, ωστόσο σήμερα θα στηρίξουμε την Παλμέιρας που «καίγεται» για βαθμούς.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας, ενημερωθείτε για τις μεταγραφές της Λίβερπουλ στην κατηγορία Λίβερπουλ Μεταγραφές και δείτε από τώρα τα ρόστερ των ομάδων του Mundobasket 2014.