Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2022 12:41

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Διακρίσεις σε δύο διοργανώσεις

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο σε δράσεις και διακρίσεις ήταν το Σαββατοκύριακο για τον Όμιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας.

Η Μαρία Καζολέα στα γήπεδα του “Τatoi Tennis Club”, στo πλαίσιo των προκριματικών του IMG Futures Stars, έφθασε στα ημιτελικά και διατηρεί κάποιες μικρές πιθανότητες να αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του παγκόσμιου αυτού τουρνουά τον Απρίλιο, ως επιλαχούσα.
Στη φάση των ομίλων επικράτησε των Κουκούλη (Ο.Α. Βούλας ) 7-5,6-2 και Βολονάκη (Α.Ο.Α. Αττικός Ήλιος) 6-0,6-3. Στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα, ηττήθηκε από την Λιαγκριδώνη (Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας) 4-6, 6-4,6-2 και ως δεύτερη του ομίλου αγωνίστηκε στα ημιτελικά με το Νο 1 της Πανελλήνιας κατάταξης Παναγιωτίδου (Ο.Α. Θεσσαλονίκης), από την οποία έχασε 6-0,6-0.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, διεξήχθη στα γήπεδα του Ομίλου και το Ε3 Ενωσιακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου με τη συμμετοχή 85 αθλητών από τους Συλλόγους της Πελοποννήσου.
Από τον Ομιλο Αντισφαίρισης Καλαμάτας η Βάσια Μιχαλοπούλου, αγωνιζόμενη στη μεγαλύτερη ηλικιακά κατηγορία των κάτω των 16, νίκησε στον πρώτο γύρο την Αθανασοπούλου (Σ.Α. Μεσσήνης) 4-0, 4-1 και έχασε στα προημιτελικά στον τελευταίο κυριολεκτικά πόντο από την Γρίβα (Α.Ο.Α.Πατρών ) 1-4,4-2,14-12. Ο Ανδρέας Γκόνης στην κατηγορία κάτω των 12 επικράτησε στον πρώτο γύρο του Καραμανάκου (Ο.Α. Ρίου) 4-0,4-1 και αποκλείστηκε έπειτα από τον Μαλλίνα (Ο.Α. Ναυπάκτου) με το ίδιο σκορ. Επίσης, η Λήδα Μπλουγουρά στη κατηγορία κάτω των 16, έχασε στον πρώτο γύρο από την Κλαουδάτου (Ο.Α. Ρίου) 5-3,4-1. Στον πρώτο γύρο αποκλείστηκαν στην κατηγορία κάτω των 12 ο Λαχανάς Παναγιώτης από τον Γκολφινόπουλο (Α.Ο.Α. Πατρών) 4-0,5-3, η Ασημένια Θεοδώρου από την Κοράκη (ΑΕΚ Τρίπολης) 4-0,4-1 και η Παπαδοπούλου Παναγιώτα από την Τσαρμποπούλου (Α.Ο.Α. Πατρών) 3-5,4-2,7-4. Τέλος, στους αγώνες συμμετείχε και η Εβελίνα Μπούτρα του Σ.Α. Μεσσήνης, η οποία προσφάτως εντάχθηκε στην αγωνιστική ομάδα του Ο.Α.Κ. και θα μεταγραφεί στον όμιλο την προσεχή μεταγραφική περίοδο. Η Εβελίνα, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Βερέμη Βασιλική (Αρκαδικός Ο.Α. Άτλας) 4-1,4-2.
Το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας συνεχάρη τις αθλήτριες και τους αθλητές της Πελοποννήσου “για την υποδειγματική τους αθλητική συμπεριφορά κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και τους Ιατρούς -μέλη του Συλλόγου μας Λεβεντόπουλο Νίκο, Μακρή Κώστα, Κουνάδη Γεράσιμο και Λεάκου Ράνια για την εθελοντική τους εργασία”.