Σάββατο, 30 Απριλίου 2022 11:17

Ραντεβού στην... πλατεία για τον Γύρο της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Ραντεβού στην... πλατεία για τον Γύρο της Καλαμάτας

Την ευκαιρία να τρέξουν, να βαδίσουν και κατ’ επέκταση να αθληθούν, θα έχουν σήμερα μικροί και μεγάλοι, καθώς θα διεξαχθεί ο Γύρος της Καλαμάτας, που δεν έγινε το 2020 και 2021 λόγω της πανδημίας.

Ο φετινός αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία να λάβουν μέρος άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία, όπως γνωστοποίησε ο διοργανωτής Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας
“Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και το άνοιγμα της κοινωνίας σε τέτοιου είδους ενέργειες .Γίνεται για πρώτη φορά πιλοτικά και θα συμμετάσχουν άτομα του Συλλόγου Αυτισμού Μεσσηνίας και του Τοπικού Τμήματος Special Olympics Hellas”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΔΥΜ που συνδιοργανώνει τον 20ο επετειακό αγώνα με το νΔήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου στις 6.30 μ.μ. θα ξεκινήσει ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων και πέντε λεπτά αργότερα το δυναμικό βάδισμα των 10 χιλιομέτρων, ενώ θα ακολουθήσει και παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων. Η διαδρομή είναι επίπεδη και γρήγορη, με τα 8 από τα 10 χιλιόμετρα να είναι δίπλα στη θάλασσα. Αφετηρία και τερματισμός είναι η κεντρική πλατεία, που θα γεμίσει από κόσμο, αφού οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.300.