Σάββατο, 07 Μάιος 2022 10:29

Στο... Πι και Φι: Περσινά... χρωστούμενα στην Ισπανία

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Τέσσερις στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στην Α' Ισπανίας και μπορεί ο τίτλος να έχει κριθεί (Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά για την παραμονή γίνεται μεγάλη μάχη.

Η Κάδιθ με 32 βαθμούς, είναι μόλις στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού και υποδέχεται σήμερα την Ελτσε, που έχει εξασφαλιστεί έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο άσος έχει υποχωρήσει στο 1.65 και ο λόγος δεν είναι μόνο το μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο. Πέρυσι 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, η Ελτσε χάρη στη νίκη της στην έδρα της αδιάφορης τότε Κάδιθ έμεινε στη συνέχεια στην κατηγορία. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η Ελτσε δεν είχε κερδίσει ποτέ στο εν λόγω γήπεδο στις προηγούμενες 17 συναντήσεις τους. Φέτος οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που "καίγονται" και πιστεύουμε ότι η Κάδιθ θα πάρει το τρίποντο, που τόσο που πολύ θέλει για να μείνει πάνω από τις τρεις τελευταίες θέσεις.
Από την Ισπανία, θα κρατήσουμε και τον άσο της Ατλέτικο απέναντι στην πρωταθλήτρια Ρεάλ, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη - πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η "βασίλισσα" έκανε την ανατροπή με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά είναι λογικό να έχει κούραση από τα 120 λεπτά (μαζί με την παράταση) και ένα ψυχολογικό άδειασμα.
Στο πρωτάθλημα πανηγύρισε άλλωστε από την περασμένη αγωνιστική την κατάκτηση του τίτλου και η Ατλέτικο, που δεν έχει.... σιγουρέψει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι αυτή που θέλει οπωσδήποτε το ματς. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την έδρα, πάμε με τον άσο στο ντέρμπι της Μαδρίτης. Στο ματς της Μπέτις με την Μπαρτσελόνα, δεν θα ψάξουμε για σημείο, αλλά θα ποντάρουμε στα γκολ. Πρόκειται άλλωστε για δύο ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες και έχουν ποιοτικούς επιθετικούς.
Στα ελληνικά πλέι οφ, οι μπουκ προσφέρουν σε τιμές φαβορί τον Αρη απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, λόγω της μεγάλης ανάγκης των γηπεδούχων για τη νίκη που θα τους διατηρήσει σε τροχιά Ευρώπης. Τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν γκολ και από τις δύο πλευρές και πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί η παράδοση.
Στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας, δεν βρίσκονται ούτε η Παρί, ούτε η Μαρσέιγ, ούτε η Λυών ή ή Μονακό, αλλά η Νις με τη Ναντ. Η Νις έχει ελαφρύ προβάδισμα, όμως η Ναντ θα μπει με ενθουσιασμό και αναμένεται μάχη. Βλέπουμε γκολ και από τις δύο πλευρές. Στην Τουρκία η Ρίζεσπορ έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά δεν τα παρατά. Νίκησε με το απίστευτο 7-1 την Γκετζέπε και δείχνει σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με την ουραγό Μαλάτιασπορ που δεν ελπίζει σε τίποτα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
1047. Κάδιδ - Ελτσε 1 1,65
1076. Νις - Ναντ G.G. 1.78
1077. Μπέτις - Μπαρτσελόνα G.G. και όβερ 2,5 1,77

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
1167. Μαλάτιασπορ - Ρίζεσπορ 2 1.90
1217. Αρης - Ολυμπιακός G.G. 2.12
1227. Ατλέτικο - Ρεάλ 1 2.05