Τρίτη, 17 Μάιος 2022 11:15

Σπουδαίοι πρωταθλητές στην Καλαμάτα για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

 

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου θα βρεθεί το Σάββατο στην Καλαμάτα για να λάβει μέρος στο μίτινγκ στίβου των "Παπαφλεσσείων", που διοργανώνει ο Μεσσηνιακός, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον ΣΕΓΑΣ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Η παρουσία του Τεντόγλου ξεχωρίζει, ωστόσο στο Δημοτικό Στάδιο, θα αγωνιστούν και άλλοι σπουδαίοι Ελληνες και ξένοι πρωταθλητές.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες εντάχθηκαν από φέτος στο καλεντάρι της WA και της EAA, ενώ θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ από τις 6 μέχρι τις 8.μ..μ.
Η δράση θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα.. Για την επιτυχή διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ευγενική χορηγία των ιδρυμάτων ''Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια'' και ''Βασιλείου και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου''.
Οσον αφορά τις συμμετοχές, από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι πρωταθλήτριες Ευρώπης και παγκόσμιες πρωταθλήτριες Σπυριδούλα Καρύδη (μήκος) και Ελίνα Τζέγκο (ακόντιο) ο Τριβυζάς στα 100μ., ο Τσίτσος στο ακόντιο, ο Τσάμης και Ανδρικόπουλος στο τριπλούν, ο Κοτίτσας στα 800μ, η Πεσιρίδου και η Καραγιάννη στα 100εμπ, η Αναστασίου στα 100και 200, η Γκούσιν στο ύψος και η Χαϊτίδου στο μήκος. Από ξένες συμμετοχές, ενδεικτικά θα λάβουν μέρος η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ύψος και φιναλίστ των ολυμπιακών αγώνα Μαρίγια Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο και η Μάγια Νίλσον από τη Σουηδία, που ήταν επίσης φιναλίστ στο Τόκιο και ο Πολωνός Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα Ντάριους Κόβαλιουκ.