Δευτέρα, 01 Σεπτέμβριος 2014 15:11

Betarades: Νίκη για ΟΦΗ και Ομόνοια - Προγνωστικά Μουντομπάσκετ

Γράφτηκε από τον
Betarades: Νίκη για ΟΦΗ και Ομόνοια - Προγνωστικά Μουντομπάσκετ

Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έχει αρχίσει τις υποχρεώσεις της στο Mundobasket η Εθνική Ελλάδος. Χθες τα παιδιά του Κατσικάρη επιβλήθηκαν και των Φιλιππίνων, ενώ από σήμερα αρχίζουν τα πιο… σοβαρά παιχνίδια αρχής γενομένης με το αποψινό κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο. Την Τρίτη η «επίσημη αγαπημένη» έχει ρεπό, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη αγωνίζεται με Κροατία και Αργεντινή αντίστοιχα. Στα του ποδοσφαίρου σήμερα ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική της Superleague με τον αγώνα ΟΦΗ – Βέροια, ενώ η μέρα περιλαμβάνει και το ντέρμπι της Θεσσαλίας μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Βόλου για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

 

Εκμεταλλεύεται και πάλι την έδρα του ο ΟΦΗ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με τον αγώνα του ΟΦΗ κόντρα στη Βέροια και τον «Άσσο» των Κρητικών σε απόδοση 2.15. Δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι σήμερα για τον ΟΦΗ, ξανά κόντρα σε μια ομάδα που μπορεί να θεωρηθεί στα "μέτρα του". Οι Κρητικοί ξεκίνησαν ιδανικά τη σεζόν, καθώς έστω και δύσκολα ξεπέρασαν το εμπόδιο του Παναιτωλικού στην αγχωτική πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας. Καλή εικόνα απ' την ομάδα του Ηρακλείου στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, είχε αρκετές ευκαιρίες και αμυντικά δεν απειλήθηκε παρά σε λίγες περιπτώσεις. Αν κάνει το 2Χ2 θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί με τα ματς κόντρα σε Ολυμπιακό (εκτός), Ατρόμητο (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Ικανοποιημένος δήλωσε ο ενθουσιώδης, Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος δείχνει με το «καλημέρα» να δημιουργεί ένα φοβερό «δέσιμο» με την κερκίδα του ΟΦΗ. "Είναι δύσκολο μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να κάνεις ένα καταπληκτικό παιχνίδι για να το πετύχεις. Πολλές φορές το παιχνίδι δεν θα εξελιχθεί όπως θέλουμε. Θα αλλάξουμε πολλές φορές το στυλ παιχνιδιού και ανάλογα με τον αντίπαλο. Αυτό το γήπεδο είναι το γήπεδο μου. Θέλω να μπω και να παίξω», επεσήμανε ο Ιταλός. Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο Γκατούζο δεν αναμένεται να αλλάξει το αρχικό σχήμα, το οποίο απέδωσε κόντρα στον Παναιτωλικό. Στην αποστολή και ο στράικερ Τζορτζ, το δελτίο του οποίου εκδόθηκε.

 

Παίρνει το ντέρμπι η Ομόνοια

Από την Κύπρο κρατάμε τον «Άσσο» της Ομόνοιας με αντίπαλο την Ανόρθωση σε απόδοση 2.05. Το ντέρμπι του «ΓΣΠ» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής. Η Ομόνοια φιλοξενεί την Ανόρθωση, σε μία παραδοσιακή κυπριακή κόντρα, όπου θα δώσουν το «παρών» οπαδοί και των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι δίνουν σήμερα το πρώτο τους παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα (είχε αναβληθεί το ματς της πρεμιέρας με τον Οθέλλο Αθηάινου), θέλουν όσο... τίποτα τη νίκη, προκειμένου να μετριάσουν τα συναισθήματα οργής και απογοήτευσης από το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Ντιναμό Μόσχας. Η Ομόνοια είχε φύγει με το ισόπαλο 2-2 από τη Ρωσία στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς κρατούσε μέχρι τις καθυστερήσεις το «χρυσοφόρο» 1-1, δεχόμενη τελικά γκολ και μένοντας εκτός. Στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» πνέουν μένεα για τη διαιτησία του ρέφερι Τούντορ, θεωρώντας ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον αποκλεισμό. Ο προπονητής, Κώστας Καϊάφας, αναμένεται να προχωρήσει σήμερα σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, επαναφέροντας στην ενδεκάδα τους Γκριγκαλασβίλι (ΜΕ) και Γκαρθία (ΕΠ) έναντι των Νούνο Ασίς και Ποτέ αντίστοιχα. Να τονιστεί, τέλος, ότι οι Φοφανά, Ράμος και Γκριγκαλασβίλι θα αγωνιστούν σήμερα κόντρα στην πρώην ομάδα τους.

 

Με χάντικαπ η Σούντσβαλ

Από τη Σουηδία επιλέγουμε το -1 της Σούντσβαλ με αντίπαλο την Ασιρίσκα σε απόδοση 1.88. Το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Σούντσβαλ με δύο γκολ διαφορά. Αν η Σούντσβαλ επικρατήσει με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά. Επιστροφή στη θέση της, δηλαδή την πρώτη θέση θέλει σήμερα η Σούντσβαλ, που έπειτα απ' τα αποτελέσματα της αγωνιστικής έπεσε στην 3η θέση. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, καθώς "τρέχουν" αήττητο σερί τεσσάρων αγωνιστικών, στις τρεις εκ των οποίων κατόρθωσαν να πάρουν το «τρίποντο» και έτσι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σ' αυτά τα τέσσερα ματς η Σούντσβαλ σκόραρε συνολικά 13 γκολ, δείγμα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Αρκετά αποδοτική και εντός έδρας, κέρδισε τα 4/5 παιχνίδια που προηγήθηκαν.

 

Καλύπτει το χάντικαπ η Αργεντινή, κρατάει το Πουέρτο Ρίκο

Μεταφερόμαστε στο Mundobasket 2014 και στην 3η μέρα του τουρνουά όπου η Εθνική Ελλάδος αγωνίζεται με αντίπαλο το Πουέρτο Ρίκο. Εμείς θα πάμε με το +15.5 των Κεντρικοαμερικάνων σε απόδοση 1.85. Το Πουέρτο Ρίκο είναι η απογοήτευση του ομίλου μέχρι τώρα. Μετά τη συντριβή από την Αργεντινή υπέστη και την αναπάντεχη ήττα από τη Σενεγάλη. Μπορεί να έχει την δικαιολογία του τραυματισμού του Αρόγιο αλλά γενικά τέτοιες ήττες, σχετικά εύκολες, είναι ανεπίτρεπτες για ομάδες που θεωρούν ότι έχουν θέση στις 16 του τουρνουά. Η Ελλάδα έκανε το 2-0 στα δύο θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια του ομίλου και περιμένει τους τρεις τελευταίους αγώνες για να καθαρίσει η κατάταξη για τα νοκ-άουτ. Η Ελλάδα θα ήταν φαβορί σε όλες τις συνθήκες και γίνεται άμεσα μεγαλύτερο λόγω της δεδομένης απουσίας του Βασάγιο από τον αποψινό αγώνα και της πιθανής απουσίας του Αρόγιο. Για τον Αρογιο οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι 50-50 και θα αποφασιστεί λίγο πριν τον αγώνα αφού τελικά γλίτωσε το διάστρεμμα και έχει υποστεί ένα χτύπημα στο πόδι. Επιλέγουμε το +15.5 του Πουέρτο Ρίκο αν και οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για την ομάδα από την Καραϊβική. Στο παρελθόν η εθνική μας ομάδα έχει ζοριστεί πολλάκις από το Πουέρτο Ρίκο λόγω του εντελώς άναρχου παιχνιδιού που παίζει. Επιπλέον σήμερα το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο οπότε πρέπει να κυνηγήσει μια επιτυχία μέχρι τέλους για να «ρεφάρει» την χθεσινή ήττα από τη Σενεγάλη. Δύσκολο να το επιτύχει αλλά τουλάχιστον μπορεί να μείνει κοντά. Αν παίξει ο Αρόγιο τότε το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται. Επιλογή λοιπόν Πουέρτο Ρίκο +15.5.

 Στον αγώνα Αργεντινή – Φιλιππίνες επιλέγουμε το -14.5 των Αργεντίνων σε απόδοση 1.90. Ωραίος αγώνας αναμένεται απόψε ανάμεσα σε Αργεντινή και Φιλιππίνες. Οι Αργεντίνοι ξέχασαν ήδη την χθεσινή ήττα και κοιτούν τη συνέχεια. Ο κόουτς Λάμας περιμένει από τους παίχτες του να πλαισιώσουν επιθετικά τον Σκόλα ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η ομάδα. Για τις Φιλιππίνες το σημερινό ματς θα είναι όπως τα δύο προηγούμενα, θα μπει μέσα και θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Όμως το μυαλό των Φιλιππινέζων βρίσκεται στους δύο αγώνες με Πουέρτο Ρίκο και Σενεγάλη που θα δώσει μετά το αυριανό ρεπό. Τα δύο αυτά παιχνίδια θα κρίνουν την πρόκριση στον επόμενη φάση. Φυσικά η εικόνα των Πορτορικανών και η ποιότητα των Σενεγαλέζων δίνουν πιθανότητες στις Φιλιππίνες που δίνουν εκεί το βάρος. Σήμερα επιλέγουμε την Αργεντινή να καλύψει το χάντικαπ των 14.5 πόντων. Καλή η προσπάθεια των Φιλιππινών στους δυο πρώτους αγώνες αλλά αρχικά είχαν να αντιμετωπίσουν την ανέτοιμη, σχετικά αδιάφορη Κροατία και μετά την Ελλάδα που πολλές φορές έφτασε κοντά να τους διαλύσει αλλά αστοχούσε σε σερί σουτ. Απόψε αν η Αργεντινή καταφέρει να πάρει μια σχετικά καλή διαφορά, δεν θα σταματήσει και σημαντικό είναι ότι θα βάλει τα σουτ. Επιπλέον αναμένεται να αγωνιστούν καλύτερα οι συμπαίκτες του σταθερού Σκόλα. Επιλογή λοιπόν Αργεντινή -14.5.

Κλείνουμε με δύο ακόμα προτάσεις. Συγκεκριμένα επιλέγουμε το +21 της Αιγύπτου με αντίπαλο τη Γαλλία που πληρώνει 1.90, ενώ στον αγώνα Βραζιλία – Ισπανία θα πάμε με το Under 67 πόντους στο σύνολο πόντων των Βραζιλιάνων σε απόδοση 1.87.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας, ενημερωθείτε για τις Μεταγραφές 2014-2015 και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μundobasket 2014.