Παρασκευή, 12 Σεπτέμβριος 2014 13:54

Νίκη για Αζαξιό, Under στον ημιτελικό

Γράφτηκε από τον

Τις προηγούμενες ημέρες τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων κυριάρχησαν στο πρόγραμμα. Πλέον, όμως, επιστρέφουμε σε ρυθμούς πρωταθλημάτων με το κουπόνι της Παρασκευής να αποτελεί την καλύτερη δυνατή «προθέρμανση» ενόψει του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα, απόψε το βράδυ οι ΗΠΑ θα μάθουν την αντίπαλό τους στον τελικό του Mundobasket, με τη Σερβία και τη Γαλλία να κοντράρονται στο δεύτερο ημιτελικό.

 

Κερδίζει η Αζαξιό

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου από τη Β’ Γαλλίας και την αναμέτρηση Αζαξιό – Σατορού στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Την προηγούμενη αγωνιστική η Αζαξιό αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα εκτός έδρας με αντίπαλο τη Λαβάλ, μένοντας «άσφαιρη» για τρίτη φορά στα πέντε πρώτα της παιχνίδια για το πρωτάθλημα, όμως στα τέσσερα εξ αυτών, αλλά και για τρίτο σερί διατήρησε ανέπαφη την εστία της! Η Σατορού, από την άλλη, έχει μεγάλα προβλήματα όταν αγωνίζεται μακριά από το γήπεδό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 2,5 τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει ένα μόλις «διπλό» και θεωρούμε ότι σήμερα οι Κορσικανοί μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Με κάλυψη η Μπόχουμ

Συνέχεια με το ματς Μπόχουμ – Καρλσρούη για τη Β’ Γερμανίας, στο οποίο επιλέγουμε τον «1 DNB» σε απόδοση 1.85 (το ποντάρισμά μας επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Μπόχουμ αποτελεί αναμφίβολα τη μεγάλη έκπληξη της Zweite Liga στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή έκανε το... μπαμ στο Μπράουνσβαϊγκ κι απέδρασε με ένα τεράστιο διπλό από την έδρα της Άιντραχτ. Το μεγάλο διπλό επί της Φορτούνα στο Ντίσελντορφ δεν είχε και συνέχεια για την Καρλσρούη, που άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Χάιντενχαϊμ. Είχε μεν την υπεροχή η ομάδα του Καουτζίνσκι, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως στο δεύτερο μέρος κι έμεινε στο 1-1. Έστω κι έτσι πάντως παραμένει στις πρώτες θέσεις, ισόβαθμη με τη Μπόχουμ και πιστεύουμε ότι οι γηπεδούχοι έχουν απόψε τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Προβάδισμα η Σάμροκ

Επόμενη πρόταση, ένας ακόμη «1 DNB», αυτή τη φορά από το Κύπελλο Ιρλανδίας και τον αγώνα Σάμροκ Ρόβερς – Νταντάλκ σε απόδοση 2.05. Φρένο στο θετικό σερί πέντε αγωνιστικών που έτρεχε έβαλε η Σάμροκ Ρόβερς η οποία δεν τα κατάφερε κόντρα στην Κόρκ από την οποία και ηττήθηκε με 1-0. Παρουσιάζει, βέβαια, καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει για όλες τις διοργανώσεις, ενώ μετράει τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια, ενώ συνολικά έχει δεχθεί μόλις δυο τέρματα. Στον αντίποδα, την ήττα από την Σεντ Πάτρικς άφησε πίσω της η Νταντάλκ η οποία επέστρεψε την προηγούμενη αγωνιστική στις νίκες διασύροντας τη Ντέρι με 5-0. Βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος και στο +6 από την Κορκ και στόχοι της για φέτος δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του τίτλου αλλά και του Κυπέλλου. Ωστόσο, σήμερα αντιμετωπίζει τη Σάμροκ Ρόβερς, στην έδρα της οποίας δυσκολεύεται παραδοσιακά, μετρώντας έξι ήττες, δυο ισοπαλίες και δυο νίκες στις δέκα τελευταίες «επισκέψεις» της εκεί.

Under στον ημιτελικό

Περνάμε στο Mundobasket 2014 και τον ημιτελικό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σερβία, με την επιλογή μας να είναι το Under 193.5 πόντοι σε απόδοση 1.95. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στον όμιλο με τη Γαλλία να επικρατεί τότε 74-73 με μια βολή του Λοβέρν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σήμερα δίνεται φαβορί η Σερβία λόγω των δύο μεγάλων σε έκταση νικών που πέτυχε επί Ελλάδας και Βραζιλίας. Όντως η Σερβία δείχνει ότι προετοιμάστηκε ειδικά για τα νοκ-άουτ και παίζει πολύ πιο συγκεντρωμένα και στρωτά από τον όμιλο. Η Γαλλία παίζει σε όλο το τουρνουά με οδηγό την άμυνα. Μόνο με πολύ σκληρή άμυνα μπορεί να καλυφθεί το κενό του Τόνι Πάρκερ και το κατάφερε εντυπωσιακά με τους 62 που κράτησε την Κροατία και με τους 52 που κράτησε την Ισπανία. Ιδιαιτέρως οι 52 πόντοι που περιόρισε την Ισπανία είναι εξαιρετική επίδοση.

Ο αποψινός αγώνας θα κριθεί στις άμυνες. Πολύ σκληρό παιχνίδι αναμένεται και από τους δύο. Αν και μικρό το όριο 139.5 θα επιλέξουμε το Under. Θα υπάρχουν στιγμές μέσα στον αγώνα που οι δύο ομάδες θα κολλήσουν επιθετικά λόγω άγχους και πίεσης. Οι αθλητές θα αφοσιωθούν στην άμυνα με αποτέλεσμα να χάσουν φρεσκάδα στην επίθεση. Η Γαλλία, που παίζει «σκυλίσια» άμυνα θα δώσει το ρυθμό στον αγώνα. Οι Σέρβοι θα ακολουθήσουν γιατί θα τους λείψουν οι επιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ τους, όταν έφτασαν στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν επιμέρους 14-11. Όπως εκείνο το τελευταίο δεκάλεπτο θα είναι όλο το 40λεπτο απόψε. Επομένως η επιλογή είναι Under 139.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο,  και ενημερωθείτε έγκυρα και έγκαιρα για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.