Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2022 10:08

Στο… Πι και Φι: Μάχες με φόντο τα προημιτελικά

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Η ώρα για να ξεκινήσουν τα νοκ – άουτ ματς στο Μουντιάλ του Κατάρ έφθασε.

Την αρχή κάνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα Ολλανδία – ΗΠΑ και ακολουθεί στις 9 το βράδυ το Αργεντινή – Αυστραλία. Την Κυριακή στις 5 μ.μ. θα αναμετρηθούν η Γαλλία με την Πολωνία και στις 9 μ.μ. η Αγγλία με τη Σενεγάλη. Τέσσερα ζευγάρια με φαβορί, το μεγαλύτερο η Αργεντινή που η νίκη της προσφέρεται στο 1.22. Η Γαλλία είναι στο 1.30, η Αγγλία στο 1.55 και η Ολλανδία στο 1.98.
Πλέον δεν επιτρέπονται λάθη, καθώς ο νικητής πάει στα προημιτελικά και ο χαμένος στο σπίτι του. Στο πρώτο χρονικά ματς για τη φάση των “16” , η Ολλανδία ως πρώτη στον α’ όμιλο θα παίξει με τις ΗΠΑ, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου. Οι “οράνιε” δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους, αλλά πήραν την πρωτιά. Οι ΗΠΑ εξασφάλισαν το εισιτήριο με μια νίκη και δύο ισοπαλίες και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Περιμένουμε όμως από την Ολλανδία να κάνει ένα καλό ματς και να συνεχίσει στο θεσμό.
Την έχουμε άλλωστε προτείνει για κατάκτηση του τροπαίου, πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ.
Στο Αργεντινή – Αυστραλία, υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας. Η παρέα του… Μέσι έδειξε με την Πολωνία ότι ξεπέρασε το σοκ της ήττας στην πρεμιέρα από τη Σαουδική Αραβία και τα “καγκουρό” δύσκολα θα τους σταθούν εμπόδιο. Η Αυστραλία θα παίξει αμυντικά, όμως ένα γρήγορο γκολ θα την αναγκάσει να βγει από το… καβούκι της, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των Αργεντινών.
Ιδια εικόνα περιμένουμε και στο Γαλλία – Πολωνία. Τους πρωταθλητές Κόσμου δηλαδή να επιτίθενται και τους Πολωνούς να αμύνονται. Η Γαλλία έχει πολλά “όπλα” μπροστά σε αντίθεση με την Πολωνία, που στηρίζεται αποκλειστικά στον Λεβαντόφσκι. Περιμένουμε από τη Γαλλία νίκη με όβερ 2,5. Φαβορί για την πρόκριση είναι και η Αγγλία, αλλά η Σενεγάλη έχει κερδίσει τις εντυπώσεις και αν είχε τον Μανέ, θα μπορούσε να ονειρεύεται περισσότερα πράγματα στη διοργάνωση.
Είναι δεδομένο όμως ότι θα το παλέψει το ματς και ένα γκολ μπορεί να το πετύχει. Στο 2.35 αξίζει το ρίσκο στο να βρουν δίχτυα και οι δύο ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ολλανδία – ΗΠΑ 1 1.98
Αργεντινή – Αυστραλία 1 και όβερ 2,5 1.85

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Γαλλία – Πολωνία 1 και όβερ 2,5 2.00
Αγγλία – Σενεγάλη G.G. 2.35