Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2022 11:54

Στο… Πι και Φι: Συμπληρώνεται το παζλ των προημιτελικών

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Συμπληρώνεται το παζλ των προημιτελικών

 

Καλημέρα σας. Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των “16” στο Μουντιάλ του Κατάρ.


Μαρόκο – Ισπανία και Πορτογαλία – Ελβετία θα παλέψουν για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το Μαρόκο τερμάτισε πρώτο σε όμιλο με Βέλγιο, Κροατία, Καναδά, ενώ η Ισπανία ηττήθηκε από την Ιαπωνία και μάλιστα με ανατροπή στην τρίτη αγωνιστική και πήρε τη δεύτερη θέση.
Για πολλούς αυτό επιδίωκε ώστε να αποφύγει την Κροατία στο πρώτο νοκ – άουτ, αλλά και τη Βραζιλία στη συνέχεια και να μείνει έξω και η… Γερμανία.
Οπως και να ‘χει, το ματς με το Μαρόκο μόνο εύκολο δεν είναι. Οι Ισπανοί υπερέχουν σε ποιότητα, αλλά οι Μαροκινοί είναι αήττητοι σε τρία ματς. Εχουν ψυχολογία και σπουδαίους παίκτες στη γραμμή κρούσης (Ζίγες, Μπουφάλ, Ελ Νεσίρι), καθώς και τον Χακίμι που καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά. Θα γίνει μάχη για την πρόκριση και δεν αποκλείεται να μην φθάσουν τα 90 λεπτά. Επιλέγουμε τα 2-3 γκολ που καλύπτουν αρκετά ενδεχόμενα.
Στο τελευταίο νοκ – άουτ ματς για τους “16”, η Πορτογαλία είναι το φαβορί κόντρα στην Ελβετία. Δεν στηρίζεται πλέον μόνο στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ομάδα συνόλου, με σοβαρό προπονητή, που θέλει να φθάσει ψηλά στο Μουντιάλ.
Η Ελβετία είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος, αλλά θεωρούμε ότι έστω και δύσκολα, η Πορτογαλία θα τη λυγίσει και θα προκριθεί.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαρόκο – Ισπανία 2-3 γκολ 1.93
Πορτογαλία – Ελβετία 1 1.93