Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2022 12:52

Στο… Πι και Φι: Η ώρα των προημιτελικών

Γράφτηκε από τον

 Καλημέρα σας. Μετά από διάλειμμα δύο ημερών, η μπάλα θα κυλήσει και πάλι στο χορτάρι στα γήπεδα του Κατάρ.

Η ώρα των προημιτελικών του Μουντιάλ έφθασε. Την αρχή κάνουν σήμερα στις 5 το απόγευμα η Κροατία με τη Βραζιλία και ακολουθούν στις 9 το βράδυ η Ολλανδία με την Αργεντινή.
Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα αναμετρηθούν στα ημιτελικά. Οι άλλοι δύο προημιτελικοί Αγγλία – Γαλλία και Μαρόκο – Πορτογαλία θα διεξαχθούν το Σάββατο και θα αναφερθούμε σε αυτούς στο αυριανό φύλλο.
Η Κροατία απέκλεισε στη φάση των “16” στα πέναλτι την Ιαπωνία και η Βραζιλία με περίπατο τη Νότια Κορέα.
Η Βραζιλία είναι το Νο 1 φαβορί (2,85) στις στοιχηματικές εταιρείες για την κατάκτηση του τροπαίου και η Κροατία το απόλυτο αουτσάιντερ (50 απόδοση), διότι παίζει στον προημιτελικό με τους Βραζιλιάνους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι χαμένη από χέρι. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τη φιναλίστ του Μουντιάλ του 2018 που έχει αστέρια παγκόσμια κλάσης (Μόντριτς, Πέρισιτς) και εμπειρία από νοκ – άουτ. Οι Βραζιλιάνοι είναι αυτοί που έχουν το άγχος να αποδείξουν την αξία τους. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δύσκολα το σκορ θα ξεφύγει. Πάμε με τα 2-3 γκολ.
Στον βραδινό προημιτελικό θα κοντράρουμε το Νο 3 φαβορί του τουρνουά, ή αλλιώς τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός θέλει να κάνει ότι και ο Μαραντόνα πριν από 36 χρόνια. Η δίψα είναι μεγάλη, το ίδιο όμως και η πίεση. Η Ολλανδία δεν έχει τα αστέρια του παρελθόντος, αλλά έχει σπουδαίο προπονητή (Λουίς Φαν Χάαλ) και μπορεί να είναι η ομάδα – έκπληξη του Μουντιάλ. Την έχουμε προτείνει άλλωστε για την κατάκτηση του τροπαίου, πριν ξεκινήσουν τα ματς και θα την εμπιστευτούμε. Αν αφήσει έξω την Αργεντινή, τότε μπορεί να πιστεύει ότι θα κάνει και τα δύο επόμενα βήματα.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κροατία – Βραζιλία 2-3 γκολ 1.98
Ολλανδία – Αργεντινή 1 3.63