Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2022 10:29

Στο… Πι και Φι: Ραντεβού στα ημιτελικά για Πορτογαλία - Αγγλία

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Ραντεβού στα ημιτελικά για Πορτογαλία - Αγγλία

 

Καλημέρα σας. Μαρόκο, Πορτογαλία, Αγγλία και Γαλλία ρίχνονται σήμερα Σάββατο στη μάχη, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η δράση ξεκινά στις 5 το απόγευμα με τον προημιτελικό Μαρόκο – Πορτογαλία και τέσσερις ώρες αργότερα θα αναμετρηθούν η Αγγλία με τη Γαλλία, στο τελευταίο ματς για τη φάση των “8”. Οι ομάδες που θα προκριθούν θα ανταμώσουν στα ημιτελικά. Το Μαρόκο έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας στα πέναλτι την Ισπανία (0-0 κανονικός αγώνας και παράταση), ενώ η Πορτογαλία συνέτριψε με 6-1 την Ελβετία. Η Αγγλία κέρδισε άνετα με 3-0 τη Σενεγάλη, το ίδιο και η Γαλλία με 3-1 την Πολωνία. Αγγλία και Γαλλία αγωνίστηκαν μάλιστα την Κυριακή και είχαν περισσότερο χρόνο για ξεκούραση, σε σχέση με Μαρόκο – Πορτογαλία που έπαιξαν την Τρίτη. Στα ζευγάρια όμως υπάρχει ισορροπία.
Θεωρητικά το πιο αμφίρροπο ματς είναι αυτό ανάμεσα στη φιναλίστ του περασμένου Euro και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Πορτογαλία θα περάσει… περίπατο.
Πρόκειται άλλωστε για νοκ – άουτ προημιτελικούς και κάθε ομάδα πιστεύει πλέον ότι μπορεί να φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής.
Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος δείχνει δυνατό... αουτσάιντερ για το τρόπαιο. Εχει πιο ποιοτικό ρόστερ από την ομάδα που κατέκτησε το Euro το 2016. Δεν είναι η ομάδα πλέον του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ένα σύνολο με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές που μπορεί να πετυχαίνει έξι γκολ, με το αστέρι της στον πάγκο. Το Μαρόκο δεν είναι Ελβετία, όσον αφορά την ανασταλτική λειτουργία. Το δείχνει το ένα μόλις γκολ που έχει δεχτεί σε τέσσερα παιχνίδια. Θα επιδιώξει, όπως και με την Ισπανία, να κλείσει χώρους και να εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση ή στημένη φάση. Οι Ισπανοί είχαν κατοχή μπάλας, αλλά όχι ουσία και τελικές προσπάθειες. Η Πορτογαλία έχει διαφορετικό στυλ και δύσκολα οι Μαροκινοί θα τους κρατήσουν για ώρα εκτός περιοχής.
Πιστεύουμε ότι έστω και δύσκολα, η Πορτογαλία θα διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα και θα προκριθεί.
Το Αγγλία – Γαλλία είναι ορισμός της τριπλής και κανένα αποτέλεσμα δεν θα προκαλέσει έκπληξη. Ο Μ’ Μπαπέ είναι σε εκρηκτική κατάσταση και από αυτόν περνά όλο το παιχνίδι των Γάλλων στην επίθεση. Στη μέρα του μπορεί να σμπαραλιάσει κάθε άμυνα, αλλά αν δεν αποδώσει, τότε μπλοκάρει όλη η Γαλλία.
Αντίθετα η Αγγλία δεν στηρίζεται τόσο πολύ σε έναν παίκτη. Ο ανερχόμενος Μπέλιγχαμ, είναι βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή, όμως υπάρχουν και άλλοι παίκτες που μπορούν να σηκώσουν το βάρος.
Θα ποντάρουμε στους Αγγλους που έχουν βρεθεί στα ημιτελικά και στις δύο προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις (Mουντιάλ και Euro).

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Μαρόκο-Πορτογαλία 2 1.70
Αγγλία- Γαλλία 1 3.00