Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2022 10:34

Στο... Πι και Φι: Κόντρα των δύο... τελευταίων φιναλίστ

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Αργεντινή - Κροατία αναμετρώνται σήμερα στις 9 μ.μ. στον πρώτο ημιτελικό στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι δύο ομάδες στα προημιτελικά, απέκλεισαν στη ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι, Ολλανδία και Βραζιλία, αντίστοιχα. Η Κροατία είχε προκριθεί επίσης στα πέναλτι και με την Ιαπωνία στο πρώτο νοκ - άουτ, ενώ η Αργεντινή είχε νικήσει στην κανονική διάρκεια την Αυστραλία.
Πλέον απομένει ένα βήμα για να βρεθούν στον μεγάλο τελικό της 18ης Δεκεμβρίου. Η Κροατία ήταν φιναλίστ στο προηγούμενο Μουντιάλ, όταν ηττήθηκε με 4-2 από τη Γαλλία και η Αργεντινή το 2014, όπου ηττήθηκε στην παράταση από τη Γερμανία με 1-0. Οι δύο μονομάχοι διαθέτουν στις τάξεις τους, δύο παίκτες που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια τη "Χρυσή Μπάλα", Η Αργεντινή φυσικά τον Λιονέλ Μέσι και η Κροατία τον Λούκα Μόντριτς. Δύο μεγάλες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που συνεχίζουν να κάνουν τη διαφορά και η αποψινή τους μονομαχία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον Το φαβορί είναι η Αργεντινή, αλλά η Κροατία έδειξε και με τη "Σελεσάο" ότι δεν λυγίζει. Οι Κροάτες είναι αήττητοι σε αυτό το Μουντιάλ, με μία πάντως νίκη (κόντρα στον Καναδά) και τέσσερις ισοπαλίες με Μαρόκο, Βέλγιο (στον όμιλο), Ιαπωνία, Βραζιλία.
Η Αργεντινή ξεκίνησε με ήττα - σοκ από τη Σαουδική Αραβία, αλλά στη συνέχεια νίκησε Μεξικό, Πολωνία στον όμιλο, Αυστραλία στο πρώτο νοκ - άουτ και Ολλανδία στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα του Μέσι έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια και δύσκολα η Κροατία θα την κρατήσει στο μηδέν. Από την άλλη όμως, έχει και η ίδια "όπλα" στην επίθεση για να σκοράρει. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Αργεντινή - Κροατία G.G. 2.15