Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2022 11:12

Στο... Πι και Φι: Δικαίωμα στο όνειρο

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Δικαίωμα στο όνειρο

Καλημέρα σας. Γαλλία και Μαρόκο απέχουν 90 ή 120 λεπτό ή λίγο παραπάνω από το να δώσουν το "παρών" στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού του πλανήτη.

Ο νικητής του αποψινού ημιτελικού θα προκριθεί στον κυριακάτικο τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ.
Η Γαλλία είναι το φαβορί, αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει το απίθανο Μαρόκο; που όχι μόνο δεν έχει ηττηθεί, αλλά δεν έχει δεχτεί γκολ από αντίπαλο παίκτη. Μία φορά μόνο έχει παραβιαστεί η εστία του και αυτή με αυτογκόλ, ενώ οι Ισπανοί δεν σκόραραν απέναντί του ούτε στη διαδικασία των πέναλτι! Το Μαρόκο είναι η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά.
Η Γαλλία είναι η κάτοχος του τίτλου και φιλοδοξεί να κάνει ότι και η μεγάλη Βραζιλία του Πελέ. Να κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο.
ΟΙ Γάλλοι νίκησαν στον όμιλο Αυστραλία, Δανία και ηττήθηκαν από την Τυνησία σε ένα αδιάφορο για αυτούς βαθμολογικό ματς, όπου έγιναν σαρωτικές αλλαγές στην 11άδα.
Στο πρώτο νοκ - άουτ απέκλεισαν εύκολα την Πολωνία και στους "8" δύσκολα και με τύχη την Αγγλία, που έχασε πέναλτι με τον Κέιν για να ισοφαρίσει. Στα αξιοσημείωτα ότι σε όλα τα παιχνίδια η Γαλλία δέχτηκε γκολ.
Το Μαρόκο μοιράστηκε τους βαθμούς με Κροατία και νίκησε Βέλγιο και Καναδά. Στο πρώτο νοκ - άουτ απέκλεισε στα πέναλτι την Ισπανία και στα προημιτελικά την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Αραγε μπορεί να αφήσει έξω ένα ακόμα μεγαθήριο;
Η απάντηση θα δοθεί απόψε. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του, αλλά το ίδιο ίσχυε σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια του στη διοργάνωση.
Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι η μαχητικότητα αυτή της ομάδας, η αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή, η εντυπωσιακή ανασταλτική λειτουργία, αλλά και η ποιότητα σε όλες τις γραμμές.
Ενδεικτικά ο γκολκίπερ Μπόνο παίζει στη Σεβίλλη και είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες του Μουντιάλ. Ο Χακίμι καλύπτει όλη τη δεξιά πλευρά και θα συναντήσει απόψε τον φίλο του και συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν Μ' Μπαπέ. Ο Μαζραουί (αριστερό μπακ) αγωνίζεται στη Μπάγερν. Η τριάδα στην επίθεση (Ζίγες, Μπουφάλ, Ελ Νεσίρι) σε Τσέλσι, Ανζέ, Σεβίλλη.
Να μην πούμε για τον εξαιρετικό Αμραμπάτ, αμυντικό χαφ της Φιορεντίνα. Γεμάτο αστέρια είναι φυσικά κα η Γαλλία, που έχει ηγέτη τον Κίλιαν Μ' Μπαπέ, αλλά σήμερα θα έχει και όλη την πίεση.
Το "πρέπει" είναι στην πλευρά των Γάλλων, ενώ οι Μαροκινοί θα μπουν με τον αέρα του αουτσάιντερ και έχοντας την κερκίδα με το μέρος τους. Ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Σε ένα ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν χωρούν αποδόσεις του 1,47, ακόμα και αν η Γαλλία επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί.
Θα ποντάρουμε στο να βρουν δίχτυα και οι δύο ομάδες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Γαλλία - Μαρόκο G.G. 2.30