Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2023 12:29

Στο… Πι και Φι: Επιλογές για όλα τα γούστα

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Αγγλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία έχει το μενού της στήλης για το πρώτο κουπόνι του 2023. Στην Αγγλία δεν έχουμε δράση στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς διεξάγεται ο τρίτος γύρος του Κυπέλλου.


Η Κρ. Πάλας φιλοξενεί τη Σαουθάμπτον σε νοκ – άουτ αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να είναι άνετοι στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που είναι ουραγοί και το κύπελλο δείχνει… πολυτέλεια. Ευκαιρία για την Κρίσταλ Πάλας να πάρει την πρόκριση και ψυχολογία για τη συνέχεια.
Στην Ιταλία η Γιουβέντους μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά παίρνει τις νίκες στα τελευταία ματς και μείωσε… αθόρυβα στους 7 βαθμούς τη διαφορά από την Νάπολι. Το ματς με την Ουντινέζε προσφέρεται για να συνεχίσει το σερί και να αυξήσει την πίεση στην πρωτοπόρο.
Στη Σούπερ Λίγκα το μεγάλο ματς της αγωνιστικής είναι το αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, με τους “πράσινους” να είναι αήττητους και στην κορυφή και την Ενωση στη δεύτερη θέση και στο -7. Πρόκειται για ένα ματς - τριπλή με την ΑΕΚ να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Στοιχηματικά δεν θα μας απασχολήσει το ματς στην Opap Arena, αλλά οι αγώνες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στο κυνήγι της ΑΕΚ.
Τόσο ο Δικέφαλος του Βορρά, όσο και οι “ερυθρόλευκοι” είναι στο -3 από τους “κιτρινόμαυρους” και θέλουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Λαμίας και του Βόλου, ώστε να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα του ντέρμπι.
Ο ΠΑΟΚ έχει θεωρητικά πιο εύκολο έργο με την προτελευταία Λαμία. Μετρά πέντε σερί διπλά στη Φθιώτιδα, προέρχεται από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Αρη και θα είναι έκπληξη να αφήσει βαθμούς. Οι τρεις από τις πέντε εκτός έδρας νίκες είναι με σκορ 0-2. Ποντάρουμε στο διπλό με όβερ 1,5.
Ο Ολυμπιακός παίζει στο Βόλο, που είναι στην 5η θέση, αλλά θα έχει στην εξέδρα 11.000 φίλους του που θα μετατρέψουν το γήπεδο σε ένα μικρό “Καραϊσκάκης”. Ο Βόλος δέχτηκε πέντε γκολ από τον Παναθηναϊκό και τέσσερα από την ΑΕΚ σε ανάλογες συνθήκες (δίνοντας τόσο μεγάλο αριθμό εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους) και περιμένουμε και πάλι παιχνίδι με αρκετά γκολ.
Στην Ισπανία, η Σεβίλλη υποδέχεται τη Χετάφε με σκοπό να τερματίσει το αρνητικό σερί, που την θέλει χωρίς νίκη στο γήπεδό της. Είναι αφύσικο για μια ομάδα με τέτοια δυναμική να μην έχει κερδίσει σε 7 αγώνες ενώπιον του κοινού της.
Το Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα είναι ντέρμπι που κανένα αποτέλεσμα δεν θα προκαλέσει έκπληξη. Αποφεύγουμε το σημείο και επιλέγουμε το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Κρ. Πάλας – Σαουθάμπτον 1 2.00
Γιουβέντους – Ουντινέζε 1 1.78
Λαμία – ΠΑΟΚ 2 και όβερ 1,5 1.80

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βόλος – Ολυμπιακός όβερ 2,5 1.85
Σεβίλλη – Χετάφε 1 1.78
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα G.G. 1.70