Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 14:04

Με Μαρσέιγ και Γκρόνινγκεν

Γράφτηκε από τον
Με Μαρσέιγ και Γκρόνινγκεν

Μία ακόμη Κυριακή με πλούσια δράση έχουμε μπροστά μας. Τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε τις στοιχηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν.

Απαιτείται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή καθώς στα μέσα της εβδομάδας υπήρχαν είτε εμβόλιμες αγωνιστικές, είτε ματς Κυπέλλου στις περισσότερες χώρες, ενώ ακολουθούν τα παιχνίδια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ασταμάτητη η Μαρσέιγ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τη Γαλλία και τον αγώνα Μαρσέιγ – Σεντ Ετιέν με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.90. Η Μαρσέιγ μοιάζει με… τρελό φορτηγό στην κατηφόρα, αφού έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας και με την εικόνα που δείχνει τόσο η Παρί Σεν Ζερμέν όσο και η Μονακό, στη Μασσαλία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται οι πρώτες προσδοκίες για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, όσο περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερα μεταδίδει τη δική του ποδοσφαιρική φιλοσοφία και κουλτούρα στους παίκτες και έρχονται αποτελέσματα όπως το 0-5 στην έδρα της Ρεμς την Τρίτη. Η Σεντ Ετιέν, από την άλλη, συνέχισε τις μέτριες και «ανάλατες» εμφανίσεις την Πέμπτη που υποδέχτηκε την Μπορντό. Προηγήθηκε με το γκολ του Φαν Φόλκσβινκελ, ισοφαρίστηκε άμεσα, πίεσε κάπως στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά… μέχρι εκεί. Έμεινε στο 1-1 και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες 20 αναμετρήσεις με τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ», η Σεντ Ετιέν μετράει 17 ήττες και μόλις τρεις ισοπαλίες.

Νίκη για Γκρόνινγκεν

Συνεχίζουμε με την επόμενη πρότασή μας που είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Γκρόνινγκεν – Βίλεμ. Σήμα κατατεθέν στη σεζόν για την Γκρόνινγκεν μέχρι τώρα είναι η νίκη επί του Αγιαξ πριν ένα μήνα, αλλά από τότε… λίγα πράγματα. Έκανε δύο ήττες στο πρωτάθλημα, ωστόσο την Τετάρτη στην έδρα της ερασιτεχνικής Μπάρεντρεχτ, δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, νικώντας με 1-4. Τελείως διαφορετικό το παιχνίδι σήμερα βέβαια, αφού ψάχνει μια νίκη για το πρωτάθλημα που θα της δώσει βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Η πορεία της Βίλεμ, στον αντίποδα, στο πρωτάθλημα, δεν ήταν και κάτι το συγκλονιστικό, ωστόσο προέρχεται από δύο σερί νίκες. Βέβαια, ο αποκλεισμός στο κύπελλο στην έδρα κάποιας… Ντέλτασπορ, με γκολ στις καθυστερήσεις, ήταν τελείως εκτός προγράμματος και έφερε όπως είναι φυσιολογικό, μια γκρίνια για την εικόνα της ομάδας, με τους γηπεδούχους να είναι σήμερα το φαβορί, έστω και οριακά, για τη νίκη.

 

Κερδίζει η Βέροια

 

Από τη Σούπερλιγκ θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.12 στην αναμέτρηση Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη ήττα είναι γεγονός για τη Βέροια, που στάθηκε αξιοπρεπώς κόντρα στον Ολυμπιακό την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Ήταν μέσα στη διεκδίκηση τουλάχιστον της ισοπαλίας η ομάδα της Ημαθίας μέχρι το 88’, όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 και «κλείδωσαν» τη νίκη. Μεσοβδόμαδα οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στις επιτυχίες κόντρα στην Ερμιονίδα για το Κύπελλο, εναντίον της οποίας σκόραραν τέσσερις φορές σ’ ένα πολύ ήρεμο απόγευμα. Επιστρέφουν στην έδρα τους σήμερα οι Βεροιώτες, εκεί όπου κέρδισαν και τα δύο ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Ξάνθη και Κέρκυρα. Κάποια στιγμή θα έχανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, τελικά αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα. Απόλυτα δίκαιο το τελικό 2-0 υπέρ της νησιώτικης ομάδας, ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά προβλήματα των Ηπειρωτών. Πήραν μια άτυπη ρεβάνς οι Γιαννιώτες την Πέμπτη, καθώς επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας στην πρεμιέρα του Κυπέλλου. Με πολύ όρεξη επιθετικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, βρήκε διαδρόμους και δημιούργησε τουλάχιστον πέντε κλασικές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι. Απόλυτα δίκαιο το τελικό 1-0. Εντός έδρας είναι αποτελεσματικοί οι Ηπειρώτες, το πρόβλημα τους είναι μακριά απ’ τους «Ζωσιμάδες», εκεί όπου η αγωνιστική συμπεριφορά τους είναι παθητική, κάτι που συνέβη και στην περσινή σεζόν.

 

Προβάδισμα για Τορίνο

 

Περνάμε στο ματς Τορίνο – Φιορεντίνα στο οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 2.00 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μετά την ισοπαλία κόντρα στην Ίντερ (0-0 εντός έδρας) και τις ήττες που υπέστη από τις Σαμπντόρια (2-0 εκτός έδρας) και Ελλάς Βερόνα (1-0 εντός έδρας) η Τορίνο πήρε την πρώτη της νίκη στην έδρα της Κάλιαρι, επικρατώντας με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή. Από την άλλη, το αήττητο σερί της συνέχισε για τέταρτη αναμέτρηση η Φιορεντίνα τόσο στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας ποδοσφαίρου της Ιταλίας, όσο και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μετά την ήττα του με 2-0 στην πρωτεύουσα από τη Ρόμα το συγκρότημα του Βιτσέντζο Μοντέλα μετράει δύο νίκες (3-0 επί της Γκινγκάμπ εντός έδρας και 1-0 επί της Αταλάντα εκτός έδρας) και δύο ισοπαλίες χωρίς γκολ κόντρα στις Τζένοα (εντός έδρας) και Σασουόλο (εντός έδρας). Το γεγονός πως απουσιάζουν λόγω τραυματισμών οι Τζουζέπε Ρόσι και Μάριο Γκόμεζ δυσκολεύει την υπόθεση γκολ για τους «βιόλα» και η Τορίνο έχεις καλές πιθανότητες να πάρει σήμερα τους τρεις βαθμούς.

 

Με κάλυψη η Ζυρίχη

 

Συνέχεια με το ματς Γιουνγκ Μπόις – Ζυρίχη, στο οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.20. Μία... λαμπάδα στο ύψος του διαιτητή Αμχόφ θα πρέπει να ανάψει η Γιουνγκ Μπόις για το διπλό που πήρε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σιόν, αφού το τελικό αποτέλεσμα (0-1) διαμορφώθηκε με ένα "μαϊμούδένιο" πέναλτι στο τελευταίο 20λεπτο της συνάντησης. Κι αυτό βέβαια ενώ η ίδια έκανε πολύ μέτρια εμφάνιση και σαφώς η βάσει της εικόνας του αγώνα κι ο βαθμός πολύ της θα ήταν. Γκέλα ολκής για τη Ζυρίχη μεσοβδόμαδα, από την άλλη, αφού άφησε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς κόντρα στη Σιόν (0-0), πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητά της, μιας κι έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Παρ' όλα αυτά βέβαια έχει "χρυσή" ευκαιρία σήμερα να επιστρέψει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τη χθεσινή απώλεια της Βασιλείας, από την οποία κι έχει δεχτεί τη μοναδική φετινή της ήττα.

Μπορεί η Μπρόντμπι

 

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με το «2 DNB» σε απόδοση 2.15 στον αγώνα της Έσμπιεργκ με την Μπρόντμπι. Η Έσμπιεργκ δεν πήρε και δεν άξιζε κάτι παραπάνω από το βαθμό της ισοπαλίας στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη νεοφώτιστη Χόμπρο (1-1). Σε ρηχά νερά κινήθηκε σε γενικές γραμμές η Έσμπιεργκ, που μπορούσε μάλιστα και να φύγει με άδεια χέρια. Ένα τρίποντο όλο κι όλο για το συγκρότημα του Φρεντερίκσεν μετά το πέρας οκτώ αγωνιστικών, με αποτέλεσμα να παραμένει οριακά πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. Από την άλλη η Μπρόντμπι δεν τα κατάφερε στην έδρα της Κοπεγχάγης, χάνοντας με 1-0. Ήταν η δεύτερη σερί ήττα και μάλιστα ξανά χωρίς να βρει δίχτυα, ωστόσο απέναντι στην Έσμπιεργκ μπορεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, αλλά και για τα πρωταθλήματα της Κύπρου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε την εγγραφή σας σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.