Δευτέρα, 29 Σεπτέμβριος 2014 13:25

Betarades.gr: Τέσσερις επιλογές για «ζέσταμα» πριν τα σπουδαία

Γράφτηκε από τον

Μπαίνουμε σε εβδομάδα ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ να επιστρέφουν τις επόμενες ημέρες στις επάλξεις. Προς το παρόν, όμως, έχουμε μπροστά μας το κουπόνι της Δευτέρας στο οποίο οι επιλογές μας μπορεί να είναι σαφώς λιγότερες σε σχέση με το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, αλλά θα μας κρατήσουν «ζεστούς» ενόψει των… σπουδαίων αγώνων που ακολουθούν την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

 

Δε χάνει η Τζουργκάρντεν

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά ποδοσφαίρου με το «Χ2» σε απόδοση 2.20 στον αγώνα Γκέτεμποργκ – Τζουργκάρντεν για το πρωτάθλημα της Σουηδίας. Οκτώ αγωνιστικές αήττητη παραμένει η Γκέτεμποργκ στο πρωτάθλημα και την Τετάρτη πήρε τη νίκη με 4-3 στην έδρα της Έρεμπρο που την έφερε στην τέταρτη θέση και αν καταφέρει να νικήσει την Τζουργκάρντεν θ’ ανέβει στη δεύτερη που δίνει το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Και η Τζουργκάρντεν βρίσκεται, όμως, σε πολύ καλή κατάσταση. Την πέμπτη νίκη της στα έξι τελευταία παιχνίδια της πήρε την Τετάρτη, επικρατώντας με 1-0 εντός έδρας της Φάλκενμπεργκ. Χάρη στην μεγάλη άνοδό της στον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει και πάλι ελπίδες για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ καθώς αυτή τη στιγμή είναι στο -6 απ’ την τρίτη ΑΙΚ που έχει ματς περισσότερο. Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι το παιχνίδι απέναντι στην Γκέτεμποργκ είναι «do or die» για την Τζουργνάρντεν που έχει πλήρη αποστολή και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο «Nya Gamla Ullevi».

 

Προβάδισμα η Καλλονή

Επόμενο σημείο ο «Άσσος» σε απόδοση 2.16 στην αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός. Την τρίτη εντός έδρας νίκη της σεζόν θέλει να πετύχει σήμερα η Καλλονή κόντρα στον Πανθρακικό, στην αναμέτρηση που κλείνει την 5η αγωνιστική της Σούπερλιγκ. Οι νησιώτες προέρχονται απ’ την εκτός έδρας ήττα απ’ τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα, ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, που ήρθε μετά από μέτρια εμφάνιση σε όλους τους τομείς. Ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα της Μυτιλήνης, ήρθε καθαρά από έναν ανώτερο αντίπαλο. Μεσοβδόμαδα ο Γιάννης Ματζουράκης έκανε σαρωτικό ροτέισον κόντρα στον Τύρναβο για το Κύπελλο, λογική και αναμενόμενη η μέτρια εμφάνιση (1-1 το τελικό αποτέλεσμα), τα νέα πρόσωπα δεν κατάφεραν να βρουν ρυθμό. Πιο επιθετική και πιο αποδοτική όταν παίζει στην έδρα της η Καλλονή, για την οποία σήμερα επιστρέφουν στην αποστολή οι Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Ναβάρο, Χουάνμα, Γιορέντε και Κεϊτά. Οι Θρακιώτες, από την άλλη, επικράτησαν 1-0 του Πανιωνίου την περασμένη εβδομάδα. Μεσοβδόμαδα δεν είχαν την ευκαιρία για ξεκούραση, καθώς κόντρα στην ΑΕΚ για το Κύπελλο ο Άκης Μάντζιος δε θα μπορούσε να κάνει ροτέισον. Έπαιξε με βασικούς ο Πανθρακικός, έμεινε στο 0-0. Μέχρι στιγμής, ο εκτός έδρας είναι σίγουρα λιγότερο απειλητικός. Έκανε κακό ματς στην πρεμιέρα με την Κέρκυρα (ήττα 2-1), ήταν βελτιωμένος με τον Λεβαδειακό, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από το βαθμό (1-1)

 

Κερδίζει η Πονφεραντίνα

Περνάμε στη Β΄ Ισπανίας και το παιχνίδι Πονφεραντίνα – Αλμπαθέτε, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.05. Η Πονφεραντίνα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες επί της Αλμπαθέτε (δύο εντός και μία εκτός έδρας), ενώ, παράλληλα, θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο εντός έδρας σερί της στο φετινό πρωτάθλημα. Η «Πόνφε» έχει λυγίσει μέσα στο «Τοραλίν» την αντίσταση των Τενερίφης (1-0) και Μπέτις (4-1), ενώ εκτός έδρας έχει κερδίσει τη Νουμάνθια (1-3) και έχει χάσει από τις Χιχόν (2-1) και Σαμπαντέλ (1-0).  Η Αλμπαθέτε, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει την έκπληξη, αν και η παράδοση είναι σαφώς εις βάρος της. Οι φιλοξενούμενοι, που επέστρεψαν φέτος στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, έχουν συλλέξει 5 βαθμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, με τη μοναδική νίκη τους να είναι το μεγάλο διπλό επί της Μπέτις στις 14 Σεπτεμβρίου. Με ισοπαλίες συνδυάστηκαν οι μάχες κόντρα σε Τενερίφη (1-1 εκτός) και Χιχόν (1-1 εντός), ενώ το σερί συμπληρώνεται από τις εντός έδρας ήττες από Αλκορκόν (2-3) και Νουμάνθια (0-1).

 

«Καλοπληρωμένο» Over από τη Γαλλία

Συνεχίζουμε με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.30 στον αγώνα Κλερμόν – Τρουά για τη Β’ κατηγορία της Γαλλίας. Τέλος μπήκε στο αήττητο τριών αγωνιστικών που "έτρεχε" η Κλερμόν, που αποχώρησε με άδεια χέρια από το ντέρμπι της ουράς στην έδρα της Βαλενσιέν, από την οποία ηττήθηκε με 2-1. Δεν ήταν συνολικά πάντως χειρότερη από την αντίπαλό της η Κλερμόν, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά στο καλό δικό της, στο πρώτο 45λεπτο ήταν πολύ αναποτελεσματική και στη συνέχεια έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις. Από την άλλη, η Τρουά επέστρεψε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στις επιτυχίες και έκανε... σμπαράλια την άκρως αξιόμαχη Νιορ την προηγούμενη εβδομάδα και τη διέλυσε με 4-1. Να σημειωθεί ότι στα πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια της Κλερμόν επιβεβαιώθηκε το Over 2.5 γκολ, ενώ Over ήταν τα πέντε πιο πρόσφατα ματς της Τρουά.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, αλλά και για τα πρωταθλήματα της Κύπρου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Τσεχίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε την εγγραφή σας σε μία από τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.