Πέμπτη, 02 Οκτώβριος 2014 15:41

Betarades.gr: Νίκες για Σεντ Ετιέν και Αστέρα, με κάλυψη ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Η 2η αγωνιστική του Champions League ολοκληρώθηκε χθες με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να πάρει κάτι καλό από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Μάλμε, από την οποία ηττήθηκε 2-0. Τη «σκυτάλη» παίρνει την Πέμπτη το Europa League, με το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς να είναι μεγάλο. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δοκιμάζονται μακριά από τα γήπεδά τους, κόντρα σε Γκινγκάμπ και Εστορίλ αντίστοιχα, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη την Παρτιζάν.

 Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά από την αναμέτρηση Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ, στην οποία θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.10 (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η αφετηρία της Γκιγνκάμπ είναι κάκιστη στη φετινή League 1, έπειτα από 8 αγωνιστικές βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας φοβερά προβλήματα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Έχει σημειώσει μόλις τέσσερα γκολ σε 10 επίσημα παιχνίδια, η άμυνα της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αφού δεν έκανε τη δουλειά της στα 9/10 ματς (δέχτηκε γκολ), το κλίμα γύρω απ’ την ομάδα δεν είναι ευχάριστο, με την Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει πολυτέλεια.

Από την άλλη, αν εξαιρεθεί η κακή παρένθεση του Κυπέλλου και ο αποκλεισμός από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από έξι σερί νίκες σε Σούπερλιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, όπου ο συνολικός απολογισμός τερμάτων έφτασε στο εκπληκτικό 22-1! Κοντολογίς, ο δικέφαλος σκοράρει 3,6 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δε δέχεται τέρμα ούτε με… αίτηση. Να σημειωθεί βέβαια, ότι τα μεγάλα σκορ ήρθαν κυρίως στην Τούμπα, καθώς ευρεία εκτός έδρας νίκη ήταν μόνο αυτή με τον Πλατανιά (0-4). Σήμερα στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση πρόκρισης. Αν κερδίσει την Γκινγκάμπ, θα πάει με λιγότερη πίεση στα δύο ματς με τη Φιορεντίνα να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και ό,τι βγει.

 

Μπορεί τη νίκη ο Αστέρας

Επόμενη πρότασή μας, ο «Άσσος» σε απόδοση 2.45 στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν, με τις περισσότερες εταιρίες στοιχήματος να δίνουν οριακό φαβορί τους Αρκάδες. Με την αισιοδοξία και την πίστη να ξεχειλίζουν θα υποδεχθεί σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης την Παρτιζάν, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αρκάδες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση πριν από δύο εβδομάδες μέσα στην Κωνσταντινούπολη και το ισόπαλο 1-1, που διαμορφώθηκε με το πανέμορφο γκολ του Φακούντο Πάρα, τους κρατάει για τα καλά εντός της διεκδίκησης της πρόκρισης στους «32». Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έδωσε έκτοτε τρία παιχνίδια, τα οποία ήταν όλα νικηφόρα. Πέτυχε τις νίκες επί των Καλλονής (1-0) και Πλατανιά (0-1) στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ, ενώ επικράτησε και με 1-4 του Αιγινιακού για το Κύπελλο.

Η Παρτιζάν, από την πλευρά της, παρουσίασε ένα εξίσου καλό πρόσωπο στην πρεμιέρας της φάσης των ομίλων, κρατώντας στο 0-0 την Τότεναμ στο Βελιγράδι. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν από το 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας την HB από τις Νήσους Φερόες με δύο νίκες. Στον 3ο γύρο του θεσμού γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός, 2-2 εντός), για να συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπου προκρίθηκαν επί της Νέφτσι Μπακού με δύο νίκες, σήμερα, ωστόσο, οι Αρκάδες έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

 

Κερδίζει η Σεντ Ετιέν

Συνεχίζουμε με έναν ακόμη «Άσσο», αυτή τη φορά από το ματς Σεντ Ετιέν – Ντνιεπρ και σε απόδοση 2.01. Η Σεντ Ετιέν, είχε μια δύσκολη δυάδα αγώνων στη Ligue 1 με Μπορντό και Μαρσέιγ, στην οποία κατάφερε να πάρει μόλις ένα βαθμό (με τη Μπορντό) ωστόσο με τη φορμαρισμένη Μαρσέιγ και παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 2-0 στο «Βελοντρόμ», μείωσε στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν τα παράτησε και γενικότερα έδειξε καλή νοοτροπία. «Τρέχει» ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού σήμερα υποδέχεται τη Ντνίπρο, σε ένα παιχνίδι που πρέπει να νικήσει, αν θέλει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και την Κυριακή υποδέχεται την Τουλούζ.

Η εντός έδρας ήττα της Ντνιεπρ, στον αντίποδα, από την Ιντερ στην πρεμιέρα, έχει κάνει επιτακτικό το αποτέλεσμα σήμερα, σε ένα δύσκολο γήπεδο όπως είναι αυτό της Σεντ Ετιέν. Έχει, βέβαια, σημαντικότατες απουσίες, καθώς  βασικός μέσος και αρχηγός, Ροτάν, αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ιντερ και δεν ταξίδεψε στην Γαλλία, αφού θα εκτίσει την αγωνιστική της τιμωρίας του σήμερα, ενώ ο εξαιρετικός χαφ, Κονοπλιάνκα ταλαιπωρείται ακόμα από έναν τραυματισμό και δεν υπολογίζεται. Οσον αφορά τον Μπρούνο Γκάμα, ταξίδεψε με την αποστολή, ωστόσο είναι εξαιρετικά αμφίβολο να αγωνιστεί. Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι ,μόλις μία ευρωπαϊκή ήττα στα τελευταία δεκατρία εντός έδρας παιχνίδια μετράει η Σεντ Ετιέν στο «καυτό» Ζοφρουά Γκισάρ, ενώ η Ντνίπρο, δεν έχει νικήσει στα τέσσερα τελευταία ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

 

Με κάλυψη η Ρίο Άβε

Περνάμε στο παιχνίδι Άαλμποργκ – Ρίο Άβε, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σερ απόδοση 2.20. Εφιαλτικό το ξεκίνημα της Άαλμποργκ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς διασύρθηκε με 6-0 στην πρεμιέρα από την Στεάουα Βουκουρεστίου. Η ήττα εκείνη, μάλιστα, φαίνεται ότι την επηρέασε αρκετά, καθώς στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα από την Βέστσιελαντ με 1-0, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην έδρα της με την Ράντερς. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι για την Άαλμποργκ που δεν καταφέρνει να βρει δίχτυα. Η Ρίο Άβε, από την άλλη, δε βρίσκεται και αυτή σε καλή κατάσταση, παραμένοντας χωρίς νίκη στα τελευταία της πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μετρώντας τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες. Απόψε, ωστόσο, κόντρα στους Δανούς μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και να επιβεβαιώσει το στοίχημα που προτείνουμε.

 

Δε χάνει η Στεάουα

Μία ακόμη πρόταση προκύπτει από τον αγώνα Ντιναμό Κιέβου – Στεάουα και είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.15. Εύκολο έργο κόντρα στη Ρίο Άβε είχε η Ντιναμό Κιέβου στην πρεμιέρα των ομίλων, της οποίας επικράτησε με 0-3, φεύγοντας έτσι με το «διπλό» από την Πορτογαλία. Η παράδοση πάντως όταν υποδέχεται τους Ρουμάνους μόνο θετική δεν είναι για τη Ντιναμό η οποία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ την Στεάουα. Αντίθετα έχει γνωρίσει δυο ήττες, ενώ δυο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Από την πλευρά της, η Στεάουα διέσυρε στην έδρα της, στην πρεμιέρα των ομίλων την Άαλμποργκ με 6-0, με τον Κεσέρου να πετυχαίνει χατ – τρικ. Παραμένει αήττητη για έξι παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία και απόψε μπορεί να συνεχίσει το σερί της.

 

Over στη Γλασκώβη

Ολοκληρώνουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Σέλτικ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην πρεμιέρα των ομίλων οι "Κέλτες" κατάφεραν να πάρουν έναν εξαιρετικά σημαντικό βαθμό από την αναμέτρηση με τη Σάλτσμπουργκ (2-2), σε ένα ματς όπου προηγήθηκαν βέβαια δύο φορές, αλλά η αντίπαλός τους ήταν σαφώς καλύτερη κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το παιχνίδι. Ως εκ τούτου δεν μπορεί παρά να μένει ευχαριστημένη με το τελικό αποτέλεσμα η Σέλτικ, που μόλις σε ένα από τα έντεκα τελευταία της παιχνίδια κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Ταρακούνησε τους πάντες στον όμιλο στην πρεμιέρα της η Ντιναμό, αφού έκανε... πλάκα απέναντι στην Άστρα Πλοϊέστι, την οποία και διέλυσε με 5-1. Πραγματικό σόου από τον Σουντανί, που έκανε χατ τρικ μέσα σε 28 λεπτά, βάζοντας της βάσεις της νίκης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο! Ο βαθμός δυσκολίας βέβαια ανεβαίνει... κατακόρυφα απόψε για τους Κροάτες, ωστόσο αυτή η Σέλτικ δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση φόβητρο και δείχνουν σίγουρα ικανοί για να φύγει με το τρίποντο στις αποσκευές τους. Αναμένουμε ένα «ανοιχτό» ματς με το Over 2.5 να έχει καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

 

Το βίντεο με την ανάλυση του Μένιου Σακελλαρόπουλου για το Γκινγκάμπ – ΠΑΟΚ

 

Το βίντεο με την ανάλυση του Μένιου Σακελλαρόπουλου για το Εστορίλ – Παναθηναϊκός

 

  

Το βίντεο με την ανάλυση του Μένιου Σακελλαρόπουλου για το Αστέρας Τρίπολης – Παρτιζάν