Παρασκευή, 03 Οκτώβριος 2014 13:37

Betarades.gr: Νίκες για Χετάφε, Φένλο και Φόλενταμ

Γράφτηκε από τον

Τριήμερο χωρίς ελληνικό πρωτάθλημα μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να αναβάλλει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα στη μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου του Εθνικού. Το κουπόνι μας παραμένει μεγάλο με όλα τα μεγάλα ξένα πρωταθλήματα να παρουσιάζουν ενδιαφέρον με τα ντέρμπι Τσέλσι – Άρσεναλ και Γιουβέντους – Ρόμα να ξεχωρίζουν. Σήμερα το βάρος πέφτει σε Γαλλία και Γερμανία, ενώ δράση υπάρχει και στην Primera Division και Ολλανδία.

 

Νίκη για Χετάφε

Αρχίζουμε τα προγνωστικά ποδοσφαίρου με την Ισπανία όπου για την Primera Division επιλέγουμε τον «Άσσο» της Χετάφε με αντίπαλο την Κόρδοβα σε απόδοση 2.05. Η αναμέτρηση του «Κολίζεουμ» ανοίγει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Χετάφε φιλοξενεί την Κόρδοβα, στην παρθενική μεταξύ τους συνάντηση σε επίπεδο «μεγάλης» κατηγορίας. Οι Μαδριλένοι επιθυμούν να πετύχουν σήμερα ακόμα μία εντός έδρας νίκη, έχοντας συλλέξει και τους έξι βαθμούς στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές μέσα στο «σπίτι» τους (νίκες επί Αλμερία και Μάλαγα με 1-0). Το σερί συμπληρώνεται από τέσσερις ήττες (μία εντός και τρεις εκτός έδρας). Η υπόθεση με τον Πέδρο Λεόν (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς σε περίπτωση δήλωσής του στο ρόστερ η Χετάφε θα υπερβεί ένα συγκεκριμένο οικονομικό όριο) φαίνεται ότι έχει αρχίσει και γίνεται συνήθεια για τον Κοσμίν Κόντρα, που «χτίζει» την ομάδα χωρίς την παρουσία του ικανότατου εξτρέμ.

Επιτυχημένη ήταν η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Άλβαρο Βάσκεθ και πλέον η επιστροφή στη δράση του Ισπανού επιθετικού υπολογίζεται σε τρεις μήνες. Οι τελευταίες επίσημες συναντήσεις μεταξύ των δύο ομάδων είναι στο πλαίσιο της Σεγούντα Ντιβιζιόν της σεζόν 2003/04. Εντός έδρας η Χετάφε είχε επικρατήσει με 1-0. Σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν συναντιούνται σήμερα για πρώτη φορά. Η Χετάφε είναι αήττητη στα 10 τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος κόντρα σε ομάδες της Ανδαλουσίας (6-4-0), έχοντας κερδίσει με σκορ 1-0 τα τέσσερα τελευταία.

 

Νίκη για Φόλενταμ και Φένλο

Από τη Β’ Ολλανδίας ξεχωρίζουμε δύο σημεία. Αρχικά θα πάμε με το «Διπλό» της Φόλενταμ με αντίπαλο τη Φορτούνα Σιτάρντ σε απόδοση 1.98. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Φόλενταμ, που την περασμένη εβδομάδα συνέχισε με νίκη επί της Μάαστριχτ. Προηγήθηκε στο 22’, στο 35’ έκανε το 2-0 και «κλείδωσε» την επιτυχία. Στο 50’ έγινε το 3-0, μετατρέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης σε τυπική διαδικασία κόντρα σε μια αδύναμη ομάδα. Παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας, στο -2 απ’ την κορυφή, σήμερα θέλει νίκη για να εκμεταλλευτεί κάποια γκέλα των δύο πρωτοπόρων. Επιστρέφουν οι Έσεμποομ (ΑΜ 3/0), Τίμερμανς (ΤΕ 3/0) και Όφερτοομ (ΜΕ 5/0).

Επίσης επιλέγουμε τον «Άσσο» της Φένλο κόντρα στη Χέλμοντ Σπορ σε απόδοση 2.05. Δε θα μπορούσε να κοντράρει την ΦΚ Αϊντχόφεν για δεύτερο σερί ματς η Φένλο, που όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, ηττήθηκε εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Δίκαιο και καθαρό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, που επέστρεψαν στις ήττες έπειτα από δύο σερί θετικά αποτελέσματα με Μάαστριχτ (0-0 εκτός έδρας) και Αλμίρε Σίτι (3-2 εντός). Συνεχίζουν να βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας, στο -3 απ’ την πρώτη πεντάδα, εκεί όπου θέλουν να βρεθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος. Εντός έδρας είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί, κέρδισαν τα 3/4 ματς.

 

Κρατάει η Σατορού κόντρα στη Αρλ

Από τη Β’ Γαλλίας ξεχωρίζει το Χ2 της Σατορού με αντίπαλο την Αρλ σε απόδοση 2.20. Για μία ακόμα αγωνιστική χωρίς νίκη, τουλάχιστον όμως έσωσε την παρτίδα απέναντι στη δυνατή Μπρεστ κι απέφυγε μία τρίτη συνεχόμενη ήττα. Τέταρτη ισοπαλία στα έξι τελευταία ματς της Σατορού για το πρωτάθλημα, αλλά έχυσε πολύ ιδρώτα για να πάρει το βαθμό, τον οποίο βάσει των ευκαιριών που είχαν οι δύο ομάδες, μάλλον δεν τον άξιζε, αγωνιζόμενη βέβαια και με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν μισή ώρα.

Επτά σερί ματς συμπλήρωσε βέβαια χωρίς νίκη και παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας και σε αυτό το διάστημα μόνο μία φορά έβαλε πάνω από ένα γκολ. Θυμίζουμε βέβαια πως εδώ και 2,5 χρόνια παραμένει με μόλις ένα διπλό.

 

Παίρνει το «τρίποντο» η Λίμερικ

Κλείνουμε τα προγνωστικά για το Στοίχημα με την Ιρλανδία και τον «Άσσο» της Λίμερικ κόντρα στην Άθλοου Τάουν σε απόδοση 2.30. Τη δεύτερη συνεχόμενη της ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Λίμερικ, αυτή τη φορά με 2-0 από την Μποέμιανς. Παράλληλα, αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που η Λίμερικ δεν καταφέρνει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα στα τελευταία της πέντε παιχνίδια έχει υποστεί τέσσερις ήττες ενώ έχει πετύχει μόλις μια νίκη. Εχει δεχθεί γκολ και στις πέντε αναμετρήσεις, ενώ δεν έχει βρει δίχτυα στα τέσσερα εξ αυτών. Η παράδοση πάντως όταν αγωνίζεται κόντρα στην Αθλόουν, είναι με το μέρος της καθώς στα τελευταία 10 παιχνίδια η Λίμερικ δεν έχει χάσει στην έδρα της από την σημερινή της αντίπαλο. Πάντως η Λίμερικ, προέρχεται στο πρωτάθλημα από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, όπου δέχθηκε συνολικά οχτώ τέρματα, ενώ δεν κατάφερε να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα.

 

Καλύπτει το χάντικαπ η Φρανκφούρτη

Από το Μπάσκετ και συγκεκριμένα από τη Γερμανία επιλέγουμε το -4.5 της Φρανκφούρτης κόντρα στη Φοίνιξ Χάγκεν σε απόδοση 1.90. Στην πρεμιέρα της Μπουντεσλίγκα 2014-2015 αναμετρώνται δύο ομάδες που έχουν ίδιους στόχους. Σκοπός τους είναι η είσοδος στην οκτάδα κάτι που είναι δύσκολο και εξαρτάται κυρίως από το πώς θα εμφανιστεί το Top-7 της λίγκας (Μπάγερν, Άλμπα, Μπάμπεργκ, Άρτλαντ, Όλντενμπουργκ, Ουλμ, Βόννη). Επομένως μέσα στη χρονιά ενδέχεται να υπάρχει μία μόνο διαθέσιμη θέση για τα πλέι-οφ. Η Φρανκφούρτη φαίνεται καλύτερη ομάδα λόγω του πιο σοβαρού μπάσκετ που παίζει αφού αφοσιώνεται στην άμυνα εν αντιθέσει με την Χάγκεν που ασχολείται μόνο με την επίθεση.

Σήμερα ο αγώνας θα κριθεί ανάλογα με πιο στυλ παιχνιδιού θα επικρατήσει. Αν επικρατήσει ο τρελός ρυθμός της Χάγκεν τότε έχει πιθανότητες να κάνει μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Αν καταφέρει η Φρανκφούρτη να επιβάλει τον αργό ρυθμό της για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε η Χάγκεν μπορεί να φύγει με συντριβή από το γήπεδο. Στην έναρξη της σεζόν προτιμότερο είναι να επιλέγουμε ομάδες που είναι καλύτερα συντονισμένες και αυτή είναι η Φρανκφούρτη. Ακόμα και αν ξεφύγει ο ρυθμός έχει την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί την απαράδεκτη άμυνα της Χάγκεν. Καλύτερη επιλογή όλων η Φρανκφούρτη -4.5. Προσοχή και στο live γιατί αν το παιχνίδι είναι κλειστό τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πάρα πολλές βολές στο τέλος. Προς το παρόν λοιπόν επιλογή η Φρανκφούρτη -4.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.