Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2014 13:39

Betarades.gr: Ρωσία με κάλυψη, ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Γράφτηκε από τον

Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων βρίσκονται από την Πέμπτη και για τις επόμενες ημέρες στο προσκήνιο. Τα προκριματικά του EURO 2016 συνεχίζονται με τη 2η αγωνιστική και η αρχή γίνεται σήμερα με εννέα αναμετρήσεις. Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει και στο μπάσκετ, καθώς Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

 

 Μπορεί τη νίκη η Ρωσία

 Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά για τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο κουπόνι στοιχήματος από το παιχνίδι Σουηδία – Ρωσία, στο οποίο θα πάμε με το «2 DNB» σε απόδοση 2.10. Και πάλι καλά θα πρέπει να λένε οι Σουηδοί για το βαθμό που πήραν τον προηγούμενο μήνα στη Βιέννη, αφού θα μπορούσαν κάλλιστα να αποχωρήσουν με άδεια χέρια. Κι ο ίδιος ο Χάμρεν άλλωστε δήλωσε ικανοποιημένος για το τελικό 1-1, αφού οι Αυστριακοί ήταν εκείνοι που είχαν τις καλύτερες στιγμές στο παιχνίδι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα... ευτύχημα για την ομάδα του τη γρήγορη ισοφάριση. Γεγονός πάντως είναι πως εδώ και πέντε παιχνίδια, με τα τέσσερα φιλικά που είχαν προηγηθεί, έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη η Σουηδία κι αυτή επί της αδύναμης Εσθονίας και μάλιστα μόνο στο συγκεκριμένο ματς κατάφερε να βάλει πάνω από ένα γκολ.

 Εύκολο έργο, από την άλλη είχε η Ρωσία στην πρεμιέρα των προκριματικών και φυσικά απέναντι στο αδύναμο Λιχτενστάιν δεν θα μπορούσε να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Άνετο 4-0 για τους Ρώσους, με τα δύο πρώτα τέρματα βέβαια να είναι αυτογκόλ και το τρίτο πέναλτι! Ο βαθμός δυσκολίας βέβαια ανεβαίνει απόψε, με τον Ιταλό τεχνικό άλλωστε να τονίζει πως αυτό είναι το πλέον σημαντικό ματς για την ομάδα του και δεν δείχνει να ασχολείται ιδιαίτερα με το αν αγωνιστεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, επισημαίνοντας πως ούτως ή άλλως η Σουηδία παραμένει ένα πολύ δυνατό σύνολο. Αξίζει να αναφέρουμε από εκεί και πέρα πως μετρούν ένα σύνολο 15 αγώνων όπου ηττήθηκαν μόλις μία φορά, από το Βέλγιο στο Μουντιάλ, ενώ στα θετικά είναι και το γεγονός πως δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών.

 

«Κρατάει» στο ημίχρονο το Λουξεμβούργο

Μία ακόμη πρόταση προκύπτει από τα προκριματικά του EURO και είναι το Αποτέλεσμα Ημιχρόνου «Χ2» σε απόδοση 2.00 στο ματς ΠΓΔΜ – Λουξεμβούργο. Η ΠΓΔΜ ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις για τους ομίλους, καθώς διασύρθηκε με 5-1 από την Ισπανία. Παίζει σήμερα στην έδρα της, κάτι που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να πάρει τους τρεις πρώτους της βαθμούς αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλό. Δε βρίσκεται, βέβαια, σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ οι αποχωρήσεις αρκετών έμπειρων παικτών ανάμεσα στους οποίους και ο Πάντεφ, δημιούργησαν δυσαναπλήρωτα κενά. Το Λουξεμβούργο, στον αντίποδα, πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στη Λευκορωσία και μοιράστηκε το βαθμό, στην πρεμιέρα των ομίλων, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Θέλει σήμερα να εκμεταλλευτεί την κακή αγωνιστική κατάσταση των Σκοπιανών προκειμένου να φύγει με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μάλιστα, αναμένεται να είναι αρκετά ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, καθώς ο τεχνικός Λουκ Χολτς θα έχει στην διάθεση του, τον βασικό μέσο Μουτς, τον Ορελιέν (επιθετικός), αλλά και τον Σανό (αμυντικός), οι οποίοι και διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Παραμένει,παράλληλα, αήττητο στα δυο τελευταία του παιχνίδια κόντρα σε Λευκορωσία και Ιταλία (φιλικό) –ανδείχθηκε με αμφότερες ισόπαλο 1-1 και θεωρούμε ότι δε θα χάνει, τουλάχιστον, στο ημίχρονο της σημερινής αναμέτρησης.

 

Δύο επιλογές από το ντέρμπι

Στο ντέρμπι του Μπάσκετ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι επιλογές μας είναι δύο. Η πρώτη, το Under 66.5 πόντοι στο «Σύνολο Πόντων Παναθηναϊκού» σε απόδοση 1.95 και η δεύτερη, το Over 7.5 στο «Σύνολο Ριμπάουντ Μπατίστα» σε απόδοση 1.87. Το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες θα γίνει απόψε το κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ λόγω της τιμωρίας που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στα πλέι-οφ.

Δέκα αγώνες έδωσαν οι δύο αντίπαλοι την προηγούμενη σεζόν σε Α1 -κανονική περίοδο και πλέι-οφ- σε Κύπελλο και το ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας. Ο Παναθηναϊκός έκανε έξι νίκες έναντι τεσσάρων του Ολυμπιακού και πήρε τα σημαντικότερα αυτών που του έδωσαν τον τίτλο του Πρωταθλητή και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου όπου στέφθηκε Κυπελλούχος με αντίπαλο τον Άρη. Οι αλλαγές των δύο ομάδων έχουν δώσει ήδη το ρόλο του φαβορί στον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Από τον Παναθηναϊκό έφυγαν πάρα πολλοί σημαντικοί παίχτες οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί αφού οι μικροί αν και πολύ ταλαντούχοι δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στο υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός είναι ο ίδιος ο περσινός (χωρίς τον Περπέρογλου) οπότε θα λειτουργήσει στον «αυτόματο πιλότο».

 Για το νικητή του αποψινού αγώνα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τον τίτλο του Κυπελλούχου. Αν και δεν υπάρχουν πρέπει στον αθλητισμό, ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει το σημερινό παιχνίδι γιατί δεν ξέρουμε πότε θα έχει τέτοια ευκαιρία για «διπλό» στο ΟΑΚΑ. Πετυχαίνει έναν Παναθηναϊκό σε πτώση, προερχόμενο από απαράδεκτες εμφανίσεις και συντριβές που δεν μπορεί να αναπτύξει σοβαρό μπάσκετ στο παρκέ. Πολύ μικρή η απόδοση της νίκης του Ολυμπιακού και το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού έχει φτάσει στους 7.5 πόντους. Δεν είναι για να ασχοληθούμε σοβαρά.

Επιλογή από τον αγώνα το Under 66.5 πόντοι του Παναθηναϊκού. Ο αγώνας πιθανότατα θα πάει στους πολύ χαμηλούς ρυθμούς που είδαμε τα περσινά παιχνίδια των ομάδων. Την περσινή σεζόν από τα δέκα ματς υπήρξε ένα Over (82-71) στον πέμπτο τελικό και άλλο ένα στο ΤΟΡ-16 της Ευρωλίγκας με παράταση. Όλα τα υπόλοιπα πήγαν σε ακραία χαμηλό σκορ αποτέλεσμα της νευρικότητας που επικρατεί σε τέτοιους αγώνες. Ο Ιβάνοβιτς ξέρει ότι δεν μπορεί να ανοίξει το ρυθμό με αντίπαλο τον πιο έτοιμο Ολυμπιακό οπότε θα πάει πολύ αργά με σκληρή άμυνα για να καταφέρει να νικήσει. Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει 46 με την ΤΣΣΚΑ, 63 με τη Νίζνι, 71 με την Γαλατασαράι και 51 με την Ζαλγκίρις. Επιλογή λοιπόν το Under 66.5 πόντοι του Παναθηναϊκού.

Πάμε και σε ένα ειδικό στοίχημα. Από τα ειδικά παιχτών ενδιαφέρον έχει το Over 7.5 ριμπάουντ του Μπατίστα. Ο Ουρουγαουανός πέτυχε πολλά συνεχόμενα double-double στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού. Επίσης ήταν και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Σε παιχνίδι που θα είναι νευρικό και με πιθανό το χαμηλό σκορ οι αθλητές που θα μείνουν στο παρκέ πολύ χρόνο έχουν μεγάλες πιθανότητες να μαζέψουν ριμπάουντ. Ο Μπατίστα είναι ο μοναδικός έμπειρος ψηλός του Παναθηναϊκού και θα μείνει πολύ χρόνο στο παρκέ. Επίσης το στυλ του είναι τέτοιο που του επιτρέπει να «κατεβάζει» και επιθετικά ριμπάουντ λόγω της ευστροφίας που τον διακρίνει και όχι λόγω των σπουδαίων αθλητικών προσόντων. Όντως στην περσινή τουρκική λίγκα με την Πινάρ ήταν δεύτερος ριμπάουντερ με μέσο όρο σχεδόν 9 ανά αγώνα. Ο μέσος όρος του ανέβηκε στα 10 ριμπάουντ στα πλέι-οφ. Πιθανό άλλο ένα double-double για τον Μπατίστα συνέχεια εκείνων που πέτυχε στα φιλικά. Επιλογή λοιπόν το Οver 7.5 ριμπάουντ του Εστέμπαν Μπατίστα. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν εγγραφθείτε σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.