Παρασκευή, 10 Οκτώβριος 2014 15:38

Δε χάνει η Κύπρος, με το «δεξί» η Λαμία

Γράφτηκε από τον

Πρωταγωνιστικό ρόλο και στο σημερινό κουπόνι, όπως συνέβη και χθες, έχουν τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τα οποία συνεχίζονται με εννέα αναμετρήσεις. Παράλληλα, την Παρασκευή έχουμε την πρεμιέρα της Football League, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν τόσο αγώνες σε επίπεδο U21, όσο και κάποια διεθνή φιλικά, παιχνίδια από τα οποία προκύπτουν ορισμένες ιδιαίτερα ελκυστικές επιλογές.

 

Παίρνει αποτέλεσμα η Κύπρος

Περνάμε αμέσως στα προγνωστικά από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο κουπόνι ΟΠΑΠ και ξεκινάμε με το «1Χ» σε απόδοση 1.80 στον αγώνα Κύπρος – Ισραήλ. Συνέχεια στο εντυπωσιακό της ξεκίνημα στα προκριματικά του EURO 2016 θέλει να δώσει σήμερα η Κύπρος, μετά το πολύ μεγάλο διπλό της πρεμιέρας επί της μουντιαλικής Βοσνίας. Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου ξεκίνησε ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων του ομίλου, όμως η νίκη αυτή της δίνει πλέον ισχυρές ελπίδες για πρόκριση στα τελικά. Μάλιστα, οι ελπίδες θα ισχυροποιηθούν ακόμα περισσότερο, αν οι Κύπριοι κάνουν το 2/2 στο σημερινό ματς. Οι Ισραηλινοί, από την πλευρά τους, μπαίνουν σήμερα στη φάση των προκριματικών του EURO. Έρχονται από μία μακρά περίοδο αγωνιστικής αποχής, καθώς το τελευταίο τους φιλικό παιχνίδι έγινε στις αρχές Ιουνίου. Στο 1-0-2 το σερί στα τρία φιλικά που έδωσαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου και θεωρούμε ότι σήμερα οι Κύπριοι μπορούνε να πάρουνε ένα θετικό αποτέλεσμα και να επιβεβαιωθεί το στοίχημα που προτείνουμε.

 

Προβάδισμα η Τσεχία

Παραμένουμε στα προκριματικά του EURO 2016, με την επόμενη πρότασή μας να είναι το «2DNB» σε απόδοση 2.45 στην αναμέτρηση Τουρκία – Τσεχία (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Τουρκία ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 στην Ισλανδία. Σήμερα θέλει να… ρεφάρει, αλλά το έργο της μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς παρατάσσεται με πολλές και σημαντικές απουσίες. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, αποφασισμένος να… κερδίσει το στοίχημα που έβαλε με μία μπυραρία της χώρας του είναι ο τεχνικός της Τσεχίας, Πάβελ Βρμπα. Οι Τσέχοι δημιούργησαν αίσθηση στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής (με το νικηφόρο 2-1 επί της Ολλανδίας) και ο Βρμπα στοιχημάτισε ότι, αν δε συλλέξει 4 βαθμούς στα εκτός έδρας ματς με Τουρκία (σήμερα) και Καζακστάν (την προσεχή Δευτέρα), θα... καθίσει πίσω από το μπαρ για να σερβίρει μπύρα! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα!

 

Κερδίζει η Λαμία

Από την πρεμιέρα της Football League, κρατάμε τον «Άσσο» σε απόδοση 1.96 στην αναμέτρηση Λαμία – Αγροτικός Αστέρας. Επιστροφή στα «σαλόνια» της Φούτμπολ Λιγκ για τη Λαμία, μια απ’ τις παραδοσιακές επαρχιακές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φαίνεται ότι αυτή τη φορά ήρθε για να μείνει, καθώς έκλεψε τις εντυπώσεις σε μεταγραφικό επίπεδο. Νέος τεχνικός είναι ο Μπάμπης Τεννές, ένας "βαθύς" γνώστης της κατηγορίας, που ξέρει πως να φτιάξει ομάδα και ποιες είναι οι παγίδες. Έπειτα από την περιπλάνηση στη Γ' Εθνική, από την άλλη, ο Αγροτικός Αστέρας επιστρέφει εκεί όπου τον έχουμε συνηθίσει, στη Φούτμπολ Λιγκ. Οι "σταχυοφόροι" έρχονται με όρεξη και διάθεση να δημιουργήσουν κάτι καλό, έχοντας για προπονητή έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο άνθρωπο, τον Παναγιώτη Διλμπέρη. Φειδωλή οικονομική πολιτική απ' τη διοίκηση στις μεταγραφές, δεν έγινε κάποιο "μπαμ" και θεωρούμε ότι σήμερα οι γηπεδούχοι θα πάρουν το «τρίποντο».

 

Δανία με Over

Συνεχίζουμε με το παιχνίδι Δανία U21 – Σουηδία U21 για τα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των Ελπίδων, στο οποίο επιλέγουμε «1 & Over 2.5 γκολ» σε απόδοση 2.30. Η Δανία έκανε εκπληκτικά πράγματα στην προκριματική φάση, υπήρχαν παιχνίδια που σκόραρε επτά (με Βουλγαρία) και οκτώ γκολ (με Εσθονία) ωστόσο η πρόκριση της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στην Τσεχία, περνάει από τις δύο αναμετρήσεις με την Ισλανδία. Ο προπονητής, Τζες Τορούπ δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα και το μόνο θέμα είναι η σωστή αντίδραση των νεαρών παικτών του, αφού η Δανία θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Είναι, δε, χαρακτηριστικό, ότι στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το Over 3.5. Πιστεύουμε ότι σήμερα θα κερδίσει και θα «βγάλει» και το Over 2.5 γκολ, στο οποίο μπορεί να… βοηθήσει και η Ισλανδία, της οποίας οι τρεις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις ήταν γκολ / γκολ.

 

Over στο Μπουργκ – Σαλόν Σαονέ

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το Over 155.5 πόντοι σε απόδοση 1.85 στο ματς Μπουργκ – Σαλόν Σαονέ για το γαλλικό πρωτάθλημα. Στην έναρξη της σεζόν της Γαλλίας, με μόνο δύο αγωνιστικές να έχουν διεξαχθεί, έχουμε ήδη δει περίεργα αποτελέσματα κλασσικό χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος στο οποίο μπορούν να γίνουν τα πάντα. Η Μπουργκ ξεκινάει με στόχο την παραμονή ενώ η Σαλόν με στόχο τα πλέι-οφ και στη συνέχεια για το πρωτάθλημα. Το κοινό χαρακτηριστικό των δύο ομάδων μέχρι στιγμής είναι η κάκιστη άμυνα. 81 και 94 πόντους έχει δεχθεί η Μπουργκ, 89 και 84 πόντους έχει δεχθεί η Σαλόν Σαονέ. Στο ενδιάμεσο το μεταξύ τους 80-56 στο κύπελλο δεν αποδεικνύει τίποτα γιατί τέτοια εποχή πολλές ομάδες στην Γαλλία δεν δίνουν καμία σημασία στον θεσμό. Με βάση τα στατιστικά επιλογή αποτελεί το Over 155.5. Χαλαρό ποντάρισμα αφού στην Γαλλία πρέπει να διεξαχθούν πολλές αγωνιστικές ώστε μια επιλογή να θεωρηθεί καλών πιθανοτήτων.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν εγγραφθείτε σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Παράλληλα, από σήμερα έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε τα previews για όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Αυστραλίας.