Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 10:22

Στο… Πι και Φι: Φιέστα για Νάπολι

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Η Νάπολι πανηγυρίζει από την Πέμπτη το βράδυ την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία, καθώς πήρε στην έδρα της Ουντινέζε το βαθμό που χρειαζόταν για να το εξασφαλίσει και μαθηματικά, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η ιταλική πόλη κάηκε προχθές για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια. Τελευταία φορά ήταν το 1990 με τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αυτό είναι το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία των “παρτενοπέι” που ετοιμάζουν φιέστα στο αυριανό εντός έδρας με τη Φιορεντίνα, που δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα. Περιμένουμε από τους πρωταθλητές να το γιορτάσουν με νίκη.
Στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ βρίσκεται ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου και χρειάζεται το “4 στα 4” και απώλεια των πρωτοπόρων για να πάρει αυτή τον τίτλο. Το ματς με τη Βόλφσμπουργκ, που έχει βλέψεις Ευρώπης δεν θα είναι εύκολο. Η Ντόρτμουντ όμως στην έδρα της είναι δυνατή. Ο άσος σε συνδυασμό με όβερ 2,5, όπως συνηθίζεται στα ματς των “κιτρίνων” κοντά σε αποδόσεις διπλασιασμού.
Από τη Γερμανία θα κρατήσουμε και το όβερ 2,5 στη μάχη επιβίωσης ανάμεσα στη Χέρτα και τη Στουτγκάρδη, καθώς η πρώτη θέλει μόνο νίκη για να προλάβει τα μπαράζ και δεδομένα θα ρισκάρει. Στον αντίποδα η Στουτγκάρδη είναι ευάλωτη αμυντικά και εκτός έδρας έχει μόνο μία νίκη σε 15 παιχνίδια.
Το όβερ 2,5 είναι η επιλογή και για την αναμέτρηση στη Λανς ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Μαρσέιγ. Δύο ομάδες με ποιοτικούς επιθετικούς που κυνηγούν τη δεύτερη θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στην Αγγλία, η Τότεναμ φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας και δεν έχει περιθώρια για απώλειες, αν θέλει να παίξει τη νέα σεζόν στην Ευρώπη.
Μονόδρομος είναι το τρίποντο και για την Αλμπαθέτε, στην έδρα της Ιμπίθα. Οι γηπεδούχοι υποβιβάστηκαν και μαθηματικά και η Αλμπαθέτε είναι στις θέσεις των πλέι οφ ανόδου, αλλά μόλις στο +2 από την Καρταχένα που καραδοκεί για να της πάρει το εισιτήριο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Χέρτα – Στουτγκάρδη όβερ 2,5 1,87
Τότεναμ – Κρ. Πάλας 1 1.80
Λανς - Μαρσέιγ όβερ 2,5 1,83

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ιμπίθα – Αλμπαθέτε 2 1.80
Ντόρτμουντ – Βόλφσμπουργκ 1 και όβερ 2,5 1.93
Νάπολι – Φιορεντίνα 1 1.83