Σάββατο, 11 Οκτώβριος 2014 17:18

Κερδίζει η Κορίνθιανς, δοκιμασία στο Ελσίνκι για την Ελλάδα

Γράφτηκε από τον

Ξεκινάμε τα προγνωστικά για στοίχημα από το «δυνατό» σημείο της ημέρας, το οποίο είναι το «Διπλό» σε απόδοση 1.95 στον αγώνα Μποταφόγκο – Κορίνθιανς στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Βραζιλίας.

Η «κατρακύλα» συνεχίστηκε για μία ακόμα εβδομάδα στην Μποταφόγκο, που ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 και απ’ την Παλμέιρας. Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό βρέθηκε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα όντας στο -4 απ’ τις θέσεις παραμονής και την περιμένει ένα ακόμα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Κορίνθιανς, στο οποίο έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα να λύσει. Το πρώτο είναι ότι δεν θα παίξει στο «Μαρακανά», αλλά στο «Arena Amazonia», με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34ο βαθμούς, το δεύτερο είναι τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που συνεχίζονται και το τρίτο, ότι θ’ αναγκαστεί να παίξει με τον τρίτο γκολίπερ της, τον Ρενάν, καθώς οι Ζέφερσον και Αντρέι έχουν διεθνείς υποχρεώσεις. Υπάρχει και ένα τέταρτο… μιας και θα λείψουν και οι τιμωρημένοι, Αίρτον, Κάρλος Αλμπέρτο και Ραμίρεζ! Όλο και καλύτερη παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό η Κορίνθιανς, από την άλλη, που την περασμένη αγωνιστική πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Κρουζέιρο και μπήκε γερά στη διεκδίκηση μίας εκ’ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζει την Μποταφόγκο των πολλών προβλημάτων και μάλιστα σε ουδέτερη έδρα, μπορεί και αυτή να έχει σημαντικές απουσίες, αλλά διατηρεί τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

 

Ισοπαλία στο ημίχρονο για την Εθνική

Περνάμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τον αγώνα της Ελλάδας με τη Φινλανδία στο Ελσίνκι, στον οποίο θα πάμε με το Αποτέλεσμα Ημιχρόνου «Χ» σε απόδοση 2.00. Παιχνίδι πρόκληση το σημερινό για τη Φινλανδία, κόντρα σε μια απ’ τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Εθνική Ελλάδας. Δεν είναι ψέμα ότι η Εθνική μας ομάδα γενικά δυσκολεύεται εκτός έδρας κόντρα σε ομάδες της Σκανδιναβίας. Πόσο μάλλον με τη Φινλανδία, που αποτελεί σταθερά ένα σκληροτράχηλο σύνολο, όχι ιδιαίτερα ποιοτικών χαρακτηριστικών, αλλά με σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι του όπως αυταπάρνηση, συγκέντρωση, τακτική προσήλωση και φυσικά προσόντα. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια για άλλη γκέλα. Η ήττα απ’ τη Ρουμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον «εντός προγράμματος» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που τέτοιου είδους ομάδες έχει δείξει ότι μπορεί να τις κερδίσει. Η εμφάνιση μας όμως ήταν τόσο κακή, που μετέτρεψε την ήττα σε δίκαιη και καθαρή, έστω μάλιστα και αν ο αντίπαλος έπαιξε για πολλή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα. Με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες Ρουμανία και Β. Ιρλανδία σήμερα να φτάσουν τους 6 πόντους, η Ελλάδα απαγορεύεται να ηττηθεί στη Φινλανδία. Είναι σχεδόν υποχρεωμένη να κερδίσει, δεν επιτρέπεται να χάσει γιατί αυτομάτως είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο -6 απ’ τις τρεις πρώτες θέσεις. Πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες, με την ισοπαλία στο ημίχρονο να έχει αρκετές πιθανότητες να επιβεβαιωθεί.

 

«Κρατάει» η Πολωνία

Παραμένουμε στην ίδια διοργάνωση, αλλά αυτή τη φορά στο ματς Πολωνία – Γερμανία, με την πρότασή μας να είναι το χάντικαπ +1 γκολ της Πολωνίας σε απόδοση 2.00 (ασιατικό χάντικαπ, το στοίχημά επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Πολωνίας, αν η Πολωνία ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Οι Πολωνοί δικαιούνται να τρέφουν προσδοκίες για το σημερινό ματς, με δεδομένο ότι διαθέτουν πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές, οι οποίοι αγωνίζονται σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Φυσικά, η «σημαία» της ομάδας είναι το «θωρηκτό» της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Η πολωνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή πορεία της στα προκριματικά του EURO 2016, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης μέσα στην έδρα του Γιβραλτάρ (0-7). Το αποτέλεσμα αυτό πήρε τη σκυτάλη από ένα σερί 3-2-2 σε επτά φιλικά από το Νοέμβριο του 2013 ως τον περασμένο Ιούνιο. Στον αντίποδα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ξεκίνησαν με τη δύσκολη εντός έδρας νίκη επί της Σκωτίας (2-1) και σήμερα θέλουν να κάνουν το 2/2. Βέβαια, ο Λεβ αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα απουσιών για το σημερινό ματς, όπως οι Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Εζίλ και Ρόις και πιστεύουμε ότι οι Πολωνοί μπορούνε να πάρουν κάτι καλό από τη σημερινή αναμέτρηση.

 

Κερδίζει το Μάλι

Συνεχίζουμε με έναν αγώνα για την προκριματική φάση του Κόπα Άφρικα, το Αιθιοπία – Μάλι, στο οποίο θα πάμε με το «Διπλό» σε απόδοση 2.25. Πάλεψε με την Αλγερία στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Κόπα Αφρικα, έπεσε μαχόμενη και το ίδιο έγινε και στην έδρα του Μαλάουϊ. Η ουσία είναι όμως ότι οι Αιθίοπες δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από αυτά τα παιχνίδια, γνώρισαν δύο ήττες και έμειναν πίσω στη βαθμολογία. Από την άλλη, το ρόστερ του Μάλι είναι, ίσως, το δεύτερο καλύτερο μετά από αυτό της Αλγερίας στον όμιλο, αλλά την προηγούμενη αγωνιστική που αντιμετώπισε το φαβορί, αρκέστηκε σε έναν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Ήταν ξεκάθαρο ότι στόχος σε εκείνο το παιχνίδι ήταν να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, είχε σε καλή μέρα την αμυντική γραμμή, αλλά στο τέλος λύγισε με το γκολ του Μεντζάνι. Στο Μάλι ξέρουν ότι η σημερινή αναμέτρηση ίσως να είναι και η τελευταία ευκαιρία της Αιθιοπίας για πρόκριση, όπως επίσης ξέρουν ότι με μία δική τους νίκη, ένας «μνηστήρας» της πρόκρισης μένει εκτός. Η λογική λέει ότι οι γηπεδούχοι θα ρισκάρουν (δεν έχουν και άλλη επιλογή) και το Μάλι έχει την ποιότητα αλλά και την ταχύτητα για να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

 

Over στο Βαλένθια - Σεβίλλη

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με μπάσκετ και τον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος Βαλένθια – Σεβίλλη, με την επιλογή μας να είναι το Over 160.5 πόντοι σε απόδοση 1.87. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ήττα σε παιχνίδια που ήταν του χεριού τους. Η ιστορία της περσινής σεζόν για τις δύο τους γράφτηκε στα πλέι-οφ όπου αναμετρήθηκαν για την είσοδο στην τετράδα. Η Βαλένθια νίκησε με νίκες 2-1 όμως δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να κάμψει την αντίσταση της Σεβίλλης. Οι στόχοι φέτος παρόμοιοι, τετράδα για την Βαλένθια, οκτάδα για τη Σεβίλλη, αλλά θα πρέπει πρώτα να μάθουν να ζουν με τις αλλαγές που υπέστησαν. Οι βασικές αλλαγές ήταν αυτές των καλύτερών τους παιχτών Ντόλμαν και Ζατοράνσκι που πήγαν μαζί στην Μπαρτσελόνα.

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων την πρώτη αγωνιστική η απαράδεκτη άμυνά τους. Για τη Σεβίλλη αποδείχθηκε ότι η αλλαγή προπονητή άλλαξε και τη συμπεριφορά στο παρκέ. Για την Βαλένθια δεν ήταν κάτι παράδοξο απλά μας είχε μάθει πέρσι ότι αν δεχόταν 85 πόντους θα σκόραρε 95 και θα κέρδιζε εύκολα. Με δεδομένο τις κακές τους άμυνες τώρα στην έναρξη το Over 160.5 είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί. Ιδιαίτερα για την Βαλένθια, είναι ικανή να σκοράρει πάρα πολύ απέναντι στη Σεβίλλη. Επιλογή το Over 160.5.

 Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας και μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν εγγραφθείτε σε μία από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Παράλληλα, έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε τα previews για όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Αυστραλίας.