Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 10:41

Στο… Πι και Φι: Πάρτι τίτλου για την Ντόρτμουντ

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Πάρτι τίτλου για την Ντόρτμουντ

Καλημέρα σας. Φινάλε σήμερα στη Μπουντεσλίγκα με την Ντόρτμουντ να απέχει 90 λεπτά από το να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έπειτα από δέκα χρόνια κυριαρχίας της Μπάγερν Μονάχου, που μετά την ήττα από τη Λειψία υποχώρησε στη δεύτερη θέση και στο -2 από την Ντόρτμουντ.

Οι “κιτρινόμαυροι” με νίκη το απόγευμα κόντρα στη Μάιντς, θα στεφθούν πρωταθλητές. Η Μπάγερν θέλει διπλό στην Κολωνία και απώλεια βαθμών των πρωτοπόρων για να ανατρέψει την κατάσταση.
Η Ντόρτμουντ δεν μπορεί να χάσει αυτή την ευκαιρία. Παίζει στο γήπεδό της, που θα “φλέγεται”, κόντρα στη Μάιντς, η οποία είναι βαθμολογικά αδιάφορη και με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις.
Ενδεικτικό ότι δύο σεζόν που η Μάιντς ήθελε τη νίκη στο Ντόρτμουντ για να μείνει στην κατηγορία, την πήρε.
Η Ντόρτμουντ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στη Γερμανία και περιμένουμε το απόγευμα … πάρτι τίτλου.
Ο άσος δικαιολογημένα βρίσκεται στα πατώματα και γι’ αυτό πάμε στο συνδυαστικό στοίχημα (1 και όβερ 3,5). Από τη Μπουντεσλίγκα, θα κρατήσουμε και τον άσο της Στουτγκάρδης, με αντίπαλο τη Χοφενχάιμ. Οι γηπεδούχοι με νίκη μένουν στην κατηγορία ότι και αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Η Χοφενχάιμ σώθηκε και στον πάγκο της κάθεται ο Ματαράτσο που μέχρι τον Οκτώβριο ήταν στην Στουτγκάρδη, ενώ ο νυν τεχνικός των γηπεδούχων, ο Χένες έχει εργαστεί από το 2020 έως το 2022 στη Χοφενχάιμ!
Στη Γαλλία η Παρί χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει και μαθηματικά τον τίτλο και φιλοξενείται από το Στρασβούργο, που μπορεί και με ήττα σήμερα να μείνει και μαθηματικά, μία αγωνιστική πριν το τέλος (είναι στο +6 από τη ζώνη με δύο ομάδες από κάτω του). Η Παρί θα επιδιώξει λοιπόν να τελειώσει από σήμερα το πρωτάθλημα, ενώ ο Μ’ Μπαπέ έχει επιπλέον κίνητρο να βγει πρώτος σκόρερ. Στο 2,18 το διπλό με όβερ 2,5.
Πολλά γκολ περιμένουμε και στην αναμέτρηση της Μπολόνια με την πρωταθλήτρια Νάπολι, καθώς απουσιάζει το βαθμολογικό άγχος. Οι γηπεδούχοι είναι στη μέση της βαθμολογίας και οι φιλοξενούμενοι εδώ και λίγες αγωνιστικές, έχουν κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.
Στην Πρέμιερ Λιγκ θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική και οι αποδόσεις έχουν προσαρμοστεί ανάλογα με το κίνητρο.
Η Αστον Βίλα έχει μπροστά της μια τεράστια ευκαιρία να κόψει ευρωπαϊκό εισιτήριο, κερδίζοντας την Μπράιτον, που πέτυχε το στόχο της Ευρώπης. Οι γηπεδούχοι είναι στην 7η προνομιούχο θέση, αλλά στο +1 από την Τότεναμ, που δοκιμάζεται από τη Λιντς. Με νίκη η Αστον Βίλα θα παίζει του χρόνου στο Κόνφερενς, ότι και αν κάνει η Τότεναμ και πιστεύουμε ότι έστω και δύσκολα, μπορεί να τα καταφέρει. Μονόπλευρο το ενδιαφέρον και στο Εβερτον – Μπόρνμουθ. Τα “ζαχαρωτά” με νίκη σώζονται σίγουρα. Με ισοπαλία ή ήττα, θα περιμένουν τα αποτελέσματα της Λιντς και της Λέστερ, που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.
Η Μπόρνμουθ έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και στην επόμενη Πρέμιερ Λιγκ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Στουτγκάρδη – Χοφενχάιμ 1 1.57
Ντόρτμουντ – Μάιντς 1 και όβερ 3,5 1.70
Στρασβούργο – Παρί Σεν Ζερμέν 2 και όβερ 2,5 2.18

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μπολόνια – Νάπολι όβερ 2,5 1,95
Αστον Βίλα – Μπράιτον 1 2.02
Εβερτον – Μπόρνμουθ 1 1.50