Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 10:26

Στο… Πι και Φι: Με τον… αέρα του αουτσάιντερ η Ιντερ

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Με τον… αέρα του αουτσάιντερ η Ιντερ

Καλημέρα σας. Η ώρα της στέψης έφθασε.

Μάντσεστερ Σίτι και Ιντερ θα διεκδικήσουν σήμερα στις 10 το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει φαβορί και αυτή δεν είναι άλλη από τη Σίτι. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και φιλοδοξεί να πετύχει ότι και η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ το 1999 με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον.
Να κατακτήσει δηλαδή μετά το πρωτάθλημα και το κύπελλο στην Αγγλία και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ.
Η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη για τους Αγγλους, αλλά το τρεμπλ είναι αυτό που θα τους καθιερώσει στη συνείδηση του κόσμου.
Ο Γκουαρντιόλα έχει να σηκώσει την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ από το 2011, όταν ήταν προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Τη σεζόν 2020-2021 έφθασε κοντά με τη Σίτι, αλλά ηττήθηκε στον τελικό από την Τσέλσι, που ήταν αουτσάιντερ. Οπως είναι φέτος η Ιντερ, που επιστρέφει σε τελικό μετά από 13 χρόνια (νίκησε το 2010 την Μπάγερν Μονάχου), με την ελπίδα ότι θα κατακτήσει ξανά το τρόπαιο. Οι Ιταλοί βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Πήραν ψυχολογία από την κατάκτηση του κυπέλλου με τη Φιορεντίνα και θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο “Ατατούρκ” για να κάνουν την έκπληξη.
Διότι όλος ο… πλανήτης θα πέσει στοιχηματικά στον άσο. Στο στοίχημα όμως, αυτό που μετρά είναι η απόδοση και το 1,47 για τελικό Τσάμπιονς Λιγκ απορρίπτεται. Ακόμα και να κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει αξία. Μην ξεχνάμε ότι είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Η Ιντερ με τον… αέρα του αουτσάιντερ μπορεί να βάλει δύσκολα στην Σίτι. Βασικό μέλημα των Ιταλών θα είναι να “βραχυκυκλώσουν” τους Αγγλους, να μην φθάνει εύκολα η μπάλα στο βαρύ πυροβολικό που λέγεται Χάαλαντ. Ο έλεγχος του ρυθμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η Σίτι υπερέχει ποιοτικά, αλλά θα έχει και το άγχος του φαβορί. Η Ιντερ θα κοιτάξει να χτυπήσει στην κόντρα με τους Λαουτάρο Μαρτίνες, Τζέκο ή Λουκάκου. Παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που σκοράρουν εύκολα. Ως εκ τούτου, πάμε κόντρα στην πλειοψηφία που βλέπει Σίτι, ποντάροντας στην Ιντερ, με την κάλυψη της διπλής ευκαιρίας. Το 2,77 αξίζει, ακόμα και αν το τρόπαιο δεν καταλήξει στο Μιλάνο. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ξεχωρίζει φυσικά στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου. Από εκεί και πέρα, δίνουν σημεία η Α’ Σουηδίας (Χάλμσταντ) και η Α’ Βραζιλίας (Μποταφόγκο). Ακόμα ποντάρουμε στο να κατακτήσει η Φενέρμπαχτσε το Κύπελλο στην Τουρκία απέναντι στην Μπασακσεχίρ και στην έδρα στα μπαράζ ανόδου – παραμονής σε Ολλανδία και Πορτογαλία.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Βάρμπεργκ – Χάλμσταντ 2 2.57
Μάντσεστερ Σίτι – Ιντερ Χ2 ΔΕ 2.77
Μποταφόγκο – Φορταλέζα 1 2.02

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Φενερμπαχτσέ – Μπασακσεχίρ 1 1.70
Εμεν – Αλμερε 1 1.85
Μαρίτιμο – Αμαδόρα 1 1.82