Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 11:09

Στο… Πι και Φι: Στο προσκήνιο οι εθνικές

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Οι μάχες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2024 ξεχωρίζουν στο κουπόνι του Σαββατοκύριακου.

Η δράση ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα με τη διεξαγωγή της τρίτης και της τέταρτης αγωνιστικής. Η Ελλάδα αντιμετώπιζε χθες το βράδυ την Ιρλανδία, ενώ τη Δευτέρα θα παίξει στο Παρίσι με την φιναλίστ του Μουντιάλ του Κατάρ, Γαλλία. Σήμερα στην Ποντγκόριτσα το Μαυροβούνιο θα φιλοξενήσει την Ουγγαρία, η οποία είναι μαζί με τη Σερβία, τα φαβορί για την πρόκριση. Οι Ούγγροι έδειξαν σε πιο απαιτητικά παιχνίδια με Γερμανία και Αγγλία, ότι έχουν κάνει βήματα προόδου και μπορούν να φύγουν νικητές από το Μαυροβούνιο.
Την ίδια ώρα για τον πρώτο όμιλο, η Νορβηγία θα αναμετρηθεί με την Σκωτία σε ένα κομβικό ματς για τους γηπεδούχους, καθώς δεν έχουν νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές και η Σκωτία έχει κάνει το “2 στα 2”, νικώντας μάλιστα και το φαβορί Ισπανία. Ως εκ τούτου το τρίποντο είναι μονόδρομος για τους Νορβηγούς, που θα έχουν αυτή τη φορά το… θωρηκτό Χάαλαντ στην 11άδα και αυτό κάνει τη διαφορά.
Στις Βρυξέλλες το Βέλγιο υποδέχεται χωρίς τον Ντε Μπρόινε την Αυστρία, που μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Οι Βέλγοι έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά το αμφίσκορο πληρώνει καλύτερα από τον άσο.
Την Κυριακή δεν υπάρχουν παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro και οι επιλογές είναι περιορισμένες.
Εχει αξία ωστόσο ο άσος της Σπορτ Ρεσίφε, που διεκδικεί τον τίτλο στη Β’ Βραζιλία, με αντίπαλο τη Βίλα Νόβα. Η Ρεσίφε έχει “5 στα 5” στο γήπεδό της και οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν με απουσίες. Από το Λιγκ Καπ Ιαπωνίας κρατάμε το διπλό στην αναμέτρηση Σόναν – Καβασάκι και το γκολ – γκολ στο ματς Ναγκόγια – Χιροσίμα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Μαυροβούνιο – Ουγγαρία 2 2.12
Νορβηγία – Σκωτία 1 2.02
Βέλγιο – Αυστρία G.G. 1.85

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ναγκόγια – Χιροσίμα G.G. 1.82
Σόναν – Καβασάκι 2 1.18
Σπορτ Ρεσίφε – Βίλα Νόβα 1 1.75