Σάββατο, 18 Οκτώβριος 2014 14:10

Νίκες για Αστέρα Τρίπολης και Μπιλμπάο

Γράφτηκε από τον

Ένα πολύ ενδιαφέρον από στοιχηματικής και όχι μόνο άποψης Σάββατο έχουμε μπροστά μας. Όλα τα πρωταθλήματα επιστρέφουν στη δράση από τη διακοπή για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, με το κουπόνι που έχουμε στα χέρια μας να είναι ιδιαίτερα «πλούσιο» με πληθώρα επιλογών, από τις οποίες προκύπτουν ιδιαίτερα ελκυστικές προτάσεις.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να διαβάσετε τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, ενώ σήμερα στις 16:30, με την πρώτη σέντρα στην Μπουντεσλίγκα συντονιστείτε για τις μοναδικές live betting προτάσεις από εκείνη την ώρα μέχρι και αργά το βράδυ.

Κερδίζει ο Αστέρας Τρίπολης

Περνάμε αμέσως στα σημερινά μας προγνωστικά από τη Σούπερλιγκ και τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός, με την επιλογή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.71. Οι Αρκάδες αγωνίστηκαν τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου, όταν επικράτησαν 2-0 εντός έδρας της Παρτιζάν για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες τρεις σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Απ’ τη μία, είναι κακό για μια ομάδα που έχει βρει ρυθμό και κερδίζει να μην αγωνίζεται, απ’ την άλλη όμως ο Αστέρας χρειαζόταν «ανάσες» καθώς είχε δώσει 6 ματς για όλες τις διοργανώσεις σε διάστημα 18 ημερών. Δηλαδή έπαιζε ανά 3 ημέρες! Οι Αγρινιώτες, από την άλλη, ηρέμησαν λίγο την κατάσταση στο εσωτερικό τους έπειτα απ’ την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη την περασμένη αγωνιστική, αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί θετικό, αν και θα μπορούσε να είναι και «τρίποντο». Ήταν μόλις ο τρίτος πόντος στο φετινό πρωτάθλημα, ο δεύτερος εκτός έδρας έπειτα απ’ το 0-0 με τον Ατρόμητο και σήμερα θεωρούμε ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει το πρώτο λόγο για τους τρεις βαθμούς.

 

Νίκη με Over για Ολυμπιακό

Παραμένουμε στην Ελλάδα και την αναμέτρηση Εργοτέλης - Ολυμπιακός, στην οποία θα πάμε με το «2 & Over 2.5 γκολ» σε απόδοση 1.97. Βάλσαμο αποτέλεσε η διακοπή για τον Ολυμπιακό, έπειτα απ’ τις δύο σερί ήττες από Ατρόμητο και Μάλμε. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν ηρεμία στο εσωτερικό τους μετά από δύο σερί χαμένα ματς, κάτι που δε συμβαίνει συχνά και σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν. Απ’ τη διοίκηση μέχρι τον κόσμο. Το σημερινό ματς δίνει την ευκαιρία στην ομάδα του Μίτσελ να επιστρέψει στις επιτυχίες και να ανεβάσει την ψυχολογία της ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Γιουβέντους την Τετάρτη. Ο Ισπανός κόουτς έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του το ματς με τους Ιταλούς, γι’ αυτό και άφησε εκτός αποστολής τους Αφελάι, Κασάμι και Εντινγκά, οι οποίοι επιβαρύνθηκαν απ’ τις διεθνείς υποχρεώσεις. Θα γίνει σχετικό ροτέισον, υποψήφιοι για την ενδεκάδα οι Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Σαλίνο, Φουστέρ (επιστρέφει) και Διαμαντάκος. Πιστεύουμε ότι οι Πειραιώτες θα πάρουν το «τρίποντο» και θα επιβεβαιωθεί και το Over, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι από έξι σερί νίκες επί του Εργοτέλη προέρχεται ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως έδρας, στις τελευταίες 4/5 σκόραρε τουλάχιστον 3 γκολ.

 

Μάιντζ με κάλυψη

Συνεχίζουμε με Μπουντεσλίγκα και τον «1 DNB» σε απόδοση 1.82 στο ματς Μάιντζ – Άουγκσμπουργκ (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μετά τις δύο σερί νίκες που σημείωσε με αντίπαλο τις Χέρτα (3-1 εκτός έδρας) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (2-0 εντός έδρας) η Μάιντζ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-2 εκτός έδρας), Χόφενχαϊμ (0-0 εντός έδρας) και Γκλάντμπαχ (1-1 εκτός έδρας). Παρά το γεγονός πως απέχει από τις νίκες εδώ και τρεις αγωνιστικές το συγκρότημα του Κάσπερ Χιούλμαντ παραμένει ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα καθώς έχει μαζέψει έντεκα βαθμούς, που το κατατάσσουν στην 6η θέση. Στον αντίποδα, τρεις νίκες και δύο ήττες μετράει στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της για το πρωτάθλημα η Άουγκσμπουργκ. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Μάρκους Βαϊνζίερλ επικράτησε των Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-0 εκτός έδρας), Βέρντερ Βρέμης (4-2 εντός έδρας) και Χέρτα (1-0 εντός έδρας), ενώ γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ (1-0) από τις Μπάγερ Λεβερκούζεν (εκτός έδρας) και Βόλφσμπουργκ (εκτός έδρας).

 

Νίκη για Μπιλμπάο

Περνάμε στην Πριμέρα Ντιβιζόν και το παιχνίδι Μπιλμπάο – Θέλτα με την πρότασή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 2.02. Μόνο νίκη... είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Αθλέτικ Μπιλμπάο ενόψει του σημερινού δυνατού τεστ με τη Θέλτα. Οι Βάσκοι έχουν πραγματοποιήσει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματά τους στη μεγάλη κατηγορία, με τη συγκομιδή των 4 βαθμών (1-1-5) στις επτά πρώτες αγωνιστικές να τους φέρνει εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Όπως αποδείχθηκε, η παράλληλη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει ως ένα... ασήκωτο βάρος, με τον Βαλβέρδε να προβληματίζεται σχετικά με τις ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει. Η Θέλτα, από την πλευρά της, προέρχεται την εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ πριν από τη διακοπή, η οποία έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί τριών νικών και ισάριθμων ισοπαλιών στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Βίγκο πραγματοποιεί πορεία Ευρώπης μέχρι στιγμής, στηριζόμενη στην εξαιρετική επιθετική τριπλέτα των Νολίτο, Λαριβέι και Ορεγιάνα, σήμερα, ωστόσο, οι Βάσκοι έχουν προβάδισμα για τη νίκη.

 

Παίρνει το «τρίποντο» η Βαγιαδολίδ

Θα μείνουμε στην Ισπανία, αλλά θα… κατέβουμε μία κατηγορία και θα ασχοληθούμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.93 στον αγώνα Βιαγιαδολίδ – Πονφεραντίνα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρόκριση επί της Χιρόνα στους «32» του Κόπα ντελ Ρέι, ενώ σε επίπεδο πρωταθλήματος το περασμένο Σάββατο έφυγαν με το νικηφόρο 0-1 από την έδρα της Νουμάνθια. Η Βαγιαδολίδ ισοβαθμεί στην κορυφή του πίνακα με τη Χιρόνα, έχοντας αμφότερες από 17 βαθμούς στις 8 πρώτες αγωνιστικές και είναι αήττητη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (4-2-0). Η Πονφεραντίνα, από την πλευρά της, δεν είχε μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις για το Κύπελλο, οπότε έρχεται σαφώς πιο ξεκούραση στο σημερινό ματς. Οι φιλοξενούμενοι φιγουράρουν στην 5η θέση του πίνακα, με συγκομιδή 15 βαθμών στις 8 πρώτες αγωνιστικές (5-0-3). Βέβαια, οι 4/5 νίκες έχουν επιτευχθεί εντός έδρας, ενώ αντίθετα το φετινό εκτός έδρας σερί είναι στο 1-0-3.

 

Προβάδισμα η Κορτράικ

Eπόμενη πρόταση, ένας ακόμη «Άσσος», αυτή τη φορά από το Βέλγιο και τον αγώνα Κορτράικ – Μπέβερεν, σε απόδοση 1.85. Άνοιξε η… όρεξη στην Κορτράικ έπειτα απ’ τις δύο σερί νίκες επί των Μουσκρόν και Σαρλερουά. Αν συμπεριλάβει κανείς και το Κύπελλο, οι νίκες των γηπεδούχων είναι τρεις σερί (3-1 επί της Λέουβεν). Έπαιξε πολύ έξυπνα την περασμένη αγωνιστική κόντρα στη Σαρλερουά, την οποία αιφνιδίασε με δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 16’, στη συνέχεια κατόρθωσε να αντέξει στην πίεση, κυρίως μετά το 54’ όταν και έμεινε με δέκα παίκτες. Δόθηκε η ευκαιρία στην Μπέβερεν να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στη Σερκλ Μπριζ και δεν την έχασε. Κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε για την ισοπαλία, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιεστικοί και προσπάθησαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη περιοχή. Έμειναν με παίκτη περισσότερο απ’ το 59’, ανέβασαν τους ρυθμούς τους και τελικά δικαιώθηκαν στο 81’. Ήταν οι πρώτοι βαθμοί για την Μπέβερεν έπειτα από τρεις σερί ήττες για όλες τις διοργανώσεις, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στο +2 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Μέτρια εκτός έδρας, μετράει ρεκόρ 1-1-3.

 

Δύο επιλογές από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Στο Μπάσκετ, θα μας απασχολήσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, Άρης – ΠΑΟΚ, από το οποίο προκύπτουν δύο προτάσεις. Το χάντικαπ -2.5 πόντων του Άρη σε απόδοση 1.90 και το Under 140.5 σε απόδοση 1.90, επίσης. Ντέρμπι από τα παλιά θυμίζει ο σημερινός αγώνας στο Nick Galis Hall ανάμεσα σε Άρη και σε ΠΑΟΚ. Φυσικά το παιχνίδι αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα του ελληνικού μπάσκετ αλλά φέτος με την άνοδο και των δύο έχει περισσότερη σημασία. Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο από τους φίλους του Άρη που θέλουν να δουν την ομάδα τους να επικρατεί του συμπολίτη. Οι ομάδες σχεδόν ισοδύναμες άρα αυτό που θα μετρήσει είναι το πάθος και εννοείται η έδρα. Προβάδισμα λοιπόν ο Άρης ο οποίος προσφέρεται με χάντικαπ 2.5 πόντων. Μπορεί να προέρχεται ο ΠΑΟΚ από μεγάλη νίκη στην Τουρκία αλλά τα πράγματα είναι αλλιώς στο Αλεξάνδρειο (Nick Galis Hall). Mε τον Άρη θα αγωνιστεί το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Στέφεν Αντεκμπόγιε ο οποίος ήρθε για να αντικαταστήσει τον Τόμας για μερικές εβδομάδες. Επιλογή ο Άρης -2.5.

Επιπλέον επιλογή το Under 140.5. Καθαρά αμυντική ομάδα ο Άρης που όμως έβγαλε μερικά Over λόγω του ότι δεν επέδειξε την απαραίτητη σημασία στην άμυνα για το πρώτο 20λεπτο σε πολλά παιχνίδια. Με το Ψυχικό, με την Κηφισιά και με την Ελευσίνα δεν έπαιξε άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο ημίχρονο έσφιξε και άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Σήμερα με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας ότι κακή αρχή ίσως σημαίνει και ήττα, θα ξεκινήσει με συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ θα συμπεριφερθεί αναλόγως για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. Παιχνίδι λοιπόν που θα επικρατήσουν οι άμυνες και Under 140.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.