Τρίτη, 21 Οκτώβριος 2014 14:09

Τρίποντο για Πόρτο, δε χάνει η Ρόμα

Γράφτηκε από τον

Εβδομάδα ευρωπαϊκών αναμετρήσεων αρχίζει σήμερα με το Champions League και το Europa League να μας επιφυλάσσουν εκπληκτικούς αγώνες. Η αρχή γίνεται σήμερα με το «πρώτο πιάτο» της 3ης αγωνιστικής του Champions League με τα παιχνίδια Ρόμα – Μπάγερν Μονάχου, ΑΠΟΕΛ – Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα - Άγιαξ να ξεχωρίζουν.

Αύριο αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στη Γιουβέντους, ενώ την Πέμπτη είναι η σειρά του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Αστέρα Τρίπολης να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Europa League.

Δυνατός «Άσσος» η Πόρτο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Champions League με το σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Πόρτο με αντίπαλο την Μπιλμπάο σε απόδοση 1.82. Η Πόρτο ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της για τους ομίλους, διασύροντας την Μπάτε στο «Ντραγκάο» με 6-0. Στη συνέχεια δεν κατάφερε να φύγει από το Κίεβο με το «διπλό» καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Φυσικά με βάση την εξέλιξη του αγώνα μόνο ικανοποιημένη θα πρέπει να αισθάνεται, καθώς βρισκόταν μέχρι και το 89’ πίσω στο σκορ, με τον Τζάκσον Μαρτίνεζ με δυο γκολ μέσα σε τρία λεπτά να σώζει την παρτίδα για την Πόρτο. Βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και δεν έχει στο μυαλό της άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης προκειμένου να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τελευταίο της παιχνίδι αυτό κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για το Κύπελλο από την οποία ηττήθηκε με 1-3 και έβαλε έτσι τέλος σε ένα θετικό σερί 11 παιχνιδιών που έτρεχε σε όλες τις διοργανώσεις, όπου μετρούσε εφτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Όσο για την έδρα της, έδωσε φέτος συνολικά εφτά παιχνίδια όπου πέτυχε πέντε νίκες, μια ισοπαλία, ενώ γνώρισε και την ήττα για το Κύπελλο Πορτογαλίας από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Παράλληλα, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα πέντε από τα εφτά εντός έδρας παιχνίδια.

Στο πρωτάθλημα μετά το πέρασμα εφτά αγωνιστικών παραμένει αήττητη μετρώντας τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες και βρίσκεται στο -4 από την κορυφή και την Μπενφίκα. Στην έδρα της κόντρα σε ισπανικούς συλλόγους μετράει συνολικά εννιά νίκες, τρεις ισοπαλίες και οχτώ ήττες (14-5-24, εντός εκτός έδρας). Την ίδια στιγμή στην ανανέωση των συμβολαίων τους με την Πόρτο προχώρησαν ο τερματοφύλακας Φαμπιάνο, αλλά και ο μέσος Νέβες. Για ακόμη ένα παιχνίδι η Πόρτο εναποθέτει τις ελπίδες της στον επιθετικό Τζάκσον Μαρτίνες, ο οποίος έφτασε τα 10 γκολ, τη φετινή σεζόν με την φανέλα των «δράκων». Τέλος ο τεχνικός Λοπετέγκι είδε τους Άλεξ Σάντρο, Μάρτινς Ίντι, Εβάντρο και Ρικάρντο να προπονούνται κανονικά, με τον τερματοφύλακα Έλτον να είναι η μοναδική απουσία.

Δε χάνει η Ρόμα κόντρα στην Μπάγερν

Συνεχίζουμε τα προγνωστικά στοιχήματος με το 1Χ της Ρόμα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου σε απόδοση 2.00. Αναμέτρηση-πρόκληση η σημερινή για την εξαιρετική Ρόμα του Ρούντι Γκαρσία. Οι «τζιαλορόσι» φιλοξενούν την Μπάγερν Μονάχου, επιζητώντας τη νίκη, που θα αυξήσει ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες πρόκρισης στους «16» του θεσμού. Η ιταλική ομάδα μετρά συγκομιδή 4 βαθμών μέχρι στιγμής, καθώς στην πρεμιέρα διέσυρε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το εμφατικό 5-1, ενώ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής έφυγε αλώβητη από το «Ετιχάντ» με το ισόπαλο 1-1.

Η Ρόμα διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ, με πλειάδα ικανών παικτών σε όλες τις γραμμές. Στη Serie A τη συναντάμε στη 2η θέση του πίνακα μετά το πέρας των επτά πρώτων αγωνιστικών, με συγκομιδή 18 βαθμών (6-0-1). Η μοναδική ήττα της είναι από την πρωτοπόρο Γιουβέντους (19 β.), στο πλαίσιο της προπερασμένης αγωνιστικής. Να τονιστεί ότι οι «τζιαλορόσι» έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 5/7 φετινά ματς πρωταθλήματος, ενώ έχουν σκοράρει από δύο γκολ και πάνω στα 6/7. Ο προπονητής των Ρωμαίων, Ρούντι Γκαρσία, τόνισε για το σημερινό ματς: «Συνεχίζουμε να είμαστε το αουτσάιντερ για την πρόκριση, όμως έχουμε κάνει δύο καλές εμφανίσεις και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το τέμπο. Μας εμπνέει το γεγονός ότι το «Ολίμπικο» θα είναι κατάμεστο στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ματς. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, όμως εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Μπάγερν».

Με διπλή ευκαιρία η Αβάι

Κλείνουμε με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου και το Χ2 της Πόντε Πρέτα με την Αβάι σε απόδοση 2.05. Ναυάγιο στην Γκοϊάνα την περασμένη εβδομάδα για την Αβαΐ, ηττήθηκε 2-0 απ’ την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε. Κακή εμφάνιση για τους φιλοξενούμενους, δεν είχαν τον τρόπο να σκοράρουν, έχασαν ακόμη και την ισοπαλία καθώς δέχτηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Το πρώτο με κεφαλιά από κόρνερ και το δεύτερο με σουτ απ’ το κέντρο του γηπέδου! Ήταν η τρίτη ήττα για την Αβαΐ στα τελευταία τέσσερα ματς, ίσως να υπάρχει κούραση, ενώ να μην ξεχνάμε και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που πάντα υπάρχουν στο μυαλό των παικτών. Ακόμη και στο ένα ματς που κέρδισε η Αβαΐ στην τελευταία τετράδα αγώνων, το 1-0 με την Ικάσα, δεν ικανοποίησε κανέναν με την εμφάνιση της. Στο -2 από Τζόινβιλ και Βάσκο Ντα Γκάμα, στο -5 απ’ την Πόντε Πρέτα, σήμερα θέλει τη νίκη, αλλά και η ισοπαλία δε θα μοιάζει κακό αποτέλεσμα. Επιστρέφουν οι Μαρκίνιος (ME 24/5) και Εντουάρντο Κόστα (ME 14/1).

Με πολλά προβλήματα η Ρέτζιο στο Παρίσι, μπορεί εύκολη νίκη η Παρί

Μεταφερόμαστε στο Μπάσκετ και στο Eurocup όπου επιλέγουμε το -5 της Ρέτζιο Εμίλια σε απόδοση 1.90. Η Παρί Λεβαλουά υποδέχεται τη Ρέτζιο Εμίλια για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου Α του Eurocup. Από ήττα προέρχεται η γηπεδούχος ενώ από νίκη η φιλοξενούμενη. Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος αφού εκτός των δύο υπάρχουν στον όμιλο οι Μπάμπεργκ, Βόννη, Στρασβούργο και Σαραγόσα. Οπότε κάθε αγώνας από την αρχή είναι πολύ κρίσιμος για τις ομάδες αν θέλουν πραγματικά να προχωρήσουν. Η Παρί παίζει πλήρης όμως η Ρέτζιο Εμίλια μοιάζει με νοσοκομείο. Εκτός από την δεδομένη απουσία του Ν΄ταριους Λαβρίνοβιτς, τον οποίο ήρθε να αντικαταστήσει με δίμηνο συμβόλαιο ο αδερφός του Κσιστόφ, θα λείψει για περίπου 50 ημέρες ο πολύτιμος Ντρέικ Ντίενερ (πρώην Σάσσαρι). Επιπλέον λείπει ο Λετονός Σίλινς και ο Ιταλός Πίνι. Αν και η απουσία του Πίνι δεν είναι κάτι σημαντικό, η απουσία του Σίλινς αποδυναμώνει την ομάδα αφού προσέφερε πέρσι 7.5 πόντους και 3 ριμπάουντ ανά αγώνα. Δεν βρίσκεται λοιπόν σε καλή κατάσταση η Ρέτζιο Εμίλια με αποτέλεσμα την πολύ κακή ήττα-έκπληξη εντός από την αδύναμη Βανόλι Κρεμόνα το Σάββατο. Η Παρί μπορεί να κάνει την πρώτη νίκη της στο Eurocup καλύπτοντας το χάντικαπ των 5 πόντων. Προσέχουμε όμως γιατί η Παρί δεν έχει νικήσει ακόμα εντός έδρας στην Γαλλία. Οι δύο νίκες που έχει πετύχει ήταν εκτός έδρας. Επιλογή η Παρί Λεβαλουά -5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μαςστην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.