Τετάρτη, 22 Οκτώβριος 2014 14:19

Betarades.gr: Γκολ/γκολ στον Πειραιά, παίρνει αποτέλεσμα η Ζενίτ

Γράφτηκε από τον

Έβρεξε… γκολ την Τρίτη στο Champions League και τα παιχνίδια της Τετάρτης υπόσχονται μεγάλες συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι – πρόκληση για τους «ερυθρόλευκους», ενώ, ξεχωρίζει, επίσης, και η «τιτανομαχία» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Από εκεί και πέρα, η βραδιά περιλαμβάνει και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, όπως μεταξύ άλλων, της Λεβερκούζεν με τη Ζενίτ και της Γαλατασαράι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 

Σκοράρουν Ολυμπιακός και Γιουβέντους

Ξεκινάμε τα προγνωστικά από το κουπόνι του πάμε στοίχημα από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους, με την επιλογή μας να είναι το Γκολ / Γκολ σε απόδοση 2.10. Το εντός έδρας ευρωπαϊκό «κοστούμι» του θέλει να φορέσει σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Γιουβέντους. Οι ερυθρόλευκοι υποδέχονται τους πρωταθλητές Ιταλίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση ενόψει της προσπάθειας για πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι πάντα μια διαφορετική ομάδα, με πολύ μεγαλύτερη ορμή, περισσότερη ένταση, επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση, στοιχεία τα οποία τον προκαλεί να «βγάλει» στο χορτάρι η παρουσία του κόσμου.

Στην πρεμιέρα του θεσμού, ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι εντός έδρας μπορεί να κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθε ως μια ομάδα που δε δέχεται με… τίποτα γκολ, αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης» μάζεψε τρεις φορές την μπάλα απ’ τα δίχτυα της. Αντίστοιχη περίπτωση και η Γιουβέντους, που είναι «μπετόν αρμέ», πολύ «σφιχτή», ωστόσο εκτός έδρας αντιμετωπίζει προβλήματα, τη στιγμή μάλιστα που η χρονική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δυνατή γι’ αυτή. Κόντρα στη Μάλμε οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» τα παιδιάστικα λάθη στο κέντρο της άμυνας και γνώρισαν μια ήττα που δεν άξιζαν (είχαν και δικαιολογημένα παράπονα απ’ τη διαιτησία) από μια ομάδα που σίγουρα δεν είναι καλύτερη τους. Το Σάββατο οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους κόντρα στον Εργοτέλη εκτός έδρας, εναντίον του οποίου κατέκτησαν την πρώτη φετινή νίκη (3-2) μακριά απ’ το γήπεδο τους.

Στη χειρότερη φετινή της κατάσταση πετυχαίνει τη Γιουβέντους, από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι σήμερα οι Ιταλοί δεν μπορούν να φύγουν νικητές απ’ την Αθήνα. Ομάδες τέτοιου βεληνεκούς άλλωστε μοιάζουν με «θηρία», τα οποία ποτέ δεν ξέρεις πότε θα «ξυπνήσουν», αλλά όταν αυτό συμβεί, τότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου… Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι οι μπιανκονέρι μόνο θηρίο δε θυμίζουν στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους στο Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Κερδίζουν σπάνια, δυσκολεύονται στο σκοράρισμα, δέχονται σχεδόν πάντα γκολ. Εξ ολοκλήρου αντίθετη αγωνιστική συμπεριφορά δηλαδή σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους στην Ιταλία. Εκεί μετρούν 6/7 νίκες στη Serie Α και οδηγούν την «κούρσα» του πρωταθλήματος. Έπειτα απ’ την περασμένη αγωνιστική η διαφορά απ’ τη 2η Ρόμα μειώθηκε στον πόντο, αφού εναντίον της Σασουόλο η Γιουβέντους έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση και έμεινε στο 1-1. Αντίστοιχα κακή ήταν η εμφάνιση της «μεγάλης κυρίας» και κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης την περασμένη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηττήθηκε δίκαια 1-0, ούσα παθητική στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χωρίς ευκαιρίες, ρυθμό και συνεργασίες στην επίθεση.

 

Δε χάνει η Ζενίτ

Δεύτερη πρόταση από τα παιχνίδια του Champions League, το «Χ2» σε απόδοση 2.05 στον αγώνα Λεβερκούζεν – Ζενίτ. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με το αριστερό για τις "ασπιρίνες", όμως πριν από τρεις εβδομάδες πήραν μία εξαιρετικά σημαντική νίκη απέναντι στη Μπενφίκα και παράλληλα τους πρώτους τους βαθμούς στον 3ο όμιλο. "Καθαρή" η επικράτηση των Γερμανών και μάλιστα σχετικά εύκολα, δείχνοντας με το καλημέρα της συνάντησης ποιος θα είναι το "αφεντικό". Για να έχει κι αντίκρισμα ωστόσο θα πρέπει πάση θυσία να έρθει το θετικό αποτέλεσμα στην αποψινή αναμέτρηση κι ενώ προσπαθούν να ξεχάσουν το απίστευτο σαββατιάτικο κάζο από τη Στουτγκάρδη. Αν και προηγήθηκαν άλλωστε με 0-3, "κατόρθωσαν" να ισοφαριστούν μέσα σε ένα 20λεπτο στην επανάληψη και τελικά να αρκεστούν στον ένα βαθμό, για την τρίτη διαδοχική τους ισοπαλία στη Μπουντεσλίγκα, όπου μετρούν μόνο ένα τρίποντο εδώ κι έξι αγωνιστικές, έχοντας ήδη μείνει στο -7 από την κορυφή. 

Στον αντίποδα, αν και η εκκίνηση ήταν ιδανική για τους Ρώσους στη φετινή διοργάνωση με το μεγάλο διπλό επί της Μπενφίκα, κόντρα στη Μονακό δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την ανωτερότητά τους και κόλλησαν στο μηδέν, παρά τις σπουδαίες ευκαιρίες που είχαν. Έστω κι έτσι πάντως συνεχίζουν στην κορυφή του 3ου ομίλου, όπου αναμφίβολα έχουν την ευκαιρία φέτος να προχωρήσουν και στην Ευρώπη, όπου τα προηγούμενα χρόνια... χαιρετούσαν από νωρίς. Ούτε το συγκρότημα του Βίλας Μπόας πάντως νίκησε το Σάββατο για το πρωτάθλημα, όπου κι αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα της Κράσνονταρ. Ήταν μάλιστα η τρίτη στη σειρά για τη Ζενίτ ανεξαρτήτως διοργάνωσης και δεύτερη για τη ρωσική λίγκα, παραμένοντας όμως στην κορυφή, έστω και μόλις στο +2 από την 2η ΤΣΣΚΑ. 

 

Δύο επιλογές από το Eurocup

Περνάμε στο Μπάσκετ, και τον αγώνα για το Eurocup ΠΑΟΚ – Ζιελόνα Γκόρα, με την επιλογή μας να είναι το χάντικαπ +8.5 πόντων της Ζιελόνα Γκόρα σε απόδοση 1.80. Μετά τη σπουδαία επιτυχία της πρεμιέρας στην Τουρκία ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Πυλαία την Ζιελόνα Γκόρα. Η Ζιελόνα Γκόρα έχει την περσινή εμπειρία της από τους ομίλους της Euroleague, τότε ως πρωταθλήτρια Πολωνίας. Επειδή ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από τον προκριματικό γύρο της Οστάνδης αναγκάστηκε να δημιουργήσει ένα καλό ρόστερ για να προσπαθήσει νέα πρόκριση στην Euroleague. Τελικά αποκλείστηκε από το φαβορί Ούνιξ με ήττα 86-90. Ο ΠΑΟΚ έκανε την τεράστια νίκη στην Τουρκία και στα μάτια πολλών ανέβηκε επίπεδα. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολύ καλή η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου όμως δεν είναι για 1.15 που άνοιξε η νίκη του. Γρήγορα έπεσε η τιμή της νίκης και τώρα βρίσκεται στο σετ 1.40-3.00. Το χάντικαπ άνοιξε στους 8.5 πόντους και η επιλογή είναι η Ζιελόνα Γκόρα +8.5. Ήδη έχει φτάσει στους 5.5 πόντους. Η συντριβή της πρεμιέρας από την Κουμπάν δεν είναι δεδομένο που απωθεί από τη στήριξη της Γκόρα λόγω της μεγάλης διαφοράς δυναμικότητας. Παίχτες της Γκόρα όπως οι Μπαρτ, Χόσλεϊ, Τζόνσον, Τράουτμαν, Ζαμοίσκι και Κοσζάρεκ σχηματίζουν ένα δυνατό σύνολο. Μπορούν μέχρι και τη νίκη απόψε. Πιο ασφαλές το Ζιελόνα Γκόρα +8.5.

 

Over στο γερμανικό ντέρμπι

Ολοκληρώνουμε τα προγνωστικά μας με ένα ακόμη ματς του Eurocup, το Μπάμπεργκ – Βόννη, στο οποίο θα πάμε με το Over 158.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Γερμανικό ντέρμπι στο Eurocup. Μπάμπεργκ και Βόννη αναμετρώνται για πρώτη φορά φέτος αφού ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας για την Μπουντεσλίγκα είναι σε τρεις εβδομάδες. Η Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι δεν είναι η πανίσχυρη Μπάμπερκ των προηγούμενων ετών που καθάριζε εύκολα το γερμανικό πρωτάθλημα. Τώρα είναι αναγκασμένη να κοιτάει την πλάτη των Μπάγερν και Άλμπα. Πολλές φορές συναντάμε ομάδες στο Eurocup που δεν ενδιαφέρονται σοβαρά για τον θεσμό. Μία από αυτές είναι η Βόννη η οποία εβδομάδα με την εβδομάδα θα παρουσιάσει τα ίδια τα περσινά και πιθανώς θα αποκλειστεί από τον όμιλο. Η Μπάμπεργκ θέλει μια καλή πορεία μήπως και φτάσει την διοργάνωση στα άκρα και πάρει πρόκριση στην επόμενη Euroleague. Πάρα πολύ δύσκολος στόχος αλλά θα το προσπαθήσει. Το ζεύγος αυτό είναι παραδοσιακό των μεγάλων σκορ. Τα σκορ μεταξύ τους δεν πέφτουν κάτω από τους 150 πόντους. Η Βόννη φέτος είναι πιο επιθετική ομάδα από πέρσι και το αποδεικνύει με το 83-86 της πρεμιέρας και με τους 81 πόντους που σκοράρει στην Γερμανία μαζί με τους 81.5 που δέχεται. Η Μπάμπεργκ έχει ήδη τρία μεγάλα σκορ και τρία μικρά. Θα βρει ευκαιρίες για γρήγορο παιχνίδι απόψε λόγω της Βόννης και το σκορ θα ανέβει. Επιλογή το Over 158.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.