Τετάρτη, 12 Νοέμβριος 2014 14:35

Betarades.gr: Στηρίζουμε Σάο Πάολο, προτάσεις από Eurocup

Γράφτηκε από τον
Betarades.gr: Στηρίζουμε Σάο Πάολο, προτάσεις από Eurocup

Μειωμένη δράση έχουμε την εβδομάδα που διανύουμε καθώς οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2016 στη Γαλλία έχει διακόψει τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με αποτέλεσμα το κουπόνι μας να είναι… φτωχό σε παιχνίδια και προτάσεις. Παρ’ όλα αυτά από το ποδοσφαιρικό κουπόνι της Τετάρτης κρατάμε 3 σημεία, ενώ 4 προτάσεις έχουμε από το Μπάσκετ όπου κυριαρχεί το Eurocup.

 

Σημείο της ημέρας η νίκη της Σάο Πάολο

Αρχίζουμε με τα σημερινά προγνωστικά στοιχήματος και τη νίκη της Σάο Πάολο κόντρα στην Ιντερνασιονάλ σε απόδοση 1.64 στη Νetbet. Τη μεγάλη της αντεπίθεση για να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2008 συνεχίζει η Σάο Πάολο που πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της επικρατώντας με 2-1 της Βιτόρια στην Μπαΐα, χάρη στα τέρματα των Λουίς Φαμπιάνο και Κακά. Πέρασε από μία ακόμα δύσκολη έδρα, ωστόσο η Κρουζέιρο νίκησε όπως αναμενόταν εντός έδρας την Κρισιούμα και έτσι η Σάο Πάολο παρέμεινε στο -5 απ’ την κορυφή, πέντε αγωνιστικές πριν απ’ το φινάλε. Οι ελπίδες των «τρικολόρ» δεν χάνονται καθώς πολλά έχουν συμβεί σε τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος τα προηγούμενα χρόνια, όμως ακόμα και αν δεν έρθει ο τίτλος, ο έτερος μεγάλος στόχος παραμένει η τετράδα, ώστε να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Αυτή την αγωνιστική φιλοξενούν την Ιντερνασιονάλ σ’ ένα μεγάλο ντέρμπι στο «Morumbi», με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη ώστε να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα, μειώνοντας στο -2 απ’ την Κρουζέιρο. Νέα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και θα παραταχθεί ακριβώς με την ίδια αποστολή του προηγούμενου αγώνα, δηλαδή χωρίς τους Πάτο, Άουρο, Μαϊκόν, Τολόι και Κάιο.

Over 2.5 Ολλανδία και Μεξικό

Περνάμε στο φιλικό αγώνα Ολλανδία – Μεξικό όπου επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 2.05. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των «16» του πρόσφατου Μουντιάλ. Προηγήθηκαν οι Μεξικάνοι με το εκπληκτικό γκολ του Ντος Σάντος στο 48’, έκαναν την ανατροπή οι Ολλανδοί αρχικά με τον Σνάιντερ στο 88’ και στις καθυστερήσεις με πέναλτι που κέρδισε ο Ρόμπεν και εκτέλεσε ο Χούντελαρ.

Αγνώριστη παρουσιάστηκε η Ολλανδία μετά από ένα ακόμη εξαιρετικό Μουντιάλ. Οι «οράνιε» ηττήθηκαν στα 3/4 ματς που ακολούθησαν και το δυσάρεστο ήταν ότι μόνο ένα ήταν φιλικό, αυτό με την Ιταλία στις αρχές Σεπτέμβρη. Ακολούθησαν δύο εκτός προγράμματος ήττες για τα προκριματικά του Euro 2016 από Τσεχία και Ισλανδία, με τους Ολλανδούς να επικρατούν μόνο του Καζακστάν εντός έδρας. Ως εκ τούτου, καταλαμβάνουν την 3η θέση της βαθμολογίας του Α’ ομίλου, όντας ήδη 6 πόντους πίσω από τις δύο πρώτες θέσεις. Έγινε πολύ κριτική στον Γκους Χίντινγκ, ο οποίος πάντως φαίνεται ότι δεν είναι απ’ αυτούς που θα το… κουράσουν πολύ. Ο έμπειρος κόουτς φέρεται να είπε στους παίκτες του ότι αν δεν κερδίσουν και τη Λετονία την Κυριακή, θα αποχωρήσει απ’ τον πάγκο. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές πάντως, φρόντισαν να τον προστατεύσουν και να μη δώσουν άλλα δικαιώματα. Ο Ρόμπεν είπε: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί διότι θα κερδίσουμε», ο Κλάσιε εξήγησε: «Δεν τον άκουσα ποτέ να λέει κάτι τέτοιο», ενώ ο Ντε Φράι σημείωσε: «Την ευθύνη την έχουμε οι παίκτες και όχι ο προπονητής».

Ευκαιρία για εκδίκηση παρουσιάζεται σήμερα στο Μεξικό για το χαμένο ματς στη φάση των «16» του Μουντιάλ απ’ την Ολλανδία. Κανείς στο εσωτερικό του δεν έχει ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο ήρθε εκείνος ο αποκλεισμός, θεωρώντας ότι το πέναλτι που κέρδισαν οι «οράνιε» και έκρινε τον αγώνα στις καθυστερήσεις δεν ήταν παρά μια «βουτιά» του Άριεν Ρόμπεν. Έγινε ένας μικρός «χαμός» στο Μεξικό για τη διαιτησία εκείνου του αγώνα (Πέδρο Προένσα), μέχρι και γκρουπ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν την αγανάκτηση τους! «Αυτό το ματς δεν είναι εκδίκηση. Η εκδίκηση έρχεται όταν στερήσεις απ’ τον αντίπαλο σου αυτό που έχασες. Τώρα πρόκειται απλά για ένα πολύ δυνατό φιλικό παιχνίδι, στο οποίο θέλουμε να έχουμε μια καλή εμφάνιση», είπε ο κόουτς Μιγκέλ Ερέρα. Ο μέσος Έκτορ Ερέρα όμως, επεσήμανε: «Σκέφτομαι ακόμη εκείνο το ματς και το πώς χάσαμε. Ο διαιτητής έκανε ένα τεράστιο λάθος και μπορείτε να καταλάβετε πόσο ενοχλητικό είναι κάτι τέτοιο σε νοκ άουτ παιχνίδι του Μουντιάλ». Η είδηση για το Μεξικό έρχεται απ’ την επιστροφή του Κάρλος Βέλα στην εθνική έπειτα από 3 χρόνια. Ο 25χρονος στράικερ της Ρεάλ Σοσιεδάδ τα τελευταία χρόνια αρνούνταν συστηματικά τις κλήσεις, τονίζοντας ότι «δεν είναι 100% έτοιμος ψυχολογικά», ωστόσο το ρεπορτάζ αναφέρει ότι πλέον ο ίδιος ήταν που επέμενε να του δοθεί η ευκαιρία. Μετά το Μουντιάλ το Μεξικό είναι αήττητο, καθώς κέρδισε Βολιβία (1-0), Ονδούρες (2-0) και Παναμά (1-0), πήρε ισοπαλία 0-0 με τη Χιλή.

Την πρώτη της νίκη θέλει η Παρτιζάν, κλειστό ματς το Ρόμα - Όλντενμπουργκ

Μεταφερόμαστε στο μπάσκετ όπου την τιμητική του έχει σήμερα το Eurocup. Τα δύο δυνατά σημεία της ημέρας είναι το +7.5 της Όλντενμπουργκ κόντρα στη Ρόμα σε απόδοση 1.83 και η νίκη της Παρτιζάν με αντίπαλο την Πλοϊέστ σε απόδοση 1.90.

Η Παρτιζάν έχει μείνει χωρίς νίκη μετά από τέσσερις αγώνες στο φετινό Eurocup. Αν και είναι κλασσική ομάδα Euroleague και θα περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτή, τα αποτελέσματα είναι λογικά γιατί η ομάδα άλλαξε πολύ, έφυγαν οι πολυτιμότεροι παίχτες και έχει δώσει τρεις εκτός έδρας αγώνες. Για να ενισχυθεί η ομάδα πριν ένα μήνα ήρθε στην ομάδα Μίλαν Μάτσβαν αλλά έπαιξε δύο αγώνες και μετά τραυματίστηκε. Το Σαββατοκύριακο με την ΜΖΤ αγωνίστηκε οπότε θα αγωνιστεί και απόψε. Η Πλοϊεστί έχει παρουσιαστεί φέτος πολύ καλύτερη του αναμενομένου. Πολύ σοβαρή ομάδα που έχει ως εμπειρία την περσινή παρουσία στο Eurocup και τα πάει περίφημα. Με ρεκόρ 3-1 προς το παρόν και μερικές ακόμα νίκες στα εναπομείναντα έξι ματς καθαρίζει την πρόκριση πολύ εύκολα. Απόψε η Παρτιζάν υποδέχεται την Πλοϊεστί στην πιθανότατα κατάμεστη Χάλα Πιονίρ. Σε αυτό το γήπεδο που έχουν γονατίσει ομάδες τεράστιου μεγέθους όπως Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και πολλές άλλες. Η βελτίωση της Παρτιζάν είναι εμφανής. Ηττήθηκε οριακά στη Ρωσία από την Κράσνι και στο Ισραήλ από την Χάποελ. Ίσως ήρθε η ώρα απόψε για την πρώτη της νίκη. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε παραπάνω το αρνητικό ρεκόρ 0-4 έχει δημιουργηθεί και λόγω των τριών εκτός έδρας αγώνων που έχει δώσει. Η Πλοϊεστί πολύ καλή σοβαρή ομάδα δεν θα πέσει αμαχητί σήμερα όμως εμπιστευόμαστε την ανάγκη του Βουγιόσεβιτς και των παιχτών του για την πρώτη τους νίκη. Επιλογή η νίκη της Παρτιζάν.

Στη Ρώμη η Ρόμα υποδέχεται την Όλντενμπουργκ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του Eurocup. Στην κορυφή η Ρόμα με ρεκόρ 3-1, στο τέλος της βαθμολογίας η Όλντενμπουργκ με ρεκόρ 1-3. Όπως οι περισσότεροι όμιλοι του Eurocup και ο όμιλος C είναι πολύ μπλεγμένος και πολλές ομάδες διεκδικούν στα ίσια πρόκριση στο LAST-32. Η Ρόμα απέχει από την Όλντενμπουργκ δύο νίκες και αυτή η διαφορά εξανεμίζεται πολύ εύκολα στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια. Ξεκινάμε από το γεγονός ότι η Ρόμα δεν έχει καμιά δυνατή έδρα. Το γήπεδό της, το Palazzetto dello Sport βρίσκεται μακριά από το κέντρο της Ρώμης και οι 3500 θέσεις θεατών που κατέχει σπάνια γεμίζουν. Στο Eurocup έχει δώσει ήδη δύο αγώνες εκεί και νίκησε δύσκολη τη Νανσί και ακόμα πιο δύσκολα την απαράδεκτη τότε Σεβίλλη. Προέρχεται από πολύ κακό αποτέλεσμα στο Πέζαρο αφού ηττήθηκε από την χειρότερη ομάδα της Ιταλίας αυτή τη στιγμή. Η Όλντενμπουργκ πάει ξεκούραστη στη Ρώμη και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει στον δεύτερο γύρο με σοβαρές ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει περίπτωση στην Όλντενμπουργκ να μην θέλουν να προχωρήσουν στο Eurocup και αυτό μπορεί να βασιστεί στην περσινή πορεία της ομάδας που αποκλείστηκε στο τελευταίο κυριολεκτικά λεπτό που ηττήθηκε στο Μπιλμπάο. Πολύ μεγάλο το χάντικαπ των 7.5 πόντων που άνοιξαν οι αγορές τον αγώνα. Τώρα βρίσκεται στους 5.5 πόντους. Ακόμα και αν χάσει η Όλντενμπουργκ μπορεί να μείνει κοντά για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα. Επιλογή η Όλντενμπουργκ +7.5 λοιπόν.

Τέλος επιλέγουμε το over 157.5 στον αγώνα Ρέτζιο Εμίλια – Βόννη σε απόδοση 1.90 και το -2.5 της Καντού με αντίπαλο την Οστάνδη σε απόδοση 1.90.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι στοιχήματος και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.