Παρασκευή, 14 Νοέμβριος 2014 15:09

Betarades.gr: Σκοράρει ο Γκέκας, με κάλυψη η Ιρλανδία

Γράφτηκε από τον
Betarades.gr: Σκοράρει ο Γκέκας, με κάλυψη η Ιρλανδία

Ημέρα προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Παρασκευή. Η Εθνική μας Ομάδα υποδέχεται την αντίστοιχη των Νήσων Φερόες και η νίκη πέρα από… αυτονόητη, αποτελεί και επιτακτική ανάγκη για το συγκρότημα του Κλαούντιο Ρανιέρι που έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία.

 

Στο πρόγραμμα υπάρχουν, επίσης, ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως η αναμέτρηση της Σκωτίας με την Ιρλανδία, ενώ δράση έχουμε και στην Euroleague με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα. Στο Betarades.gr έχετε τη δυνατότητα να διαβάστε τα αναλυτικά previews όλων των αγώνων και να ενημερωθείτε για τα αποτελέσματά τους στην κατηγορία livescore στοίχημα.

 

Με Γκέκα για την πρώτη νίκη η Εθνική

Ξεκινάμε τα σημερινά μας προγνωστικά με την αναμέτρηση της Ελλάδας με τις Νήσους Φερόες, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει ένα ειδικό στοίχημα και συγκεκριμένα να σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή ο Φάνης Γκέκας, σε απόδοση 2.05. Την ευκαιρία και την υποχρέωση να πάρει την πρώτη νίκη στην προκριματική φάση έχει σήμερα η Ελλάδα κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και απ’ τις πιο αδύναμες παγκοσμίως, τις Νήσους Φερόες. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που έχει κάνει ήδη τη ζωή του πάρα πολύ δύσκολη με τον μόλις έναν πόντο που μάζεψε στα τρία πρώτα ματς του ομίλου με Ρουμανία, Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία. Με δεδομένο ότι ακόμη και η τρίτη θέση προσφέρει μέσω μπαράζ εισιτήριο για τη Γαλλία, το «τρένο» δεν έχει χαθεί για την Ελλάδα, που ωστόσο θέλει να προλάβει μια απ’ τις δύο πρώτες θέσεις. Βρίσκεται στο -6 απ’ τη δεύτερη Ρουμανία και στο -8 απ’ την εκπληκτική Βόρεια Ιρλανδία, θέλει να εκμεταλλευτεί το μεταξύ τους ντέρμπι αυτή την αγωνιστική. Μεσολαβούν Φινλανδία και Ουγγαρία που μετρούν από τέσσερις πόντους.

Στα αγωνιστικά, ο Ρανιέρι συνέχισε το ροτέισον στις κλήσεις του. Νέα πρόσωπα οι Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Δημήτρης Κολοβός, Χρήστος Τασουλής (Πανιώνιος) και Θανάσης Ντίνας (Παναθηναϊκός), ενώ επιστρέφουν οι Νίκος Καράμπελας και Φάνης Γκέκας. Ο τελευταίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, απόψε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεκινήσει βασικός στην κορυφή της επίθεσης και περιμένουμε από τον έμπειρο στράικερ να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να επιβεβαιώσει το στοίχημά μας.

 

Ιρλανδικό προβάδισμα

Επόμενη επιλογή μας το «2 DNB» σε απόδοση 2.30 στην αναμέτρηση Σκωτία – Ιρλανδία (Draw No Bet, το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η γηπεδούχος Σκωτία έχει συλλέξει 4 βαθμούς στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα και ότι θα πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016. Το... ταξίδι της στα προκριματικά ξεκίνησε με την εκτός έδρας ήττα από τη Γερμανία (2-1), για να ακολουθήσουν η εντός έδρας νίκη επί της Γεωργίας (1-0) και η εκτός έδρας ισοπαλία με τους Πολωνούς (2-2). Φυσικά, το σημερινό ματς έχει ένα εξτρά ενδιαφέρον, λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, είναι γεγονός ότι τόσο ο προπονητής της Ιρλανδίας, Μάρτιν Ο’ Νιλ, όσο και πλήθος παικτών των Ιρλανδών έχουν «υπηρετήσει» την πρωταθλήτρια Σκωτίας Σέλτικ. Η Ιρλανδία, από την πλευρά της, έχει πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στα προκριματικά. Έχει ήδη πετύχει τις νίκες επί των Γεωργίας (1-2) και Γιβραλτάρ (7-0), ενώ ο βαθμός της ισοπαλίας επί γερμανικού εδάφους σίγουρα της προσδίδει τιμή. Αυτή τη στιγμή οι Ιρλανδοί οδηγούν την κούρσα στον 4ο όμιλο, πηγαίνοντας... χέρι-χέρι με τους Πολωνούς και θεωρούμε ότι σήμερα έχουν το πρώτο λόγο για τη νίκη.

 

Σκοράρει η Αρμενία

Τελευταία πρόταση από τα προκριματικά του EURO, το να πετύχει πάνω από 0.5 γκολ η Αρμενία στην εκτός έδρας αναμέτρηση της κόντρα στην Πορτογαλία, στοίχημα το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 2.50. Ιδανικό -επίσημο- ντεμπούτο για τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο των Ιβήρων, έστω κι αν το μεγάλο διπλό επί της Δανίας (0-1) ήρθε με την... ψυχή στο στόμα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ωστόσο "χτύπησε" στις καθυστερήσεις μετά την ασίστ του Κουαρέσμα της αναμέτρησης κι έτσι μετά την τραυματική πρεμιέρα με την εντός έδρας ήττα-σοκ από την Αλβανία, πήραν τους πρώτους τους βαθμούς οι Πορτογάλοι στον 9ο όμιλο. Μόλις στο -1 βρίσκονται ακόμα κι έτσι από την κορυφή, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο τόσο από τη Δανία, όσο κι από τους Αλβανούς και φυσικά σήμερα δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Από την άλλη, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι Αρμένιοι. Παρ' ό,τι ο όμιλος αφήνει περιθώρια για να ελπίζουν τουλάχιστον στην 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά, με μόλις ένα βαθμό στο ενεργητικό τους, έχουν ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος. Κι αν η ήττα της πρεμιέρας στη Δανία (2-1) ήταν εντός προγράμματος, η εντός έδρας ισοπαλία με τη Σερβία (1-1) πριν από ένα μήνα "πόνεσε" πραγματικά, τόσο γιατί επρόκειτο για ένα "εξάποντο" ματς, όσο περισσότερο για τον τρόπο που ήρθε, αφού βρέθηκε μία ανάσα από την πρώτη της νίκη, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση στο 90' κι ενώ στο 83' έχασε πέναλτι ο Πιζέλι! Με σημείο στο συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα ασχοληθούμε, ωστόσο θεωρούμε ότι οι Αρμένιοι μπορούν να πετύχουν ένα τουλάχιστον γκολ και να μας… πληρώσουν.

 

Ντέρμπι στη Βαρκελώνη

Περνάμε στα προγνωστικά Euroleague και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός, με την επιλογή μας να είναι το Over 12 πόντοι στην αγορά Σύνολο Πόντων Άντε Τόμιτς, σε απόδοση 1.87. Κλασσικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκός ανήκουν στο κλαμπ των τεσσάρων μεγαλύτερων δυνάμεων του μπάσκετ στην ήπειρο και έχουν δώσει πάρα πολλά ματς μεταξύ τους σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα είναι πανίσχυρη όπως αναμενόταν. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος του αναμενομένου και εντυπωσίασε με τις δύο σερί συντριβές επί των Ούλκερ και Αρμάνι. Πολλές φορές έχουν παίξει αυτές οι δύο ομάδες με την Μπαρτσελόνα να δίνεται μεγάλο φαβορί όπως σήμερα, όμως ο Παναθηναϊκός έχει φύγει με σπουδαία «διπλά» από το Παλάου Μπλαουγκράνα. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός είναι ικανός για μια ακόμα επιτυχία. Όμως η Μπαρτσελόνα στην έδρα της έχει τρομερά ξεσπάσματα και μπορεί να διαφορά να ξεπεράσει τους 10 πόντους. Δεν μπλέκουμε με νικητή ή χάντικαπ και αναμένουμε το live.

Επιλογή προκύπτει από τα ειδικά στοιχήματα παιχτών. Πρόκειται για το Over 12 πόντοι του Άντε Τόμιτς της Μπαρτσελόνα. Ο Τόμιτς είναι σταθερά καλός όλα τα χρόνια με διψήφιο αριθμό πόντων σε Euroleague και ACB. Φέτος σκοράρει 10 πόντους ανά παιχνίδι στην Euroleague (είχε μόνο 2 πόντους στον αγώνα με Αρμάνι) και 12 πόντους ανά παιχνίδι στην ACB. Προέρχεται από τους 12 πόντους απέναντι στην Ούλκερ και 10 απέναντι στην Κανάριας. Ο Παναθηναϊκός είναι βολικός αντίπαλος για τον Τόμιτς. Λείπει απόψε ο Τζούλιαν Ράιτ που κατά κύριο λόγο είναι αμυντικός παίχτης και ο Μπατίστα αφοσιώνεται περισσότερο στην επίθεση και γενικά κουράζεται εύκολα. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι ο Παναθηναϊκός, ακόμα και στις εύκολες νίκες, επιτρέπει πόντους από τους ψηλούς. Από την Αρμάνι ξεχώρισε ο Σάμιουελς με 18, από την Ούλκερ είχε 16 ο Μπιέλιτσα και 9 ο Ζόριτς, στον αγώνα με την Μπάγερν είχε 11 ο Στίματς και 10 ο Γιάγκλα ενώ στον αγώνα με την Τούροφ είχε 17 ο Κούλιγκ και 10 ο Ζιγκεράνοβιτς. Αντίστοιχα στην Α1 παρατηρήθηκαν ανάλογα νούμερα. Στον αγώνα με τον ΑΓΟΡ ο Φαγιέ είχε 21 πόντους, στον αγώνα με τα Τρίκαλα ο Στηβ Πάνος είχε 14 πόντους. Ακόμα και στον αγώνα με την ΑΕΚ ο αδύναμος σέντερ Σαρικόπουλος είχε 9. Σκοράρουν εύκολα λοιπόν οι ψηλοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού και η σημερινή απουσία του Ράιτ ίσως διευκολύνει τον Τόμιτς. Χρειάζεται φυσικά να μείνει αρκετό χρόνο στο παρκέ ο Τόμιτς. Θετικό για σήμερα είναι ότι ο κόουτς Πασκουάλ δεν χρησιμοποιεί πολύ τον Λάμπε στην Euroleague. Επομένως επιλογή είναι το Over 12 πόντοι του Άντε Τόμιτς.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στην στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.