Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 10:37

Στο... Πι και Φι: Διήμερο τελικών με πολλά γκολ

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Διήμερο τελικών με πολλά γκολ

Καλημέρα σας. Εξι χώρες βγάζουν κυπελλούχο αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς διεξάγονται οι τελικοί του κυπέλλου σε Ελλάδα, Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Γερμανία και Πορτογαλία. Στοιχηματικά θα μας απασχολήσουν οι τέσσερις από τις έξι αυτές αναμετρήσεις.

Στο Βόλο, ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τον Αρη με στόχο το τρόπαιο, αλλά και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς ο χαμένος μένει... σπίτι του. Ο νικητής τα παίρνει όλα λοιπόν και το βάρος είναι μεγαλύτερο για τον Παναθηναϊκό, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο το πρωτάθλημα, αλλά τερμάτισε τέταρτος και κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης. Το κύπελλο θα γλυκάνει κάπως τη σεζόν. Για τον Αρη το ματς είναι ο αγώνας της χρονιάς, καθώς έχει να κατακτήσει κύπελλο από το 1970! Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του 2010, με τους "πράσινους" να παίρνουν την κούπα χάρη στο γκολ του Λέτο. Η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη δυνατή στην αθηναϊκή ομάδα, αλλά υπερέχει σε ποιότητα του Αρη και περιμένουμε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί. Τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού έχουν συνήθως γκολ και θα συνδυάσουμε τον άσο με το όβερ 1,5.
Στο Γουέμπλεϊ, θα μονομαχήσουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, με την Σίτι να έρχεται από την κατάκτηση του τίτλου για 4η σερί χρονιά. Αντίθετα η Γιουνάιτεντ, τερμάτισε 8η και αν δεν πάρει το κύπελλο, θα μείνει εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είναι το φαβορί, αλλά οι "κόκκινοι διάβολοι" θα τα δώσουν όλα για να διαψεύσουν τα προγνωστικά. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο πλευρές και το σκορ να ανοίγει.
Ο τελικός του κυπέλλου Γαλλία θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Λιλ, με τη Λυών να αναμετράται με την Παρί Σεν Ζερμέν. Και εδώ υπάρχει φαβορί, είναι η ομάδα του Μ' Μπαπέ, που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη φανέλα της Παρί, καθώς αναμένεται να συνεχίσει στη Ρεάλ. Ο Γάλλος επιθετικός θέλει να φύγει με νταμπλ από το Παρίσι, αλλά οι "λυωνέ" με τον αέρα του αουτσάιντερ θα βάλουν δύσκολα. Και εδώ η επιλογή θα είναι το συνδυαστικό στοίχημα να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και όβερ 2,5.
Γκολ υπόσχεται και ο τελικός της Πορτογαλίας στη Λισαβόνα. Η κάτοχος του τροπαίου Πόρτο θα αναμετρηθεί με την πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ, που είναι η καλύτερη ομάδα φέτος στη χώρα και στοχεύει στο νταμπλ. Από την άλλη η Πόρτο δεν θέλει να μείνει με άδεια χέρια στη σεζόν. Περιμένουμε τελικό με γκολ.
Κλείνουμε με την τελευταία αγωνιστική σε Ιταλία και Ισπανία. Στην Ιταλία η Νάπολι χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην αδιάφορη Λέτσε και "γκέλα" της Τορίνο για την 9η θέση που ενδέχεται να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι περσινοί πρωταθλητές οφείλουν να κάνουν το καθήκον τους, κόντρα σε μια ομάδα που σκέφτεται τις διακοπές και να περιμένουν ευχάριστα νέα από το Μπέργκαμο.
Στην Ισπανία το Θέλτα - Βαλένθια δεν παρουσιάζει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον και δεν υπάρχει λόγος οι δύο ομάδες να παίξουν με σκοπιμότητα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ g/g και όβερ 2,5 2.00
Παναθηναϊκός - Αρης 1 και όβερ 1,5 2.05
Λυών - Παρί Σεν Ζερμέν g/g και όβερ 2,5 1.91

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Νάπολι - Λέτσε 1 και όβερ 2,5 1.93
Πόρτο - Σπόρτινγκ όβερ 2,5 1.91
Θέλτα - Βαλένθια όβερ 2,5 1.91