Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024 10:06

Στο... Πι και Φι: Γκολ και θέαμα στο Γουέμπλεϊ

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Γκολ και θέαμα στο Γουέμπλεϊ

Καλημέρα σας. Ντόρτμουντ ή Ρεάλ Μαδρίτης; Η απάντηση θα δοθεί απόψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ή και αργότερα αν υπάρξει παράταση ή πέναλτι στο Γουέμπλεϊ.

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Ρεάλ, που έχει δώσει το "παρών" σε 17 τελικούς, χάνοντας μόνο σε τρεις.
Μετρά μάλιστα το ασύλληπτο "8 στα 8" με τελευταία της ήττα σε τελικό το 1981 από τη Λίβερπουλ! Για τη Ντόρτμουντ είναι ο τρίτος τελικός, έχοντας κερδίσει την κούπα το 1997 με αντίπαλο τη Γιουβέντους και χάνοντας από τη Μπάγερν το 2013, στο γήπεδο μάλιστα που θα διεξαχθεί και ο αποψινός τελικός. Πάλι οι Γερμανοί είναι το μεγάλο αουτσάιντερ, με τη νίκη τους να προσφέρεται στο 5.45, ενώ το διπλό της τυπικά φιλοξενούμενης Ρεάλ στο 1.70. Η ισοπαλία δίνεται στο υψηλό 4.36. Με άλλα λόγια οι στοιχηματικές εταιρείες εκτιμούν ότι η Ρεάλ εύκολα ή δύσκολα, θα προσθέσει το 15ο τρόπαιο στη συλλογή της. Λογικό αν συγκρίνουμε το μέγεθος των ομάδων και την εκπληκτική αποτελεσματικότητα της Ρεάλ όταν φθάνει σε τελικό.
Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα παιχνίδι.
Για παράδειγμα η Λεβερκούζεν ήταν φέτος αήττητη σε 51 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και ηττήθηκε στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με 3-0 από την Αταλάντα!
Η Ντόρτμουντ για να φθάσει έως εδώ, πέταξε εκτός, μεταξύ άλλων, Ατλέτικο Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν και σίγουρα αξίζει σεβασμό. Σε έναν τελικό, δεν μπορείς να ποντάρεις σε σημείο κάτω από 1,80. Είναι όμως και ρίσκο να πας κόντρα και στη Ρεάλ όταν παίζει τελικό.
Οπότε η εναλλακτική επιλογή είναι τα πολλά τέρματα. Περιμένουμε ότι θα δούμε απόψε έναν τελικό με γκολ και θέαμα στην Αγγλία.
Η Ντόρτμουντ θα μπει με ενθουσιασμό για να κάνει την έκπληξη και μπορεί να βρει δίχτυα, ειδικά αν δεν αγωνιστεί ο βασικός γκολκίπερ της Ρεάλ, ο Λούνιν, που έχει ίωση. Από την άλλη η "βασίλισσα" με Μπέλιγχαμ. Βινίσιους και Ροντρίγκο στην επίθεση, προκαλεί πονοκέφαλο στην άμυνα των Γερμανών. Ηρθε η ώρα μετά το 2018 και το Ρεάλ - Λίβερπουλ (3-1) να δούμε πάλι έναν τελικό με γκολ και από τις δύο πλευρές.
Το Ντόρμουντ - Ρεάλ είναι το ματς που μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτό το διήμερο.
Οι υπόλοιπες επιλογές της στήλης προέρχονται από την Α' Σουηδίας, τη Β' Ισπανίας, την Α' Βραζιλίας, αλλά και τον τελικό του κυπέλλου Ελβετίας, όπου η Σερβέτ δείχνει πιο διψασμένη για το τρόπαιο από τη Λουγκάνο. Στη Σουηδία η Μάλμε θα ψάξει μία ακόμα εμφατική νίκη, ενώ στη Β' Ισπανίας, η Σανταντέρ παίζει με την υποβιβασμένη Βιγιαρεάλ Β' και έχει την ευκαιρία να μπει στα πλέι οφ. Στη Βραζιλία, η Παλμέιρας είναι το φαβορί, ενώ ανοιχτό δείχνει το ματς σε ουδέτερο γήπεδο Γκρέμιο - Μπραγκαντίνο και θα προτιμήσουμε το αμφίσκορο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Μπρομαποϊκάρνα - Μάλμε 2 και όβερ 2,5 2.15
Γκρέμιο - Μπραγκαντίνο G.G. 1.75
Ντόρτμουντ - Ρεάλ G.G. και over 2,5 2.12

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Σερβέτ - Λουγκάνο 1 2.20
Βιγιαρεάλ Β' - Σανταντέρ 2 και όβερ 1,5 1.87
Κρισιούμα - Παλμέιρας 2 1.91