Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024 10:25

Στο… Πι και Φι: Πρεμιέρα με γκολ στο Euro

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Πρεμιέρα με γκολ στο Euro

Καλημέρα σας. 24 ομάδες, 624 παίκτες, 10 γήπεδα, μία κούπα, ή αλλιώς Euro 2024. Η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεκίνησε χθες το βράδυ και ετοιμαστείτε να χορτάσουμε… μπάλα και στοίχημα.


Για ένα μήνα μέχρι τις 14 Ιουλίου, όλα θα κινούνται στους ρυθμούς του 17ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Γερμανίας. Τρία χρόνια μετά (καθώς το Euro 2020, έγινε το 2021 λόγω του κορονοϊου) το θρίαμβο της Ιταλίας, 24 φιναλίστ, άλλες με περισσότερες, άλλοι με λιγότερες ή ελάχιστες πιθανότητες, διεκδικούν την κορυφή της ηπείρου.
Σε αυτή την διοργάνωση, δυστυχώς δεν βρίσκεται η Ελλάδα, 20 χρόνια μετά το ποδοσφαιρικό θαύμα του 2004, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η εθνική μας απουσιάζει βέβαια από όλα τα μεγάλα ραντεβού μετά το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, που το κατέκτησε η Γερμανία.
Τα “πάντσερ” έκαναν χθες πρεμιέρα με αντίπαλο τη Σκωτία και η πρώτη αγωνιστική στον α’ όμιλο, ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση Ουγγαρία – Ελβετία. Οι Ελβετοί έχουν ελαφρύ προβάδισμα για τη νίκη, αλλά οι Ούγγροι έχουν ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες. Γκολ και θέαμα υπόσχεται και το ζευγάρι Ισπανία – Κροατία στο δεύτερο όμιλο, με τους Ισπανούς να έχουν ταλαντούχους παίκτες και νεανικό ενθουσιασμό και η παρέα του Μόντρις εμπειρία και μία από τις καλύτερες τριάδες στα χαφ (Κόβασιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς). Η Κροατία έδειξε στις τελευταίες διοργανώσεις ότι μπορεί να φθάσει ψηλά, ενώ και στο τελευταίο φιλικό νίκησε την Πορτογαλία. Δεν θα μπλέξουμε με σημείο. Το συνδυαστικό στοίχημα g.g και over 2,5, ανεβάζει την απόδοση στο 2,50.
Μετά το ματς Ισπανία – Κροατία, θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Ιταλία – Αλβανία για τον ίδιο όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι το φαβορί, αλλά η Αλβανία έχοντας και πολύ κόσμο στην κερκίδα, θα επιδιώξει να της βάλει δύσκολα. Δεν περιμένουμε να ανοίξει το ματς και ποντάρουμε στα 2-3 γκολ.
Την Κυριακή τη σκυτάλη παίρνουν, ο 3ος και ο 4ος όμιλος. Πρώτο χρονικά ματς το Πολωνία – Ολλανδία για τον 4ο όμιλο. Οι “οράνιε” είναι το φαβορί και θα ψάξουν μια πειστική νίκη, η Πολωνία δεν θα έχει το μεγάλο της “όπλο” τον Λεβαντόφσκι, αλλά οι Ολλανδοί έχουν αδυναμίες στα μετόπισθεν. Το όβερ 2,5 προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ (2.02). Τρεις ώρες αργότερα θα κάνουν πρεμιέρα για τον 3ο όμιλο η Σλοβενία με τη Δανία. Η Δανία έχει προβάδισμα, αλλά οι Σλοβένοι δεν θα πέσουν αμαχητί και είναι σε θέση να σκοράρουν, επιβεβαιώνοντας το αμφίσκορο. Η βραδιά και η 1η αγωνιστική για τον 3ο όμιλο, θα ολοκληρωθεί με το Σερβία – Αγγλία, όπου οι Αγγλοι είναι το φαβορί όχι μόνο για αυτό το ματς, αλλά και για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Σέρβοι, ωστόσο, έχουν φοβερή ποιότητα μεσοεπιθετικά, είναι ομάδα ψυχολογίας και αν τους πάει το παιχνίδι, μπορεί να κάνουν την έκπληξη. Δύσκολα όμως θα κρατήσουν το μηδέν απέναντι στον Κέιν και τους υπόλοιπους αστέρες των Αγγλων. Στο 2.05 το γκολ – γκολ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Ουγγαρία – Ελβετία G.G. 1.90
Ισπανία – Κροατία G.G. και over 2,5 2.50
Ιταλία – Αλβανία 2-3 γκολ 1.95

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Πολωνία – Ολλανδία όβερ 2,5 2.02
Σλοβενία – Δανία G.G. 2.07
Σερβία – Αγγλία G.G. 2.05