Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 13:21

Στο... Πι και Φι: Μάχη στο Ντίσελντορφ, από ημίχρονο η Πορτογαλία

Γράφτηκε από τον
Στο... Πι και Φι: Μάχη στο Ντίσελντορφ, από ημίχρονο  η Πορτογαλία

Με δύο νοκ - άουτ αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η φάση των "16" στο Euro 2024. H "αυλαία" ανοίγει στις 7 το απόγευμα στο Ντίσελντορφ με τη μονομαχία της Γαλλίας με το Βέλγιο και ακολουθεί στις 10μ.μ. στη Φρανκφούρτη το Πορτογαλία Σλοβενία.


Οι νικητές των δύο ζευγαριών θα ανταμώσουν στα προημιτελικά. Γαλλία και Βέλγιο είχαν αναμετρηθεί και στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 2018 με τους Γάλλους να παίρνουν την πρόκριση και στη συνέχεια και το τρόπαιο. Η Γαλλία έφθασε στον τελικό και στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε χειμώνα στο Κατάρ, αλλά λύγισε από την Αργεντινή του Μέσι.
Η Γαλλία θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ικανοποιήσει στα γήπεδα της Γερμανίας. Το ίδιο και το Βέλγιο. Το μεταξύ τους ματς αναμένεται αμφίρροπο και ίσως κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι μπουκ δίνουν ελαφρύ φαβορί τους Γάλλους, αλλά δεν θα μπλέξουμε με σημείο.
Ποντάρουμε στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, που έχουν στις τάξεις τους, δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, τον Κίλιαν Εμπαπέ και τον Ρομέλου Λουκάκου.
Το βραδινό ματς έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι η Πορτογαλία. Η ήττα στο τελευταίο ματς του ομίλου από τη Γεωργία χάλασε κάπως τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει η ομάδα του Ρονάλντο, αλλά ήταν ιδιαίτερο ματς. Αφενός γιατί οι Πορτογάλοι είχαν προκριθεί και ήταν αδιάφοροι και αφετέρου γιατί έπαιξαν με τις λεγόμενες "ρεζέρβες". Απόψε επιστρέψουν οι βασικοί και οι Σλοβένοι που πέρασαν με τρεις ισοπαλίες, όσο μαχητικοί και φιλότιμοι είναι, υστερούν σε ποιότητα. Περιμένουμε από την Πορτογαλία να μπει δυνατά από το ξεκίνημα και να θέσει τις βάσεις για τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.


ΠΡΟΤΑΣΗ
Γαλλία - Βέλγιο G.G. 1.98
Πορτογαλία - Σλοβενία 1 ημίχρονο - 1 τελικό 1.98