Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024 10:03

Στο… Πι και Φι: Το αξίζει η Ισπανία

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Το αξίζει η Ισπανία

Καλημέρα σας. Ηταν 14 Ιουνίου όταν Γερμανία και Σκωτία έδιναν τον εναρκτήριο αγώνα στο Euro 2024. Πέρασε ένας μήνας, με 50 παιχνίδια, συγκινήσεις και γκολ, χωρίς βέβαια να δούμε τόσο ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Εμεινε ένα παιχνίδι, το 51ο που θα κρίνει τη νέα βασίλισσα της Ευρώπης. Ισπανία και Αγλλία έφθασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής και φιλοδοξούν να σηκώσουν την κούπα.
Το Βερολίνο θα φιλοξενήσει λοιπόν την Κυριακή στις 10 το βράδυ τον μεγάλο τελικό, με την Ισπανία να θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά από 12 χρόνια και την Αγγλία να ψάχνει το πρώτο της ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Ο μοναδικός τίτλος των Αγγλων είναι το Μουντιάλ του 1966.
Η Ισπανία έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1964, το 2008 και το 2012 και φέτος πήγε στη Γερμανία χωρίς την ταμπέλα του φαβορί. Εχει όμως νεανικό ενθουσιασμό, ταλέντο, ποιότητα και κατά γενική ομολογία είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά.
Για να φθάσει στον τελικό άφησε έξω όπως αναμενόταν την πρωτάρα Γεωργία και με πειστικές εμφανίσεις τα φαβορί Γερμανία, Γαλλία, ενώ η Αγγλία ήταν στην εύκολη πλευρά των ταμπλό στα νοκ – άουτ και δεινοπάθησε για να αποκλείσει Σλοβακία, Αυστρία και Ολλανδία. Η Αγγλία έχει εμφανές πρόβλημα στην ανάπτυξη και στηρίζεται στο ατομικό ταλέντο, περιμένοντας πότε από τον Μπέλιγχαμ, πότε από τον Σάκα, να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά. Η Ισπανία παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχει πολλούς τρόπους να διασπάσει την άμυνα. Διαθέτει δύο εκρηκτικούς εξτρέμ, Ουίλιαμς και Γιαμάλ, που πάνε στην ατομική ενέργεια. Η λογική λέει ότι η Ισπανία θα έχει την κατοχή της μπάλας στον τελικό και η Αγγλία θα επιδιώξει με σφικτή άμυνα να κρατήσει το μηδέν και να σκοράρει από στημένη φάση ή κάποια αντεπίθεση.
Καμία ομάδα στο τουρνουά δεν κράτησε στο μηδέν την Ισπανία και δεν πιστεύουμε ότι θα καταφέρει η Αγγλία.
Η παρέα του Κέιν φθάνει για 2η σερί φορά σε τελικό και ελπίζει ότι θα χαμογελάσει (στο προηγούμενο Euro έχασε στα πέναλτι από την Ιταλία). Η Ισπανία όμως αξίζει 100% αυτό το τρόπαιο και θα είναι ποδοσφαιρική δικαιοσύνη να το σηκώσει στο ουρανό της Γερμανίας, το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Λαμίν Γιαμάλ που σήμερα γίνεται 17 ετών!

ΠΡΟΤΑΣΗ
Ισπανία – Αγγλία 1 2.60