Κυριακή, 11 Ιανουάριος 2015 14:01

Η Ρόμα το ντέρμπι, κερδίζει η Γιουνάιτεντ

Γράφτηκε από τον
Η Ρόμα το ντέρμπι, κερδίζει η Γιουνάιτεντ

Ένα κουπόνι με σπουδαία παιχνίδια έχουμε την Κυριακή στα χέρια μας. Ντέρμπι σε δύο «μέτωπα» στην Ιταλία, με τη Ρόμα να κοντράρεται με τη Λάτσιο και τη Νάπολι να φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης, με αμφότερες να θέλουν να παραμείνουν κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Σημαντικό ματς και στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη Σαουθάμπτον, ενώ στα… δικά μας, ξεχωρίζει το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Στο Betarades.gr, μπορείτε να διαβάσετε τα previews των αγώνων της ημέρας, αλλά και να ενημερωθείτε για τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, όπως τη Βαθμολογία Σούπερ Λιγκ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημερινές προτάσεις, μετά το χθεσινό απόλυτο στο ποδόσφαιρο με 9/9 επιτυχημένες προβλέψεις (με τη Μάλαγα void) και 4/5 εύστοχες επιλογές στο Live!

Νίκη για Γιουνάιτεντ

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την Πρέμιερ Λιγκ και τον αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον, στον οποίο θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Το αήττητο σερί των τελευταίων 10 αγωνιστικών (7-3-0) θα προσπαθήσει σήμερα να διευρύνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ έχει συνδυάσει με ισοπαλίες τα 3/4 τελευταία ματς πρωταθλήματος (όλες εκτός έδρας, κόντρα σε Άστον Βίλα, Τότεναμ και Στόουκ), δίνοντας το δικαίωμα στη Σαουθάμπτον να την πλησιάσει στο βαθμό (37-36). Βέβαια, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα έχουν μαζί τους τη δύναμη του «Ολντ Τράφορντ», όπου μετρούν 8 νίκες και 1 ισοπαλία στα εννιά τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Η Σαουθάμπτον, με τη σειρά της, σε επίπεδο πρωταθλήματος έχει συλλέξει 10 βαθμούς στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, πετυχαίνοντας τις νίκες επί των Έβερτον (3-0), Κρίσταλ Πάλας (1-3) και Άρσεναλ (2-0) και μένοντας στο ισόπαλο 1-1 κόντρα στην πρωτοπόρο Τσέλσι. Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι οι «άγιοι» έχουν συνδυάσει με τρίποντο μόλις το ένα από τα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς στην Πρέμιερ Λιγκ (1-1-2).

Η Ρόμα τον πρώτο λόγο

Στην Ιταλία και το ντέρμπι ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λάτσιο, επιλογή μας είναι η νίκη της Ρόμα σε απόδοση 2.12. Αήττητη παραμένει η Ρόμα εδώ και επτά αγωνιστικές, σημειώνοντας πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες και βρίσκεται μόλις στο -1 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Παράλληλα, το συγκρότημα του Ρούντι Γκαρσία είναι αήττητο στα εννέα τελευταία εντός έδρας ματς του για τη πρωτάθλημα (7-2-0). Η Λάτσιο, από την πλευρά της, «τρέχει» ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων (3-2-0), θεωρούμε, όμως, ότι το προβάδισμα στο σημερινό παιχνίδι το έχει η Ρόμα, την οποία και θα στηρίξουμε.

Με το πόδι στο… γκάζι η Μιραντές

Συνεχίζουμε με Ισπανία και το παιχνίδι της Β’ κατηγορίας, Μιραντές – Γιαγκοστέρα, με την πρότασή μας να είναι ο «Άσσος» σε απόδοση 1.96. Με το πόδι στο γκάζι συνεχίζει η Μιραντές, δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει την έκπληξη και να αποτελέσει μία από τις συμμετέχουσες στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (5-3-0), ενώ τα πέντε τρίποντα έχουν έρθει στην τελευταία εξάδα αγώνων πρωταθλήματος.

Η Γιαγκοστέρα, από την πλευρά της, υποτάχθηκε την περασμένη αγωνιστική στις ορέξεις της Χιρόνα, βάζοντας τέλος στο μίνι νικηφόρο σερί που είχε αρχίσει να χτίζει. Είχαν προηγηθεί τα τρίποντα επί των Πονφεραντίνα (3-1) και Αλμπαθέτε (0-2), που είχαν ανανεώσει τις ελπίδες παραμονής. Πλέον οι «νεοφώτιστοι» βρίσκονται εκ νέου εντός της επικίνδυνης ζώνης, στο -1 από την Μπαρτσελόνα Β και στο -2 από την Ουέλβα, που έχουν αγωνιστεί ήδη.

Με κάλυψη ο Πανθρακικός

Επόμενη στάση στη Σούπερλγικ και το «1 DNB» σε απόδοση 2.05 στο παιχνίδι Πανθρακικός – Ατρόμητος (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Τη νίκη που θα του δώσει την ευκαιρία να «αναπνεύσει» βαθμολογικά θέλει σήμερα ο Πανθρακικός κόντρα στον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τέσσερις ισοπαλίες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές, είναι πιο δυνατοί όταν παίζουν στο γήπεδο τους.

Συνεχίζει να προβληματίζει, από την πλευρά του, ο Ατρόμητος, που πραγματοποιεί τον χειρότερο πρώτο γύρο των τελευταίων ετών. Την περασμένη αγωνιστική οι Περιστεριώτες δεν κατόρθωσαν να επικρατήσουν εντός έδρας της Καλλονής, το τελικό 0-0 ήταν μάλλον δίκαιο. Μεσοβδόμαδα ο Ατρόμητος συνέχισε με ήττα, αυτή τη φορά εκτός έδρας απ’ την ΑΕΚ, αποτέλεσμα που συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση. «Σύννεφα» επάνω απ’ το μέλλον του Σα Πίντο, το σημερινό ματς ίσως να αποτελεί μια απ’ τις τελευταίες ευκαιρίες του να αλλάξει την εικόνα και την ψυχολογία της ομάδας του.

Μπορεί το αποτέλεσμα η Μετς

Οι προτάσεις από το ποδοσφαιρικό κουπόνι ολοκληρώνονται με το «Χ2» σε απόδοση 2.03 στον αγώνα του γαλλικού πρωταθλήματος, Ναντ – Μετς. Η Ναντ, ξεκίνησε το 2015 με τον ίδιο τρόπο που άφησε την προηγούμενη χρονιά, αφού δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο κύπελλο με αντίπαλο την ερασιτεχνική, Φραντσισκέν. Η διακοπή ήρθε σε ένα κακό σημείο για αυτήν, δεδομένου ότι είχε ξαναβρεί τη φόρμα της. Η Μετς, στον αντίποδα, στις τελευταίες επτά αγωνιστικές, έχει έξι ήττες και μία ισοπαλία, έχει φτάσει μια «ανάσα» από τη ζώνη του υποβιβασμού και ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη, που θα της δώσει βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ώθηση. Βρίσκεται σε οριακή κατάσταση και πιστεύουμε ότι σήμερα θα καταφέρει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στη Ναντ.

«Λογικό» Under στην Ιταλία

Τέλος, από το μπάσκετ, έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι του ιταλικού πρωταθλήματος, Αβελίνο – Βαρέζε, στο οποίο θα πάμε με το Under 159.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Legabasket και η Αβελίνο είναι όγδοη, δύο νίκες πάνω από την αποψινή της αντίπαλο Βαρέζε. Η Αβελίνο θέλει να διατηρηθεί στην όγδοη θέση της βαθμολογίας απόψε για να πάρει το εισιτήριο για το Final-8 του κυπέλλου που θα διεξαχθεί στις 20 Φεβρουαρίου στο Ντέζιο. Αν νικήσει προκρίνεται οριστικά στο Final-8. Αν ηττηθεί τότε όλα θα εξαρτηθούν από το τι έκαναν οι Μπολόνια, Καντού και Πιστόια που ακολουθούν στην βαθμολογία με ρεκόρ 6-8.

Η νίκη της Αβελίνο απόψε είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα όχι μόνο λόγω του κινήτρου αλλά και λόγω του δεδομένου ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Βαρέζε. Το όριο για το Under/over δίνεται στους 159.5 πόντους. Τσιμπημένο όριο για αγώνα της Αβελίνο. Αυτό συμβαίνει επειδή αντιμετωπίζει την Βαρέζε που έχει την χειρότερη άμυνα στην Ιταλία με 86 σχεδόν πόντους παθητικό. Όμως τις τελευταίες αγωνιστικές η Βαρέζε έχει αλλάξει συμπεριφορά και δεν παρουσιάζει μεγάλα σκορ όπως στον πρώτο 1.5 μήνα της σεζόν. 83-73 νίκησε την Μπολόνια, 78-82 νίκησε μέσα στην απαράδεκτη Καζέρτα με πάρα πολλές βολές στο τέλος, 86-86 πήγε με τη Σάσσαρι (έχασε μετά από 2 παρατάσεις 113-117) αλλά με τη Σάσσαρι ήταν απόλυτα φυσιολογικό, 84-72 ηττήθηκε στην Κάπο ντι Ορλάντο και 67-71 ηττήθηκε από την Πιστόια. Η Αβελίνο δέχεται συνολικά 75 πόντους ανά παιχνίδι και 74 στην έδρα της. Το σημερινό όριο το έχει ξεπεράσει τρεις φορές σε 14 αγώνες η Αβελίνο. Όλα τα παραπάνω ευνοούν το Under 159.5. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.