Πέμπτη, 29 Ιανουάριος 2015 12:55

Νίκη-πρόκριση για Μπιλμπάο, Over στη Βιτόρια

Γράφτηκε από τον
Νίκη-πρόκριση για Μπιλμπάο, Over στη Βιτόρια

Η παρουσία μόλις τεσσάρων αγώνων στο σημερινό ποδοσφαρικό κουπόνι μειώνει αισθητά το εύρος των επιλογών. Η μοναδική μας πρόταση έρχεται από την αναμέτρηση της Αθλέτικ Μπιλμπάο με τη Μάλαγα για τα προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι. Φυσικά, δε λείπουν και οι μπασκετικές προτάσεις, τις οποίες μας προσφέρει η Euroleague.

 

Στο Betarades.gr, πέρα από τα καθημερινά αναλυτικά previews των αγώνων και τα προγνωστικά, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Κερδίζει και... φεύγει για ημιτελικά ο Βαλβέρδε

Η μοναδική σημερινή μας πρόταση από το κουπόνι ποδοσφαίρου αφορά τον «Άσσο» της Αθλέτικ Μπιλμπάο επί της Μάλαγα σε απόδοση 2.10, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόπα ντελ Ρέι. Τη νίκη-πρόκριση, η οποία θα αποτελέσει «γιατρικό» για την άσχημη πορεία της τελευταίας περιόδου, ψάχνει η Αθλέτικ Μπιλμπάο στο σημερινό ματς. Οι Βάσκοι έδειξαν σημάδια ανάκαμψης στα δύο ισόπαλα ματς κόντρα στους σημερινούς τους αντιπάλους (για Κόπα ντελ Ρέι και πρωτάθλημα), όμως το σερί των τελευταίων πέντε αγώνων τους συμπληρώνεται από τρεις ήττες. Το ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο είναι ότι η ομάδα του Βαλβέρδε δεν καταφέρνει να εκμεταλλευθεί την καυτή ατμόσφαιρα του κοινού της, μετρώντας τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα εντός για όλες τις διοργανώσεις.

Περίοδο «κοιλιάς» διανύει και η Μάλαγα, η οποία έχει το πλεονέκτημα στη σημερινή ρεβάνς να εξασφαλίζει την πρόκριση και με οποιαδήποτε ισοπαλία με γκολ. Οι Ανδαλουσιάνοι είναι χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις (0-3-2), ενώ ταυτόχρονα αγνοούν τη νίκη στην τελευταία τετράδα αγώνων πρωταθλήματος (0-2-2). Η παρουσία τους στην 7η θέση του πίνακα δεν απειλείται, όμως ταυτόχρονα η ζώνη της Ευρώπης... απομακρύνεται όλο και περισσότερο (στο +6 βρίσκεται αυτή τη στιγμή η 6η Βιγιαρεάλ). Στο 2-2-3 το σερί στα τελευταία επτά "εκτός" για όλες τις διοργανώσεις. Θεωρούμε ότι οι Βάσκοι θα κατορθώσουν σήμερα να επιβεβαιώσουν στην πράξη το χαρακτηρισμό του “Σαν Μαμές” ως “λάκκου των λεόντων”.

Θέλει τη νίκη ο Ερυθρός Αστέρας

Μεταφερόμαστε στο μπάσκετ, όπου η πρώτη επιλογή μας είναι το χάντικαπ -5.5 πόντων του Ερυθρού Αστέρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου (απόδοση 1.90). Το ρεκόρ 0-4 που διατηρεί ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να θεωρηθεί παράδοξο γιατί περιμέναμε τουλάχιστον τον αγώνα με την Γαλατασαράι να τον είχε πάρει. Όμως ηττήθηκε σε εκείνο το ματς και τα υπόλοιπα τρία ήταν εξαιρετικά δύσκολα σε Βαρκελώνη, Τελ Αβίβ και εντός με τη Ρεάλ. Η Άλμπα είναι πολύ τίμια, νίκησε με ενθουσιασμό την Μπαρτσελόνα στο Βερολίνο και πέτυχε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στην Κωνσταντινούπολη λόγω κυρίως της απουσίας του Αρόγιο που έγινε γνωστή το απόγευμα του αγώνα.

Στηρίζουμε απόψε τον Ερυθρό Αστέρα στην έδρα του γιατί η ομάδα που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο δεν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε. Μέχρι στιγμής παίζει χωρίς απουσίες και κάποια στιγμή θα κάνει την πρώτη του νίκη, στην πανίσχυρη έδρα του, και ίσως αυτή είναι εμφατική. Πολύ καλή ομάδα η Άλμπα, ικανή να δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους της αλλά σε ένα παρόμοιο παιχνίδι με το σημερινό, πριν τρεις εβδομάδες έχασε εύκολα στο Κάουνας από την Ζαλγκίρις. Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει νίκη σήμερα και την επόμενη αγωνιστική παίζει ξανά εντός με την Ζαλγκίρις και είναι στα μέτρα του το 2/2. Για ομάδα με 0-4 ρεκόρ θα έπρεπε να προσφέρεται χαμηλότερο χάντικαπ από το -5.5 αλλά και πάλι παίζεται ο «άσσος». Επιλογή ο Ερυθρός Αστέρας -5.5.

Καλές επιθετικά οι Λαμποράλ και Αρμάνι

Η δεύτερη μπασκετική επιλογή είναι το Over 156.5 στο παιχνίδι της Λαμποράλ Κούτσα με την Αρμάνι Μιλάνο, σε απόδοση 1.90. Λαμποράλ και Αρμάνι ισοβαθμούν με ρεκόρ 1-3, μία νίκη πάνω από τον ουραγό Ερυθρό Αστέρα που ακόμα δεν έχει «σταυρώσει» νίκη. Η Λαμποράλ παίζει καλά τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό για 27’ λεπτά όμως στη συνέχεια κατέρρευσε και ηττήθηκε με διψήφια διαφορά. Αμέσως μετά νίκησε σχετικά εύκολα την Μπαρτσελόνα. Πριν από αυτά τα ματς είχε ηττηθεί στον πόντο στη Μαδρίτη και πέτυχε τη μοναδική της νίκη στο ΤΟΡ-16 επί της Νίζνι. Η Αρμάνι κάνει πλάκα στην Ιταλία όμως στην Euroleague δεν δείχνει ικανή για πολλά πράγματα. Με την Ούλκερ δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ουσιαστικά απειλητική και πριν από αυτόν τον αγώνα είχε επιτύχει τη μοναδική της νίκη στη Μάλαγα επί της προβληματικής στο ΤΟΡ-16 Ουνικάχα. Λόγω έδρας και μομέντουμ η νίκη της Λαμποράλ μπορεί να θεωρηθεί στοιχηματική βάση για κάποιο μικρό παρολί. Είναι δύσκολο για την Αρμάνι να πετύχει δεύτερη νίκη επί ισπανικού εδάφους σε δύο εβδομάδες. Το ζεύγος είναι ικανό για μεγάλο σκορ. Η Λαμποράλ, με εξαίρεση τον αγώνα στο ΣΕΦ, είναι ικανότατη επιθετικά τελευταία και η Αρμάνι ήταν καλή επιθετικά με την Ούλκερ αλλά έμεινε με δύο πόντους στα τελευταία τέσσερα λεπτά. Εφόσον δεν βλέπουμε κάποια ομάδα να ξεφεύγει πολύ αξίζει ένα ποντάρισμα στο Over 156.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.