Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 14:55

Σφιχτό ματς στην Ουγγαρία, προβάδισμα για Χιρόνα και Βίρτους Εντέλα

Γράφτηκε από τον
Σφιχτό ματς στην Ουγγαρία, προβάδισμα για Χιρόνα και Βίρτους Εντέλα

Το παιχνίδι ζωής ή θανάτου της Εθνικής Ελλάδος στην Ουγγαρία για τα προκριματικά του Euro 2016 μονοπωλεί το ενδιαφέρον της σημερινής ημέρας. Το Κουπόνι ΟΠΑΠ Livescore της Κυριακής περιλαμβάνει αρκετούς αγώνες για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δύο δυνατά φιλικά (Βραζιλία – Χιλή και Γαλλία – Δανία), ενώ δράση έχουμε τόσο για τη Football League, τη Β’ Ισπανίας και τη Β’ Ιταλίας, όσο για την Αργεντινή, την Αμερική και την Ουρουγουάη.

 

Σφιχτό παιχνίδι στην «Groupama Arena», ισόπαλο το ημίχρονο

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά στοιχήματος με το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στην Ουγγαρία και κρατάμε το «Χ» ημίχρονο που πληρώνει απόδοση 2.05. Επιχείρηση «restart» κάνει σήμερα η Ελλάδα, μετά τη… λαίλαπα Ρανιέρι. Ο Ιταλός άφησε την ομάδα μας στον πάτο του 6ου ομίλου με μόλις έναν πόντο σε τέσσερα ματς και εμφανίσεις αντίστοιχα τραγικές με την προ Ρεχάγκελ εποχή. Αποκορύφωμα η εντός έδρας ήττα απ’ τους «ψαράδες» των Νήσων Φερόε, «σφαλιάρα» που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής. Μαζί με τον Ρανιέρι αποχώρησε και ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος μάλλον θα ήταν καλύτερα να έχει μείνει στη Χίο για ψάρεμα.

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γκιρτζίκης (δεν αλλάζει κάτι φοβερά), νέος προπονητής ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Γνωστός μας ο Ουρουγουανός απ’ την παρουσία του σε Παναθηναϊκό, Ηρακλή και Ιωνικό, η επιλογή του έγινε έπειτα από εισήγηση του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος θα είναι στο πλευρό του. «Δεν είχα ποτέ εύκολη δουλειά. Κλείνω 40 χρόνια στον χώρο και ποτέ δεν είχα εύκολη δουλειά. Είμαι αυτό που λένε… πυροσβέστης», είπε ο 70χρονος κόουτς, που την τριετία 2010-2013 εργαζόταν στην εθνική Περού. Σήμερα γνωρίζει ότι μόνο με νίκη η ομάδα του θα παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι της 3ης θέσης, ειδάλλως τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. «Από την πείρα μου ξέρω ότι ο προπονητής πρέπει να μιλήσει δυνατά. Πρέπει να δώσει κίνητρο στους παίκτες. Αυτό το παιχνίδι δεν θέλει κάτι. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημασία έχει. Όλοι ξέρουν ότι θα είναι μία μαύρη στάμπα στην ιστορία της ομάδας. Αν δεν πάμε στην Γαλλία, θα είναι βήμα πίσω στην ιστορία της Εθνικής από το 2004. Σίγουρα θα προσπαθήσω να δώσω κίνητρο στους παίκτες, αλλά δε θα κάνω θέατρο. Τα παιδιά ξέρουν ότι θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν δε νικήσουν», εξήγησε ο Μαρκαριάν. Σε σχέση με τις επιλογές Ρανιέρι, ο Ουρουγουανός κάλεσε αρκετά νέα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Κώστας Κατσουράνης, για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ. «Φρέσκοι» και οι Βελλίδης, Σιόβας, Φορτούνης, Λαγός, Γιάννου και Γιαννιώτας. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Μόρας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι σε θέση να παίξει.

Διπλό με Draw No Bet η Χιρόνα

Περνάμε στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Β’ Κατηγορία όπου επιλέγουμε το «Διπλό» Draw No Bet της Χιρόνα κόντρα στη Μιραντές σε απόδοση 2.00. Κωδικός ανάκαμψη... για τη Χιρόνα, αν δε θέλει να χάσει περαιτέρω έδαφος στη μάχη της ανόδου. Η μεσοβδόμαδη απώλεια του Κόπα Καταλούνια από μία ομάδα της τρίτης κατηγορίας επιβεβαίωσε την κατάσταση ντεφορμαρίσματος της ομάδας του Ματσίν, η οποία σε επίπεδο πρωταθλήματος προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σαμπαντέλ (0-0). Οι "χιρονένσες" είναι χωρίς νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, καθώς είχαν προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία με την Αλμπαθέτε (2-2) και η εκτός έδρας ήττα από την Πονφεραντίνα (3-0). Αυτή τη στιγμή είναι 5οι με 53 βαθμούς, όμως με ενδεχόμενο διπλό ανεβαίνουν σίγουρα στην 3η θέση. Στο 4-0-3 το σερί στα επτά τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Δε χάνει η Βίρτους Εντέλα

Μεταφερόμαστε στην Ιταλία όπου έχουμε επιλέξει για σήμερα το Χ2 της Βίρτους Εντέλα με αντίπαλο τη Βίρτους Λαντσιάνο σε απόδοση 2.30. Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Βίρτους Εντέλα, η οποία κατάφερε να ξεφύγει από τα χαμηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα και τις θέσεις που οδηγούσαν στα πλέι οφ παραμονής στο πρωτάθλημα της Σέριε Β. Πιο συγκεκριμένα το συγκρότημα του Πρίνα παραμένει αήττητο στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε, στις οποίες σημείωσε τρεις νίκες κόντρα στις Τερνάνα (1-0 εκτός έδρας), Τσιταντέλα (2-1 εντός έδρας) και Κατάνια (2-0 εντός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Φροζινόνε (3-3 εκτός έδρας). Με τους 40 βαθμούς που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής απέχει μόλις τρεις από τη σημερινή αντίπαλό της. Στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε η Βίρτους Εντέλα σημειώθηκε no-goal, ενώ στα τρία από αυτά σημειώθηκαν λιγότερα από δύο γκολ.

Over 2.5 στην Ουρουγουάη

Τέλος αναφορικά με το Στοίχημα Ποδοσφαίρου κρατάμε το Over 2.5 στον αγώνα Ράμπλα Τζούνιορς – Μοντεβιδέο Γουάντερερς για το πρωτάθλημα της Ουρουγουάης σε απόδοση 2.00. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί με Over 2.5. Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στους φιλοξενούμενους είναι αρκετά προβληματική. Η Μοντεβιδέο υπέστη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, στην έδρα της Ράσινγκ, για να βρεθεί ουραγός στη βαθμολογία. Για άλλη μια φορά αναγκάστηκε να παίξει με αρκετές αλλαγές, για να ξεκουράσει παίκτες από την προσπάθεια που είχε γίνει στο Λιμπερταδόρες. Γιατί εκεί ρίχνει όλο της το βάρος, έχοντας αφήσει για τα καλά σε δεύτερη μοίρα την πορεία της εντός των συνόρων. Για λίγο ακόμα πάντως μπορεί να πάρει ανάσες, μιας και στο πρωτάθλημα θα επιστρέψει ξανά στις 10 Απριλίου. Δεδομένα λοιπόν θα κατέβει με τους βασικούς απόψε.

Παλεύει για σωτηρία η Φουενλαμπράδα

Κλείνουμε με Μπάσκετ και αρχίζουμε με το πρωτάθλημα της Ισπανίας. Εκεί έχουμε ξεχωρίσει την αναμέτρηση Ανδόρα – Φουενλαμπράδα και κρατάμε το +7.5 των φιλοξενούμενων σε απόδοση 1.85. Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της αγωνιστικής στην Ισπανία είναι αυτό ανάμεσα στις Ανδόρρα και Φουενλαμπράδα. Οι δύο ομάδες παλεύουν για την παραμονή στην ACB με την Ανδόρρα που κατέχει ρεκόρ 8-17 να βρίσκεται σε εμφανώς καλύτερη θέση από την Φουενλαμπράδα του 6-19.

Ανάμεσα από τις Ανδόρρα και Φουενλαμπράδα βρίσκονται οι Σεβίλλη και Μανρέσα με νίκες. Η Σεβίλλη ηττήθηκε χθες βράδυ από την Μπαρτσελόνα και και η Μανρέσα παίζει απόψε με την Κανάριας. Όσο πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής περιόδου, απομένουν 9 αγωνιστικές μαζί με τη σημερινή, η μάχη της παραμονής γίνεται όλο και πιο έντονη. Φυσικά στην χειρότερη θέση βρίσκεται η ουραγός Φουενλαμπράδα η οποία πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της στις τελευταίες αγωνιστικές. Απόψε είναι ένας από τους πολλούς «τελικούς» παραμονής που θα δώσουν οι ομάδες. Η Ανδόρρα με νίκη θα νιώθει πολύ άνετα και με ήττα η Φουενλαμπράδα θα αναζητήσει ένα θαύμα μετά. Αν και η Φουενλαμπράδα είναι απαράδεκτη εκτός έδρας με μία νίκη σε 13 αγώνες θα πάμε μαζί της σήμερα στο τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 88-65 την Ανδόρρα. Ας το παλέψει σήμερα ώστε να καταφέρει να υπερασπιστεί το σχετικά μεγάλο χάντικαπ που της προσφέρεται. Επιλογή η Φουενλαμπράδα +7.5. 

Από το πρωτάθλημα της Τουρκίας έχουμε επιλέξει δύο σημεία. Συγκεκριμένα στον αγώνα Σελσούκ – Ολίν Εντιρνέ θα πάμε με το Over 163.5, ενώ στην αναμέτρηση Τουρκ Τέλεκομ – Μπουγιουκσεχίρ επιλέγουμε το +5 των φιλοξενούμενων.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.