Παρασκευή, 08 Μάιος 2015 13:45

Στήριγμα η Ροζάριο Σεντράλ

Γράφτηκε από τον
Στήριγμα η Ροζάριο Σεντράλ

Μετά από μία εβδομάδα με έντονες συγκινήσεις και συναρπαστικά παιχνίδια σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, επανερχόμαστε την Παρασκευή ρε ρυθμούς πρωταθλημάτων με το σημερινό πρόγραμμα να αποτελεί το καλύτερο δυνατό «ορεκτικό» ενόψει το Σαββατοκύριακου.

Πάμε να δούμε αμέσως τις σημερινές προτάσεις, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στην κατηγορία του Betarades.gr «προγνωστικά στοίχημα».

Κερδίζει η Ροζάριο Σεντράλ

Ξεκινάμε από το πρωτάθλημα της Αργεντινής, από το οποίο προκύπτει ένα από τα πλέον δυνατά σημεία της ημέρας. Πρόκειται για το «διπλό» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Νουέβα Σικάγο – Ροζάριο Σεντράλ. Άλλη μία ήττα για τη Νουέβα Σικάγο, αυτή τη φορά από την Τίγκρε εκτός έδρας. Διαμαρτυρήθηκε έντονα για το πέναλτι με το οποίο έμεινε πίσω στο σκορ στο 33’, αλλά η αλήθεια δεν έκανε και πολλά πράγματα για να αλλάξει τη μοίρα της. Λογικά παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με απολογισμό μέχρι στιγμής πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες.

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στο πρωτάθλημα η Ροζάριο, που πάντως είναι στην 5η θέση και στους τέσσερις κάτω από την κορυφή. Πέντε ισοπαλίες τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με πιο πρόσφατη αυτή εντός έδρας με την Ουρακάν, όπου μπόρεσε να ισοφαρίσει στις αρχές της επανάληψης, έχοντας δεχθεί το 0-1 από πέναλτι στο 45’. Σήμερα, πάντως μπορεί να επιστρέψει στις νίκες και θα τη στηρίξουμε.

Μίντλεσμπρο με κάλυψη

Επόμενη επιλογή το «2 DNB» σε απόδοση 2.05 στον αγώνα Μπρέντφορντ – Μίνλτεσμπρο για τα πλέι οφ της αγγλικής Τσάμπιονσιπ. Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της στα πλέι οφ ανόδου η Μπρέντφορντ. Επικρατώντας της Γουίγκαν (3-0 εντός έδρας) το συγκρότημα του Γουόρμπαρτον συγκέντρωσε 78 βαθμούς, όσους και οι Ίπσουϊτς και Γουλβς, έχοντας ωστόσο την καλύτερη διαφορά γκολ που το έστειλε στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον, η Μπρέντφορντ έχει δύσκολο έργο μπροστά της, καθώς καλείται να αποκλείσει την πολύ ισχυρή Μίντλεσμπρο.

Από την άλλη, επτά βαθμούς πάνω από την αποψινή αντίπαλό της, Μπρέντφορντ, τερμάτισε η Μίντλεσμπρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Τσάμπιονσιπ. Το συγκρότημα του Καράνκα έφτασε να διεκδικεί την απευθείας άνοδό του στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές, ωστόσο η ήττα που υπέστη από τη Φούλαμ (4-3 εκτός έδρας) ήταν καταδικαστική. Την προηγούμενη βδομάδα έδωσε την τελευταία αναμέτρησή της για την ίδια διοργάνωση, στην οποία δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κόντρα στην Μπράιτον (0-0 εντός έδρας).

Με Αρλ στο ημίχρονο

Περνάμε στη Β’ Γαλλίας και το «Χ2» στο ημίχρονο στην αναμέτρηση Τρουά – Αρλ, στοίχημα που προσφέρεται σε απόδοση 2.00. Μετά τη μαθηματική κατάκτηση της ανόδου, «κλείδωσε» και τον τίτλο του πρωταθλητή στη Ligue 2 η Τρουά, με το διπλό που πήρε στην έδρα της παραπαίουσας Νιμ. Δεν έκανε βέβαια κάποια σπουδαία εμφάνιση, ούτε ήταν καλύτερη της αντιπάλου της η ομάδα του Φουρλάν, αλλά ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε στο φινάλε να φτάσει στην ανατροπή.

Επιτέλους νίκη για την ομάδα την Αρλ, η πρώτη μετά από έξι αγωνιστικές και μόλις δεύτερη εννιά τελευταία παιχνίδια της, που δεν ήταν ικανή βέβαια για να την ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας. Ήταν πιο ουσιαστική από την Κρετέιγ, πέτυχε δύο γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου κι έκανε σωστή διαχείριση στην επανάληψη, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Πέτυχε δε και τα πρώτα της τέρματα μετά από τέσσερα σερί «άσφαιρα» ματς, αλλά μικρή σημασία έχουν πλέον όλα αυτά, από τη στιγμή που η νέα σεζόν θα τη βρει στα... αλώνια της National (3η κατηγορία). Θεωρούμε, ωστόσο, ότι η Αρλ, αν και μόνο εύκολο έργο δεν έχει, θα «κρατήσει» στο ημίχρονο.

«Διπλό» η Ίντερ Τούρκου

«Ανηφορίζουμε» στη Φινλανδία, από όπου έχουμε ξεχωρίσει το «διπλό» της Ίντερ Τούρκου στην έδρα της Χέλσινγκφορς, σε απόδοση 2.30. Στην αγωνιστική ανωτερότητα της Σεϊναγιόεν υποτάχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Χέλσινγκφορς, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0. Πραγματοποίησε κακή εμφάνιση για ακόμη μια αγωνιστική, ενώ αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και με το ίδιο ακριβώς σκορ (2-0).

Κατώτερη του αναμενομένου εμφανίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική η Ίντερ Τούρκου, καθώς περιορίστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην ντεφορμέ Λάχτι. Υποχώρησε έτσι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, ενώ δεν κατάφερε παράλληλα, να δώσει συνέχεια σε ένα νικηφόρο σερί δυο αγωνιστικών που έτρεχε στο πρωτάθλημα, κόντρα σε Ίλβ (3-1) και Ροβανιέμι (0-4). Βρίσκεται πάντως σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με την Ίντερ Τούρκου να θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα το αγωνιστικό ντεφορμάρισμα της Χέλσινγκφορς με στόχο τους τρεις βαθμούς.

Αδιάφορες και… Over

Ολοκληρώνουμε με μπάσκετ και το Over 161.5 πόντους σε απόδοση 1.88 στον αγώνα Γκαζιάντεπσπορ – Σελσούκ. Η Γκαζιάντεπσπορ ήταν για πολλές εβδομάδες σε τροχιά πλέι-οφ όμως χάλασε την πορεία της με τρεις σερί ήττες που έχει κάνει από Ουσάκ, Μπάνβιτ και Εσκισεχίρ. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λοιπόν που στο τέλος μένει εκτός πλέι-οφ. Η Σελσούκ κυνήγησε για πολλές εβδομάδες τα πλέι-οφ όμως δεν τα κατάφερε πληρώνοντας τους πολλούς τραυματισμούς την περίοδο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Τελευταία λοιπόν αγωνιστική σήμερα και ο αγώνα είναι εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά. Ευκαιρία για τους παίχτες των ομάδων να χαρούν το μπάσκετ και να κάνουν ένα μεγάλο σκορ. Άλλωστε γενικά ο Γιούρι Ζντοβτς στις ομάδες που προπονεί, στα αδιάφορα ματς επιτρέπει στους παίχτες του εντελώς ελεύθερο παιχνίδι. Το έχει δείξει και στην εθνική Σλοβενίας και στην Γκαζιάντεπσπορ πέρσι. Η Σελσούκ είναι κατάλληλη ομάδα για ένα μεγάλο σκορ αφού τους τελευταίους μήνες μόνο το 84-57 από την Νταρουσάφακα είχε χαμηλό σκορ. Όλα τα άλλα είναι πάνω από 160 πόντους και ένα 84-74 με την Μπεσίκτας. Επιπλέον το σύνολο της Σελσούκ είναι ήδη σε διακοπές και τρανό παράδειγμα είναι ο Μπρέμερ ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να αγωνιστεί στα ελληνικά πλέι-οφ. Επιλογή λοιπόν το Over 161.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.