Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 14:31

Προβάδισμα νίκης για Ατρόμητο και Αστέρα

Γράφτηκε από τον

Πλήθος αγώνων στο σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι ΟΠΑΠ πάμε στοίχημα, με την έναρξη των πλέι οφ της Σουπερλίγκ να ξεχωρίζει. Οι αναμετρήσεις σε Περιστέρι και Τρίπολη θα μας απασχολήσουν στοιχηματικά, ενώ υπάρχουν και επιλογές από Σουηδία, Φινλανδία και Κόπα Λιμπερταδόρες. Παράλληλα, στο μπασκετικό κουπόνι βρίσκουμε μία ενδιαφέρουσα επιλογή από το ισπανικό πρωτάθλημα.

 

Δυνατοί στην έδρα τους οι Περιστεριώτες

Ξεκινάμε με την αναμέτρηση στο Περιστέρι, όπου πηγαίνουμε με τον “1 DNB” του Ατρομήτου επί του ΠΑΟΚ σε απόδοση 1.90 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Για την 4η σερί συμμετοχή του στα πλέι οφ ετοιμάζεται ο Ατρόμητος. Μπαίνει στη διαδικασία χωρίς πόντο, ωστόσο τα δεδομένα είναι εύκολο να διαφοροποιηθούν, μιας και τους χωρίζουν μόλις 2 πόντοι από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Πρωταρχικός στόχος για τους γηπεδούχους είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση, που θα τους αναγκάσει να ξεκινήσουν πολύ νωρίς προετοιμασία (αν προσφέρει ευρωπαϊκό εισιτήριο), από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουν για την υπέρβαση. “Κλειδί” είναι η έδρα τους, εκεί όπου «λύγισαν» Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης, ομάδες εναντίον των οποίων είχαν συνολικό απολογισμό τερμάτων 11-3!

Τους κόπους μιας χρονιάς παίζει ο ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Ο δικέφαλος ξεκινά με 2 πόντους (όσους και ο Παναθηναϊκός), ουσιαστικά οι διαφορές με τις υπόλοιπες ομάδες είναι μηδενικές και μπορούν να αλλάξουν ακόμη και σήμερα. Παρόντος του Γιώργου Γεωργιάδη, η εικόνα του είναι πιο συγκροτημένη, “σφιχτή” και πειθαρχημένη. Στις οκτώ αγωνιστικές που κάθισε στον πάγκο των ασπρόμαυρων το ρεκόρ του ήταν 4-3-1. Έκανε 3/3 εκτός έδρας ήττες κόντρα στις άλλες τρεις ομάδες των πλέι οφ, εκ των οποίων συνολικά κέρδισε μόνο τον Ατρόμητο στην Τούμπα (1-1-4)! Τεράστιο πρόβλημα η εκτός έδρας παρουσία του ΠΑΟΚ. Αν εξαιρεθούν οι Νίκη Βόλου και ΟΦΗ που αποχώρησαν απ’ το πρωτάθλημα, ο δικέφαλος τελείωσε την κανονική περίοδο ως η τέταρτη χειρότερη άμυνα με 42 γκολ παθητικό και τρίτη χειρότερη εκτός έδρας άμυνα με 28 γκολ παθητικό!

Ο... νόμος της Τρίπολης

Στην αναμέτρηση της Τρίπολης επιλέγουμε τον “1 DNB” του Αστέρα επί του Παναθηναϊκού σε απόδοση 2.10. Οι Αρκάδες ξεκινούν με μόλις έναν πόντο μειονέκτημα από τους πράσινους και τον ΠΑΟΚ, διαφορά που μπορεί να εξανεμιστεί αν σήμερα κερδίσουν. Ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημα με την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κέρκυρας, αποτέλεσμα που έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να κρατήσει τον έναν πόντο στην έναρξη των πλέι οφ. Είναι αήττητος φέτος κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, έχει δείξει ότι μπορεί να μπει “σφήνα” στις πρώτες θέσεις, ειδικά απ’ τη στιγμή που η βαθμολογία εκκίνησης είναι ουσιαστικά παρόμοια για όλους.

Με εκτός έδρας αναμέτρηση ξεκινούν και τα φετινά πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό, που ασφαλώς θέλει να κατακτήσει την πρώτη θέση. Πέρυσι οι πράσινοι πήραν 1-1 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, σήμερα θα ήταν ικανοποιημένοι με τη νίκη στην Τρίπολη, αν και η αλήθεια είναι ότι μακριά απ’ τη Λεωφόρο φέτος δεν ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Για την ακρίβεια, προκάλεσαν προβληματισμό, αφού πήραν μόλις έναν πόντο στις τέσσερις τελευταίες εξόδους τους και έδειξαν σημάδια φόβου και διστακτικότητας. Οι 2 πόντοι εκκίνησης προσφέρουν στο “τριφύλλι” σχεδόν μηδενικό προβάδισμα, ωστόσο ενδεχόμενη νίκη σήμερα και παράλληλη απώλεια του ΠΑΟΚ (στα “χαρτιά”, είναι ο αντίπαλος για την πρώτη θέση) θα αλλάξουν τις ισορροπίες. Θεωρούμε, πάντως, ότι ο Αστέρας έχει προβάδισμα για το τρίποντο.

Κυρίαρχη η Νόρκεπινγκ

Μετακινούμαστε στη Σουηδία, όπου προτείνουμε τον “Άσσο” της Νόρκεπινγκ επί της Χάμαρμπι σε απόδοση 2.00. Την εξαιρετική της πορεία συνεχίζει η Νόρκεπινγκ που ύστερα από τρεις συνεχόμενες νίκες, πήρε το ισόπαλο 2-2 στη Στοκχόλμη απ’ την ΑΪΚ και βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Πολύ καλή επιθετικά έχει σκοράρει ήδη 15 τέρματα όσα η Έλφσμποργκ και η ΑΪΚ και αποτελεί μία επίδοση άξια αναφοράς για μία ομάδα που ως πρώτο της στόχο έχει την παραμονή της στην κατηγορία. Για πρώτη φορά φέτος η Χάμαρμπι έχει υποστεί δύο ήττες αφού μετά το εκτός έδρας 2-0 στο ντέρμπι της Στοκχόλμης με την ΑΪΚ, ηττήθηκε με 2-1 εντός έδρας απ’ τη Σούντσβαλ στην πρώτη γκέλα στο γήπεδό της. Οι “πράσινοι” είναι στην ένατη θέση και οι εννέα απ’ τους 11 βαθμούς τους έχουν έρθει απ’ την έδρα τους, ενώ αντίθετα εκτός έχουν δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Over στο Σεϊναγιόκι

Μένουμε στη Σκανδιναβία, επιλέγοντας το Over 2.5 στην αναμέτρηση της Σεϊναγιόεν με την Ιλβ για το φινλανδικό πρωτάθλημα (απόδοση 2.15). Βαθμούς πέταξε την προηγούμενη αγωνιστική η Σεϊναγιόεν καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Κότκα. Πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, ωστόσο, κατάφερε να παραμείνει αήττητη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, όπου διατήρησε ανέπαφη την εστία της. Πραγματοποίησε κακή εμφάνιση κόντρα στην Μαριέχαμν την προηγούμενη αγωνιστική, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-0 από την αντίπαλο της. Πλήρωσε για ακόμη ένα παιχνίδι τα αμυντικά της κενά, καθώς δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της για πέμπτη διαδοχική αναμέτρηση. Μετράει μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, με την Ιλβ να έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις της, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις πέντε βαθμούς.

Δε χάνει η Ιντερνασιονάλ

Τέλος, πηγαίνουμε με το Χ2 της Ιντερνασιονάλ επί της Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (απόδοση 2.20), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πολύ άσχημα εξελίσσεται η πορεία της στο πρωτάθλημα, δεν μπόρεσε να χαρεί όσο ήθελε την παρουσία της στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες. Πιο συγκεκριμένα, συμπλήρωσε τρία παιχνίδια μακριά από τη νίκη και το αποκορύφωμα ήταν η εντός έδρας ήττα από τη Μιγιονάριος που προηγήθηκε την Κυριακή. Και όλα αυτά λίγες μέρες μετά τη σπουδαία ανατροπή που πέτυχε κόντρα στην Εστουντιάντες, την οποία και κέρδισε με 2-0 στον επαναληπτικό της προηγούμενης εβδομάδας, χάρη στα γκολ που σημείωσαν ο Μέτσα στο 34’ και το Ριβέρα στο 80’. Η Ιντερνασιονάλ πανηγύρισε μεγάλη πρόκριση στο βραζιλιάνικο εμφύλιο με την Ατλέτικο Μινέιρο, καθώς μετά το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας με 2-2, ακολούθησε η νίκη στην έδρα της με 3-1, με πρωταγωνιστές τους Βαλντίβια και Ντ’ Αλεσάντρο. Πριν την πρεμιέρα της με ήττα στο νέο πρωτάθλημα, ήταν αήττητη τους τελευταίους δύο μήνες, με 11 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ σε σύνολο 29 αγώνων από την αρχή της σαιζόν σε όλες τις διοργανώσεις έχει πλέον μόλις τρεις ήττες.

Με χάντικαπ η Κούτσα Λαμποράλ

Η μοναδική μπασκετική μας πρόταση έρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα, όπου επιλέγουμε το χάντικαπ +5.5 πόντων για τη Λαμποράλ Κούτσα στην εντός έδρας συνάντηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε απόδοση 1.85. Η Ρεάλ επιστρέφει στην πραγματικότητα της ισπανικής λίγκας αλλά χωρίς κανένα άγχος αφού με ρεκόρ 27-5 είναι οριστικά πρώτη της κανονικής περιόδου και έχει εγγυηθεί το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το τέλος. Αντιμετωπίζει απόψε στην Βιτόρια τη Λαμποράλ που χωλαίνει τελευταία και προσπαθεί να καταφέρει το αυτονόητο δηλαδή να αγωνιστεί στα πλέι-οφ. Στον πρώτο γύρο η Ρεάλ είχε επικρατήσει 75-74 με καλάθι και φάουλ του Γιουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στον εξ’αναβολής αποψινό αγώνα λοιπόν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει μόνο η Λαμποράλ η οποία με νίκη οριστικοποιεί την παρουσία της στα ισπανικά πλέι-οφ. Αν η Λαμποράλ ηττηθεί τότε θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Ομπραντόιρο, μιας Ομπραντόιρο που μπορεί να είναι αδιάφορη αλλά πριν δύο εβδομάδες νίκησε εύκολα τη Μάλαγα που καιγόταν. Ήδη ανακοινώθηκε για τη Ρεάλ ότι οι Γιουλ, Ρέγες και Αγιόν δεν ταξίδεψαν για την Χώρα των Βάσκων. Ακόμα και οι άλλοι που θα είναι παρόντες δεν θα αγωνιστούν πολύ όπως έγινε και πέρσι στον αγώνα μετά τον τελικό της Euroleague με τη Μακάμπι. Πολύ πιθανό να μην δούμε καν στο παρκέ τους Κάρολ και Ρούντι. Το κίνητρο της Λαμποράλ πρέπει να επικρατήσει απόψε απέναντι στη “λειψή” Ρεάλ επομένως η επιλογή είναι Λαμποράλ +5.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.