Σάββατο, 05 Σεπτέμβριος 2015 15:15

Eurobasket, προκριματικά και... Λατίνοι!

Γράφτηκε από τον

Πρεμιέρα σήμερα στο Eurobasket και η σπουδαία αυτή διοργάνωση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτάσεις του Betarades.gr.

Η Εθνική μας Ομάδα αντιμετωπίζει την αντίστοιχη των Σκοπίων, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν ορισμένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέροντα παιχνίδια, τόσο από αγωνιστικής, όσο και από στοιχηματικής άποψης. Στα του ποδοσφαίρου, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις των προκριματικών του Euro 2016, αλλά και αυτές για τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται κανονικά, όπως για παράδειγμα οι «μικρές» κατηγορίες της Αγγλίας, οι Β’ Ισπανίας και Ιταλίας, αλλά και οι λίγκες της Λατινικής Αμερικής. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις σημερινές προτάσεις του Betarades.gr όπως έχουν δημοσιευτεί στην κατηγορία στοίχημα προβλέψεις.

Υψηλό σκορ στο Πολωνία - Βοσνία

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από το Eurobasket και τον αγώνα Πολωνία – Βοσνία, στον οποίο θα πάμε με το Over 148.5 πόντους σε απόδοση 1.90. Αν και δεν είναι σοφό να επιλέγουμε έτσι απλά Under/Over σε πρεμιέρα διοργάνωσης, η Βοσνία έδειξε στα φιλικά τις κύριες διαθέσεις της δηλαδή να μην ασχολείται με την άμυνα. Δεχόταν 79 πόντους ανά αγώνα και σκόραρε λίγο πάνω από 70. Από την άλλη, η Πολωνία είχε την καλή επίδοση των 76.4 πόντων στην επίθεση και 71.4 πόντους στην άμυνα. Η Βοσνία παρουσίασε μεγάλα σκορ στα φιλικά εκτός από τα ματς με αμυντικές ομάδες, Ελλάδα και Ρωσία, αλλά ακόμα και σε αυτά δέχθηκε 83 και 82 πόντους αντίστοιχα και το σκορ ήταν χαμηλό λόγω της δικής απαράδεκτης επιθετικής συγκομιδής (44-83 και 52-82). Επιλογή λοιπόν το Over 148.5.

Ευνοϊκές συνθήκες για τον Ντράγκιτς

Μία ακόμη επιλογή προκύπτει από το Eurobasket και είναι το Over 14.5 πόντοι του Ζόραν Ντράγκιτς σε απόδοση 1.87 στην αναμέτρηση Κροατία – Σλοβενία. Ο Ντράγκιτς τερμάτισε την περίοδο προετοιμασίας με 13.8 πόντους ανά παιχνίδι. Είναι ο ηγέτης της Σλοβενίας, θα μείνει μεγάλα διαστήματα στο παρκέ λόγω της απουσίας του αδερφού του, Γκόραν, και είναι ικανότατος σκόρερ αφού πολλές φορές ξεχνά τον οργανωτικό του ρόλο και αναλαμβάνει σκόρερ. Η Κροατία είναι ο κατάλληλος αντίπαλος για τον Ντράγκιτς να κάνει μια καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα γιατί από τους γκαρντ της μόνο ο Ντρέιπερ συνηθίζει να πιέζει στην άμυνα. Η κύρια άμυνα ολόκληρης της Κροατίας είναι να μην μπει η μπάλα στη ρακέτα εκεί που οι Τόμιτς, Ζόριτς και Μπιλάν είναι αδύναμοι αμυντικά. Οι συνθήκες ευνοϊκές λοιπόν για τον Ντράγκιτς και επιλέγουμε το Over 14.5 πόντων του.

Πρώτος σκόρερ ο Γκασόλ

Η τρίτη επιλογή από το Eurobasket είναι να αποτελέσει ο Πάου Γκασόλ τον πρώτο σκόρερ του αγώνα Ισπανία – Σερβία, ενδεχόμενο το οποίο προσφέρεται σε απόδοση 2.25. Ο Γκασόλ είναι ουσιαστικά ο μοναδικός σέντερ της Ισπανίας αφού ο αδερφός του Μαρκ δεν αγωνίζεται για να ξεκουραστεί. Ο κόουτς Σκαριόλο έχει ως λύσεις πίσω από τον Γκασόλ τους Αγκιλάρ και Χερνανγκόμεζ. Όμως στην ουσία Αγκιλάρ και Χερνανγκόμεζ δεν είναι σέντερ έτσι στα φιλικά ο Γκασόλ έπαιζε μεγάλο χρονικό διάστημα και έπαιρνε πολλές επιθέσεις. Απόψε με αντίπαλο την ισχυρή Σερβία θα χρειαστεί να αγωνιστεί πολύ για να βοηθήσει την ομάδα του να επικρατήσει. Στη Σερβία συνήθως το σκοράρισμα μοιράζεται και αν εξαιρέσουμε κάποιες αναλαμπές του Τεόντοσιτς που κάνει μεγάλα νούμερα, συνήθως κανείς δεν περνάει τους 15 πόντους. Αξίζει λοιπόν ένα ποντάρισμα στην απόδοση 2.25 του ενδεχομένου να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του αγώνα ο Πάου Γκασόλ. 

Δε χάνει η Ιντερνασιονάλ

Περνάμε στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, από το οποίο η «δυνατή» επιλογή της ημέρας είναι το «Χ2» σε απόδοση 1.93 στο παιχνίδι της Α’ Βραζιλίας, Σάο Πάολο – Ιντερνασιονάλ. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση στο «Μορούμπι», με τη γηπεδούχο Σάο Πάολο να καλείται να ξεπεράσει και το πλήθος απουσιών. Πέρα από την απουσία του βασικού της κίπερ, θα λείψει σήμερα σχεδόν ολόκληρη η αμυντική γραμμή κι έτσι ο «πονοκέφαλος» είναι το σταμάτημα των επικίνδυνων Λισάντρο Λόπες, Βαλντίβια και Ντ' Αλεσάντρο των αντιπάλων. Το ισόπαλο 0-0 στην έδρα της Τζόινβιλ πήρε τη σκυτάλη από το νικηφόρο 3-0 επί της Πόντε Πρέτα, που αποτελεί το μοναδικό τρίποντο στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (1-1-2).

Από την άλλη, όταν προέρχεσαι από μία... ξεγυρισμένη εξάρα, τότε η αυτοπεποίθησή σου είναι στα ουράνια. Υπό αυτό το φόντο θα παραταχθεί η «Ίντερ» στο χορτάρι του «Μορούμπι», θέλοντας να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή πορεία του τελευταία χρονικού διαστήματος. Το 6-0 επί της Βάσκο ντα Γκάμα έσβησε τις αρνητικές εντυπώσεις από το ατυχές 3-0 στην έδρα της Αβάι και το σερί στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές διαμορφώνεται πλέον στο 5-3-2. Να σημειωθεί, δε, ότι το σύνολο από το Πόρτο Αλέγκρε έχει κρατήσει ανέπαφη εστία στις 6/8 τελευταίες αγωνιστικές.

Με τα γκολ στη Β’ Ισπανίας

Επόμενη στάση η Β’ Ισπανίας και το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.15 στην αναμέτρηση Νουμάνθια – Έλτσε. Σε καλύτερα επίπεδα δε θα μπορούσε να βρίσκεται η ψυχολογία της Νουμάνθια. Το σύνολο από τη Σορία είναι ένα από τα τρία (μαζί με Οσασούνα και Αλαβές) που έχει κάνει το 2/2 στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο να είναι η επίθεση-φωτιά. Την ίδια στιγμή, όμως, χρειάζεται σαφής βελτίωση των αμυντικών επιδόσεων, καθώς τα αμυντικά κενά «κρύφτηκαν» από το ενεργητικό των εννέα γκολ. Και εξηγούμαστε: στην πρεμιέρα η ομάδα κέρδισε την Τενερίφη με το εμφατικό 6-3, ενώ το περασμένο Σάββατο έφυγε με το νικηφόρο 2-3 από την έδρα της Χιρόνα.  Η Έλτσε, από την πλευρά της, φάνηκε να ξεπερνάει το «σόκ» της πτώσης στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, το οποίο ήταν εμφανές στο ατυχές 2-0 της πρεμιέρας από την Πονφεραντίνα. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έβαλε στο σακούλι τους πρώτους τρεις βαθμούς, επικρατώντας με σκορ 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο Β. Περιμένουμε, λοιπόν, ένα «ανοιχτό» ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Over από το Νησί

Συνεχίζουμε με την Κόνφερενς της Αγγλίας και το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.05 στον αγώνα Όλντερσοτ – Χάλιφαξ. Η Όλντερσοτ χάρη στο πείσμα της και το θάρρος που έδειξε κατάφερε να πάρει ένα απρόσμενο τρίποντο μέσα στην έδρα της Μπρέιντρι με σκορ 2-1 κι ενώ το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο ως το 70’, εκεί που έκανε το 1-1 και 15’ μετά πήρε αυτή τη σημαντική νίκη. Μετά την εκ νέου εκτός έδρας νίκη με την Γκίσελι (4-0), έχασε από τη δυνατή φέτος Ίστλιχ με 2-1 στο γήπεδό της. Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, από την άλλη, για τη Χάλιφαξ με το 3-1 επί της Μπάροου. Προηγήθηκαν πέντε ήττες και μία ισοπαλία. Μεγάλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην άμυνα (έχει δεχτεί σ’ όλα τα φετινά της παιχνίδια γκολ), με την επίθεση να βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Σκοράρουν στο Λουξεμβούργο

Ολοκληρώνουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Over 2.5 γκολ σε απόδοση 2.35 στο ματς Λουξεμβούργο – ΠΓΔΜ, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. Το Λουξεμβούργο ξεκίνησε την προσπάθεια του ελπιδοφόρα στην τρέχουσα προκριματική φάση, καθώς πήρε ισοπαλία εντός έδρας 1-1 με τη Λευκορωσία στην πρεμιέρα, ωστόσο η συνέχεια ήταν αυτή που αναμενόταν. Ακολούθησαν πέντε σερί ήττες από Σκόπια (3-2), Ισπανία (0-4), Ουκρανία (0-3 και 3-0) και Σλοβακία (3-0), στις τέσσερις εκ των οποίων δε σκόραρε. Οι παίκτες του Λιουκ Χολτς το πάλεψαν μεν, εντούτοις αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού η διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους ήταν χαοτική.  Αδιάφορη βαθμολογικά και η ΠΓΔΜ σήμερα κόντρα στο Λουξεμβούργο, δεν έχει καμία ελπίδα να προλάβει την 3η θέση. Η παρουσία της είναι απογοητευτική και σ’ αυτή την προκριματική σειρά, δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει βήματα προόδου, παραμένει μη ανταγωνιστική, με ρόστερ χαμηλότατου επιπέδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έξι ματς του τρέχοντος προκριματικού ομίλου, κέρδισε μόνο εντός έδρας το Λουξεμβούργο (3-2), και μάλιστα με τα… χίλια ζόρια, σκοράροντας στις καθυστερήσεις. Είχε προηγηθεί ο εκτός έδρας διασυρμός με 5-1 απ’ την Ισπανία, ακολούθησαν τέσσερις σερί ήττες, στις τρεις τελευταίες εκ των οποίων οι γείτονες δέχτηκαν από δύο γκολ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.