Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2015 17:06

Κερδίζει ο ΠΑΟΚ, προβάδισμα η Ντνιεπρ

Γράφτηκε από τον
Κερδίζει ο ΠΑΟΚ, προβάδισμα η Ντνιεπρ

Η ευρωπαϊκή δράση συνεχίζεται χωρίς σταματημό στο ποδοσφαιρικό κουπόνι, καθώς σήμερα έχουμε τα εναρκτήρια παιχνίδια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με το ελληνικό ενδιάφερον να στρέφεται στις αναμετρήσεις των ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης.

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το Eurobasket. Εμείς καταλήγουμε σε πέντε ποδοσφαιρικές και δύο μπασκετικές προτάσεις.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την προσεχή Κυριακή υπάρχει στη χώρα μας η πολύ κρίσιμη εκλογική διαδικασία κι εσείς μπορείτε μέσω του Betarades.gr να μάθετε πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις στην κατηγορία στοίχημα εκλογές.

Κυρίαρχος στο Αζερμπαϊτζάν

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με το «Διπλό» του ΠΑΟΚ επί της Γκαμπάλα σε απόδοση 2.31. Μετά τον Παναθηναϊκό, η Γκαμπάλα καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη μια ελληνική ομάδα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αζέροι έκαναν την έκπληξη κόντρα στο «τριφύλλι», σκόραραν δύο φορές στη «Λεωφόρο» και πανηγύρισαν την πρώτη πρόκριση της ιστορίας τους στους ομίλους της διοργάνωσης, αναμφίβολα μια σπουδαία στιγμή για οποιαδήποτε ομάδα απ’ το Αζερμπαϊτζάν. Η επιτυχία γίνεται ακόμη πιο σπουδαία, αν σκεφτεί κανείς ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι τους ξεκίνησε απ’ τις 2 Ιουλίου και τον πρώτο προκριματικό γύρο. Μπορεί να χρειάστηκε να ξεκινήσει την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκεί που ήθελε. Συμμετέχει για ακόμη μια σεζόν στους ομίλους της διοργάνωσης, κληρώθηκε σ’ έναν «ανοιχτό» όμιλο, όπου υπάρχει ένα απόλυτο φαβορί (Ντόρτμουντ) και άλλες δύο καλές ομάδες (Γκαμπάλα, Κράσνονταρ) που δεν πρόκειται να αποτελέσουν εύκολα εμπόδια, ωστόσο δε θεωρούνται και μεγαθήρια. Η πρόκριση είναι στο «χέρι» του καλού ΠΑΟΚ και πιστεύουμε ότι ο δικέφαλος θα ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στους ομίλους.

Έχουν το «know how» οι Ουκρανοί

Συνεχίζουμε με το «1 DNB» στην αναμέτρηση της Ντνιεπρ με τη Λάτσιο, που το βρίσκουμε σε απόδοση 1.85 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Με στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ ρίχνεται η Ντνιέπρ. Το συγκρότημα του Μάρκεβιτς κατάφερε την περασμένη σεζόν να φτάσει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης σχεδόν αθόρυβα. Αφού πέρασε τους ομίλους απέκλεισε κατά σειρά τους Ολυμπιακό, Άγιαξ, Κλαμπ Μπριζ και Νάπολι. Στον τελικό η Ντνιέπρ αγωνίστηκε με όλες τις δυνάμεις της, ωστόσο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολύ πιο έμπειρης και ικανής Σεβίλλης, γνωρίζοντας την ήττα με 3-2. Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ …υποβιβάστηκε η Λάτσιο, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λεβερκούζεν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Το συγκρότημα του Πιόλι κατάφερε να επικρατήσει των Γερμανών στην Ιταλία με 1-0, χάρη στο γκολ του Κεϊτά (77’). Παρόλα αυτά στην «BayArena» δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι του, γνωρίζοντας την ήττα από τις «ασπιρίνες» με 3-0. Αξίζει να θυμίσουμε πως οι Ιταλοί αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 68’, λόγω της αποβολής του Μαουρίτσιο, κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-0. Πιστεύουμε ότι η Ντνιεπρ έχει το προβάδισμα για το θετικό αποτέλεσμα.

Over στην Αλβανία

Η τρίτη επιλογή από το Γιουρόπα Λιγκ είναι το Over 2,5 στην αναμέτρηση της Σκεντέρμπεου με την Μπεσίκτας, σε απόδοση 1.90. Η Σκεντερμπέου αποτελεί την ομάδα αποκάλυψη της φετινής σεζόν. Το συγκρότημα του Γιόσα ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της από το 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ αποκλείοντας τις Κρουσέιντερς (με συνολικό σκορ 6-4) και Μιλσάμι (με συνολικό σκορ 4-0). Εκεί αντιμετώπισε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την οποία γνώρισε δύο ήττες (2-1 εντός και 4-1 εκτός έδρας). Αφού υποβιβάστηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Τσερνομόρετς. Η Μπεσίκτας πραγματοποιεί απόψε το ευρωπαϊκό ξεκίνημά της στη σεζόν 2015/16, καθώς κέρδισε το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της τρίτης θέσης που κατέλαβε στο περσινό πρωτάθλημα της Τουρκίας. Τρεις νίκες και μία ήττα μετράει μέχρι στιγμής το συγκρότημα του Γκούνετς στην εγχώρια διοργάνωση. Πιο συγκεκριμένα αφού επικράτησαν με το εμφατικό 5-2 της Μερσίν Ιντμάν Γιουρντού εκτός έδρας οι «μαυραετοί» γνώρισαν την ήττα από την Τράμπζονσπορ (2-1 εντός έδρας). Στις δύο επόμενες αγωνιστικές πήραν το απόλυτο των βαθμών, επικρατώντας των Γκαζιάντεπσπορ (4-0 εκτός έδρας) και Μπουγιουκσεχίρ (2-0 εντός έδρας).

Πολλά γκολ και στο «ΓΣΠ»

Το δεύτερο Over 2,5 της ημέρας έρχεται από την αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με τη Σάλκε (απόδοση 2.05). Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το έτερο παιχνίδι του ομίλου του Αστέρα Τρίπολης. Ο νταμπλούχος Κύπρου, ΑΠΟΕΛ, φιλοξενεί στο «ΓΣΠ» τη Σάλκε, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο στον πάγκο του. Η κυπριακή ομάδα γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από την Αστάνα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, γεγονός που επέφερε και τη λύση της συνεργασίας με τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Γεωργιανός τεχνικός επέστρεψε σε πολύ γνωστά λημέρια, με τα δείγματα γραφής στα δύο μέχρι στιγμής παιχνίδια του να είναι θετικά. Ο ΑΠΟΕΛ διέλυσε με 6-2 την Πάφο και πήρε το ισόπαλο 2-2 στην έδρα της δυνατής ΑΕΚ Λάρνακας στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος (στην πρεμιέρα είχε κερδίσει τον Ερμή με το εμφατικό 1-5). Όπως και να το κάνουμε, η Σάλκε μπαίνει στο σημερινό ματς με τον τίτλο του φαβορί. Όχι του... απόλυτου φαβορί, αλλά σε κάθε περίπτωση με προβάδισμα νίκης. Στον πάγκο της γερμανικής ομάδας κάθεται ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ, με τον 41χρονο κόουτς να έρχεται στην κοιλάδα του Ρουρ... από την Πάντερμπορν. Οι Γερμανοί ξεκινούν σήμερα το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι τους, ερχόμενοι από ένα σερί 2-1-1 στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα. Οι δύο νίκες επιτεύχθηκαν στην πρεμιέρα επί της Βέρντερ Βρέμης (0-3) και την περασμένη Κυριακή επί της Μάιντζ (2-1).

Προβάδισμα η Λίβερπουλ

Κλείνουμε την πεντάδα των ποδοσφαιρικών προτάσεων με το «2 DNB» της Λίβερπουλ επί της Μπορντό σε απόδοση 2.00. Το φαβορί του ομίλου, Λίβερπουλ, υποδέχεται στην πρεμιέρα των ομίλων η Μπορντό, η οποία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της με τον καλύτερο τρόπο, προκειμένου να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της. Οι Γάλλοι πάντως δυσκολεύονται παραδοσιακά κόντρα σε αγγλικούς συλλόγους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μετρούν μόλις μια νίκη κόντρα σε εκπροσώπους του μεγάλου Νησιού, έχοντας γνωρίσει αντίθετα, εφτά ήττες και δυο ισοπαλίες. Έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το «Όλντ Τράφορντ» γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-1 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την Λίβερπουλ να πραγματοποιεί απογοητευτική εμφάνιση, γνωρίζοντας έτσι την δεύτερη διαδοχική της ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς προηγήθηκε αυτή από την Γουέστ Χαμ (0-3). Η... γκρίνια στο "στρατόπεδο" των "κόκκινων" έχει ξεκινήσει, με τη Λίβερπουλ να ψάχνει σήμερα μόνο τη νίκη κόντρα στην Μπορντό, με στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αλλά και να επαναφέρει την... ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου.

Δύο προτάσεις από Eurobasket

Περνάμε στην... πορτοκαλί μπάλα, με το Eurobasket να μας προσφέρει δυάδα προτάσεων. Ξεκινάμε από το ματς της Εθνικής με τη Λετονία για τις θέσεις 5-8, επιλέγοντας το χάντικαπ +12.5 πόντων για τους Λετονούς σε απόδοση 1.90. Στην Ελλάδα είναι όλοι απογοητευμένοι για το «στραπάτσο» με την Ισπανία αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και τα ματς από εδώ και πέρα είναι πολύ σημαντικά. Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει τη Λετονία και με νίκη παίρνει αυτόματα το εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά του 2016. Άρα οι αθλητές μας πρέπει να ξεχάσουν την Ισπανία και να αφοσιωθούν στη Λετονία. Φυσικά η Ελλάδα είναι καλύτερη ομάδα αλλά η Λετονία έχει παρουσιαστεί πολύ σκληρό καρύδι μέχρι σήμερα με εξαίρεση την άνετη ήττα από τη Λιθουανία στον όμιλο. Λογικά θα νικήσει η Ελλάδα αλλά όχι τόσο άνετα και η αλήθεια είναι ότι το πλεονέκτημα 12.5 πόντων που προσφέρεται στη Λετονία υποτιμά την αντίπαλό μας. Επιλογή η Λετονία +12.5.

Παράλληλα, επιλέγουμε το Over 152.5 πόντοι στην αναμέτρηση της Τσεχίας με την Ιταλία σε απόδοση 1.87. Μπορεί να αποκλείστηκαν από την τετράδα οι δύο ομάδες αλλά δεν μπορούν να χαλαρώσουν σήμερα γιατί οι θέσεις 3-7 δίνουν εισιτήριο για το προ-ολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί το 2016. Επομένως απόψε όποια ομάδα από τις δύο αναδειχθεί νικήτρια παίρνει απευθείας το εισιτήριο και η ηττημένη θα έχει αύριο μια τελευταία ευκαιρία με αντίπαλο τον ηττημένο του Ελλάδα-Λετονία. Η Τσεχία απέδειξε και χθες βράδυ ότι δεν μπορεί να υποτιμηθεί από κανέναν αφού οι Σέρβοι χρειάστηκαν ένα ξέσπασμα στην τέταρτη περίοδο, λόγω του τεράστιου ταλέντου τους, για να «καθαρίσουν». Στην Ιταλία υπάρχει απογοήτευση για το χθεσινό αποτέλεσμα στην παράταση και η παρουσία τους απόψε σε λιγότερο από 24 ώρες είναι ένας γρίφος. Λόγω κούρασης από τις χθεσινές προσπάθειες των δύο ομάδων θα πάμε με το Over 152.5. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να δούμε σκληρές άμυνες και μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία αρέσκεται στο γρήγορο παιχνίδι και τα πολλά μακρινά σουτ. Επιλογή το Over 152.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.