Σάββατο, 19 Σεπτέμβριος 2015 13:40

Ντέρμπι στο Λονδίνο, «πονηρή» έξοδος για Παρί

Γράφτηκε από τον

Στη Σούπερλιγκ μπορεί να μην υπάρχει δράση το Σαββατοκύριακο, ελέω εκλογών, αλλά το σημερινό κουπόνι παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με την αναμέτρηση που ξεχωρίζει να είναι το ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ.

Πάμε αμέσως στις προτάσεις του Betarades.gr, στο οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, όπως για παράδειγμα πώς να κάνετε στην Bet365 κατάθεση χρημάτων, παρά τα capital controls.

Η Τσέλσι το ντέρμπι

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας με το ντέρμπι ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ, με την επιλογή μας να είναι η νίκη των «μπλε» σε απόδοση 2.42. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει συλλέξει μόλις τέσσερις βαθμούς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, χάνοντας... υπερπολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού τίτλου. Ανεξήγητο το σερί 1-1-3, με τους γηπεδούχους να έρχονται από τις κολλητές ήττες από Κρίσταλ Πάλας (1-2) και Έβερτον (3-1). Βέβαια, η ομάδα έδειξε ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στη μεσοβδόμαδη ευρωπαϊκή πρεμιέρα της, όμως το πλέον σημαντικό τεστ είναι το σημερινό. Η Τσέλσι έχει με το μέρος της την πρόσφατη παράδοση, ενώ οι... ουδέτεροι περιμένουν με αγωνία το νέο... επεισόδιο στο «σίριαλ» Μουρίνιο-Βενγκέρ.

Η Άρσεναλ, από την πλευρά της, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του πίνακα, με την εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από τη Γουέστ Χαμ (0-2) να δίνει τη σκυτάλη σε ένα αήττητο σερί τριών νικών και μίας ισοπαλίας (0-0 με Λίβερπουλ εντός). Βέβαια, οι «κανονιέρηδες» δε θέλγουν με τις εμφανίσεις τους, ενώ το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό «χαστούκι» από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό. Με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα του Βενγκέρ καλείται και αυτή να πάρει σήμερα μία νίκη με πολλαπλά οφέλη. Κάτι που αγνοεί, βέβαια, μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από το εντυπωσιακό 3-5 της 29ης Οκτωβρίου 2011.

Μπορεί η Ρεμς

Η επόμενη επιλογή έρχεται από την αναμέτρηση Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν και είναι το χάντικαπ +1 γκολ της Ρεμς σε απόδοση 2.20 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Ρεμς ή ισοπαλίας. Αν η Ρεμς ηττηθεί με ένα γκολ διαφορά τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Εκτός από ποιότητα και ταλέντο, η Ρεμς έδειξε την περασμένη εβδομάδα ότι διαθέτει και χαρακτήρα. Έκανε τραγικό πρώτο μέρος κόντρα στην Τουλούζ, έχανε δίκαια 2-0 στην ανάπαυλα και έδειχνε ότι πάρα πολύ δύσκολα θα αποφύγει την ήττα. Ωστόσο, βγήκε «άλλη» ομάδα στο δεύτερο μέρος, μείωσε γρήγορα και στο φινάλε πήρε αυτό που άξιζε, δηλαδή την ισοπαλία. Έτσι, παρέμεινε σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, καθώς έχασε μόλις μια φορά στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, μετράει 2/2 εντός έδρας νίκες.

Δύσκολη αποστολή σήμερα για την Παρί Σεν Ζερμέν, που καλείται να αντιμετωπίσει την τρίτη της βαθμολογίας και ευχάριστη έκπληξη της μέχρι τώρα σεζόν, Ρεμς. Η έξοδος είναι απαιτητική για τους Παριζιάνους, οι οποίοι είχαν παιχνίδι και την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάλμε Έπαιξαν όσο χρειάστηκε την Τρίτη οι πρωταθλητές, σκόραραν γρήγορα με τον Ντι Μαρία (απίθανο πλασέ), «κλείδωσαν» τη νίκη στο 60’ με τον Καβάνι να σκοράρει έπειτα από εκπληκτικό τακουνάκι-ασίστ του Ζλάταν. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, η Παρί προέρχεται απ’ την πρώτη γκέλα. Έπειτα από 4/4 νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ, έμεινε στο εντός έδρας 2-2 με την Μπορντό την περασμένη Παρασκευή.

Ώρα νίκης για Σοσιεδάδ

Συνεχίζουμε με Α’ Ισπανίας και την αναμέτρηση Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ, στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.00. Αρνητικό το πρόσημο από τη μέχρι στιγμής παρουσία της Σοσιεδάδ στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το 0-0 στο «Ριαθόρ», συνέχισαν με το εντός έδρας 0-0 κόντρα στη Χιχόν και... κατέληξαν στην εκτός έδρας ήττα από την Μπέτις. Κοινώς... η Σοσιεδάδ έχει συλλέξει μόλις δύο βαθμούς κόντρα σε βατούς -αν όχι κατώτερους- αντιπάλους και σήμερα πρέπει, επιτέλους, να πάρει… μπρος.

Η Εσπανιόλ, από την πλευρά της, πήρε μία ισχνή νίκη στην πρεμιέρα επί της Χετάφε (1-0) και στη συνέχεια... παραδόθηκε αμαχητί. Αρχικά έφυγε με το ατυχές 3-1 από το «Μαδριγάλ», για να ακολουθήσει το ντροπιαστικό 0-6 από τη Ρεάλ του περασμένου Σαββάτου. Ο Σέρχιο Γκονζάλεθ προχώρησε σε αλλαγή έξι ατόμων στην αποστολή για το σημερινό ματς, σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε μία... συνταγή επιτυχίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρουμπέν Ντουάρτε και Σιανί πήραν φανέλα βασικού απέναντι στη «βασίλισσα» και σήμερα δε βρίσκονται καν στη 18άδα. Ο Χάβι Λόπεθ θα αναλάβει ρόλο δεξιού μπακ εν τη απουσία του Αρμπίγια, ενώ μπαίνει στο κέντρο της άμυνας ο Ρόκο. Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή ο Μάρκο Ασένσιο.

Προβάδισμα η Τραμπζονσπόρ

Περνάμε στην Τουρκία και τον αγώνα Τραμπζονσπόρ – Γαλατασαράι, στον οποίο θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 1.85 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Πολύ μεγάλο ντέρμπι σήμερα στην Τραπεζούντα, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τη μισητή Γαλατασαράι και να επιθυμεί για διάφορους λόγους τη νίκη. Οι γηπεδούχοι «συγκατοικούν» στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 πόντους με τη Φενέρμπαχτσε και δε θέλουν να χάσουν επαφή μαζί της, ενώ σαφές κίνητρο αποτελεί και η κακή κατάσταση της Γαλατά, την οποία θέλουν να «βυθίσουν» ακόμη περισσότερο στον προβληματισμό και την εσωστρέφεια.

Σε μια περίεργη κατάσταση βρίσκει τη Γαλατασαράι το σημερινό ντέρμπι με την Τραμπζονσπόρ. Αυτό διότι θέλει να αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα και να πάρει επιτέλους μια νίκη που θα της δώσει την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν πατούν καλά στα πόδια τους, ξεκίνησαν με μόλις μια νίκη στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, βρίσκονται ήδη στο -5 απ’ την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε. Ακούγονται «μουρμούρες» για τον κόουτς Χαμζάογλου, για τον οποίο προς το παρόν δεν τίθεται ζήτημα απομάκρυνσης.

Δε χάνει η Κόμο

«Δυνατή» πρόταση προκύπτει και από τη Β’ Ιταλίας και είναι το «Χ2» σε απόδοση 2.00 στην αναμέτρηση Βιτσέντζα – Κόμο. Τέσσερις βαθμούς κατάφερε να συγκεντρώσει μετά το πέρας δύο αγωνιστικών στο πρωτάθλημα της Σέριε Β η Βιτσέντζα. Μετά τη νίκη της επί της Μόντενα (1-0 εκτός έδρας) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης το συγκρότημα του Μαρίνο έμεινε στο μηδέν με αντίπαλο την Μπάρι (0-0 εντός έδρας).

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα της Σέριε Β η Κόμο. Το νεοφώτιστο συγκρότημα του Σαμπατίνι μετράει μετά το πέρας δύο αγωνιστικών ισάριθμες ήττες από τις Περούτζια (2-0 εκτός έδρας) και Λιβόρνο (2-1 εντός έδρας). Κόντρα στη δεύτερη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σμπάφο στο 13’, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ με τα γκολ των Φεντάτο (42’) και Βαντατζιάτο (66’ πεν). Αξίζει να σημειώσουμε πως από το 65’ η Κόμο αγωνίζονταν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω της απευθείας αποβολής του Μαρκόνι. Σήμερα, ωστόσο, θα τη στηρίξουμε, πιστεύοντας ότι μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κερδίζει η Βέρντερ

Ολοκληρώνουμε τις σημερινές προτάσεις με τον «Άσσο» σε απόδοση 2.10 στο παιχνίδι του γερμανικού πρωταθλήματος, Βέρντερ Βρέμης – Ίνγκολσταντ. Αήττητη παραμένει η Βέρντερ Βρέμης στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Το συγκρότημα του Σκρίπνικ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Χέρτα (1-1 εκτός έδρας), ενώ στη συνέχεια επικράτησε των Γκλάντμπαχ (2-1 εντός έδρας) και Χόφενχαϊμ (3-1 εκτός έδρας).

Θετικότατο είναι το ξεκίνημα της Ίνγκολσταντ στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Οι νεοφώτιστοι έχουν συγκεντρώσει μετά το πέρας τεσσάρων αγωνιστικών επτά βαθμούς, μετά τις νίκες τους επί των Μάιντς (1-0 εκτός έδρας) και Άουγκσμπουργκ (1-0 εκτός έδρας), αλλά και το ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Βόλφσμπουργκ (0-0 εντός έδρας) την προηγούμενη βδομάδα. Σήμερα, ωστόσο, έχουν δύσκολο έργο κόντρα στη Βέρντερ, με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο.