Τρίτη, 02 Ιούλιος 2013 18:24

Ο Σ.Ο. Φιλιατρών κέρδισε εύκολα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκακιού

Γράφτηκε από τον
Ο Σ.Ο. Φιλιατρών κέρδισε εύκολα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκακιού

Με χαρακτηριστική άνεση κέρδισε ο Σκακιστικός Όμιλος Φιλιατρών, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου στο Σκάκι. Το πρωτάθλημα έγινε το τριήμερο 28-30 Ιουνίου στο Άστρος της Κυνουρίας και μετά την νίκη του ο Σ. Ο. Φιλιατρών από το επόμενο έτος θα αγωνίζεται στον προκριματικό όμιλο της Α΄ Εθνικής.


Η ομάδα των Φιλιατρών κέρδισε κατά σειρά το Άργος με 6½ - 1½, την Τρίπολη με 7½ - ½, την Σπάρτη με 4½ - 3½, το Άστρος με 7-1 και το Μελίσσι με 6-2.
Για το Σ.Ο. Φιλιατρών αγωνίστηκαν, κατά σειρά σκακιέρας, οι Γεωργανάς Παναγιώτης, Χάραρης Γεώργιος, Πέτρουλας Κώστας, Αποστολόπουλος Παναγιώτης, Τοπιζόπουλος Ηλίας, Αποστολόπουλος Δημήτριος, Σαπέρα Ελένη, Σαπέρα Ευδοκία, Σαλακάς Φώτης, Αντωνόπουλος Παναγιώτης, Κορμάς Γεώργιος και Αποστολόπουλος Σωτήριος.
Αξίζει να σημειωθεί η απόδοση των γυναικείων σκακιερών (Σαπέρα Ευδοκία 5 νίκες σε 5 αγώνες, Σαπέρα Ελένη 4½ στα 5) αλλά και των εφηβικών και παιδικών σκακιερών (Σαλακάς 4½ στα 5, Αντωνόπουλος 1½ σε 2, Κορμάς 1½ σε 2 ) που σε συνδυασμό με την σταθερή απόδοση των ανδρών, έδωσαν την άνετη νίκη στον Σ.Ο.Φ.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αποστολόπουλος Παναγιώτης και συνοδοί Κορμάς Δημήτριος και Αντωνόπουλος Νίκος.
Η τελική κατάταξη των ομάδων, με προκρινόμενες τις δύο πρώτες, ήταν:
1. ΣΟ Φιλιατρών 10
2. Σπάρτη 7
3. Τρίπολη 6
4. Αστρος 3
5. Μελίσσι 2
6. Αργος 2